5 tipp, amivel saját kezűleg felkészítheted a lakást az őszre

GettyImages-1349072392
Ványik Dóra

Könnyen megvalósítható trükkjeinkkel szinte észrevétlenül hangolhatod az otthonodat a közeledő őszre.

Augusztus végén, szeptember elején gyakran bajban vannak azok, akik szeretik a lakásukat az aktuális szezonnak megfelelően díszíteni. A nyári, tengerparti hangulat már lassan elveszíti az aktualitását, a halloweentökök pedig még nem kerülnek ilyenkor elő. Őszi otthoni dekorációinkkal azonban kis befektetéssel, látványosan hozhatod be a teázós, gyertyatyújtós, bekuckózós hangulatot a négy fal közé. 

1. Cseréld le az ajtókopogtatót!

Ha a hozzátok érkezőt még mindig mini evezőlapát és kék-fehér csíkos vasmacskák fogadják, itt az ideje, hogy finoman jelezd; lassan megérkezik az ősz. Ha nem szeretnél több ezer forintért vásárolni új ajtókopogtatót, akár te magad is elkészítheted. Erdőben, mezőn, a gyerekekkel sétálva gyűjtsetek virágokat, terméseket, majd szárítsd őket ki lefelé függesztve, lehetőleg olyan helyen, ahol óvatosan jár a levegő. A szárazvirágok kötegeit aztán kör alakra hajlítva, vesszőalapra kötözve már kész is van egyedi koszorúd. 

Erdőn, réten összegyűjtheted az őszi koszorú alapanyagait
Erdőn, réten összegyűjtheted az őszi koszorú alapanyagaitEkaterina Goncharova / Getty Images Hungary

2. Az őszi otthon fényei

A lakberendezők gyakran javasolják, hogy helyi fényekkel játsszunk az otthonunkban, ősszel pedig különösen izgalmas hatásokat érhetünk el, ha előkapunk néhány fényfüzért. A lakberendezési boltokban már egészen jó áron hozzá tudunk jutni, néhány színes üveget körbetekerve pedig még kellemesebb lesz az összkép. Ha az ablakba tesszük a műremekeket, hazatérve igazán szívmelengető lesz a látvány. 

Az üvegen megcsillanó fény nagyon hangulatos végeredményt ad
Az üvegen megcsillanó fény nagyon hangulatos végeredményt adHelin Loik-Tomson / Getty Images Hungary

3. Dekoráció, egy kis csavarral

A hobbiboltokban és kézimunkaüzletekben kapható, különböző méretű hímzőkeretekkel változatosan dekorálhatod minden évszakban az otthonod. Ráadásul, bármennyiszer felhasználhatod. Miután a csavart meglazítottad a ráma tetején, csúsztass a két keret közé szalagot, zsineget vagy akár hímzőfonalat, majd miután újra szorosra húztad, vezesd bele néhány száraz virág szárát. Teheted az ajtóra, falra, de akár felfüggesztheted az ablakba is.

A hímzőkeret a dekorálás egyik jolly jokere
A hímzőkeret a dekorálás egyik jolly jokereEvgeniya Pavlova / Getty Images Hungary

4. Zizegő falevelek

Ha még nem borítja a helyi park vagy a kerted talaját őszi levélszőnyeg, magad is készíthetsz egyet, ráadásul teljesen egyedi darabot. Szines papírból vagy merített papírból vágj ki különböző méretű és formájú leveleket, majd díszítsd különböző mintákkal. Etno hatású, de még picit a nyarat is idéző dekoráció lesz a végeredmény. A leveleket felfűzheted egy zsinórra, és kerülhet az ablakba, vagy akár egy falra, vagy a mennyezetre függesztett faágra. 

Kicsit még nyár, picit már ősz
Kicsit még nyár, picit már őszwahyu setiawan / Getty Images Hungary

5. Dekorálj termésekkel, virágokkal!

Még néhány nap, és megjelennek a virágüzletek kínálatában az őszirózsák és a kisebb méretű dísztökök. Tökéletes lehetőséget nyújtanak, hogy alig néhány perc alatt áthangold a lakásodat a közeledő évszakra. 

A narancsos, vöröses árnyalatú őszirózsa nélkül elképzelhetetlen ez az évszak
A narancsos, vöröses árnyalatú őszirózsa nélkül elképzelhetetlen ez az évszakKarina Eremina / Getty Images Hungary

Meghosszabbíthatod a dísztökök élettartamát, ha szappanos vízzel lemosod, megszárítod, így az esetleges szennyeződések miatt nem fog hamarabb elrothadni. Ha kiszárítod, tovább élvezheted a látványát, ám élénk színét idővel biztosan elveszíti. Utolsó simításként ne feledkezz meg a virágokról sem: a kaspóidat cseréld le, vagy akár vond be valamilyen anyaggal, esetleg fesd át, hogy ez is szolgálja az összhatást.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra