Mit tegyél, ha gyereked serdül, mégis el kell vinned az utazásra?


Ha több célpontot érintesz utazásoddal, szánj minden helyre legalább 4-5 napot, hogy lányodnak/fiadnak legyen ideje megismerkedni a helyi tinikkel. Jót tesz nekik, ha a helyiekkel lóghatnak – és kicsit úgy is érezhetik: lerázták a szülőket.

autobanacsaladÜgyelj persze arra, hogy gyerekeidnél mindig legyen egy névjegy a hotel nevével és címével, hogy visszatalálhassanak.

A városnézések és egyéb kulturális programok végtelenül unalmasak a tiniknek. Ez alól talán csak London jelent kivételt – ezt a várost általában az idősebb és a fiatalabb korosztály is kedveli. Amikor megérkezel valahová, mindig nézz körül, vannak-e tinik a környéken. Ha nincsenek, biztos lehetsz benne, hogy gyerekeid utálni fogják a helyet.

Sokan találkoznak azzal, hogy serdülő gyermekeik egy nap nem akarnak többé a szülőkkel tartani a hosszú utazásokon, nyomorogva a kocsiban. Ha ilyesmi utat tervezel, szerezz be egy mini DVD-lejátszót a hátsó sornak, megéri.

A drága, elegáns éttermek látogatása nem túl élvezetes program ennek a korosztálynak. Főleg, ha olyan helyre viszed őket, ahol nyakkendőt is kell viselni. Ha étterembe akarod őket vinni, keress inkább egy helyi kisvendéglőt, az sokkal érdekesebb. Ha mindenáron elegáns étterembe kell menni, akkor ne tedd utazásonként egynél többször. Meglátod, hálásak lesznek.

Minden egyes serdülőkorú gyerekednek a teljes utazás időtartamára biztosíts saját mp3-lejátszót fülhallgatóval és korlátlan mennyiségű elemmel. Ez mindenki békéjének a záloga. Azt az utazás elején kösd ki, hogy ki mikor mennyi időre teheti be saját zenéjét a kocsiban.

Vigyél magaddal kártyát és társasjátékokat, csináljatok közös esti családi programokat!

Ha biztonságos környékre utaztál, és úgy érzed, gyerekeidnek nem eshet bántódása, engedd őket felügyelet nélkül fölfedezni a terepet. Beszéld meg azonban velük, hogy a naplementét tartsák tiszteletben, és addigra minden körülmények között legyenek a szálláson.

Ha van rá lehetőséged, vidd el gyermeked valamelyik barátját is az utazásra. Hagyd, hogy ő válassza ki, melyiket.

A legfontosabb: emlékezz vissza, tiniéveid alatt te hogy szerettél nyaralni a szülőkkel… Ha elég emlék beugrik, tudni fogod, mit tegyél, és mit ne…

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.