gorenyNagy divat manapság vadászgörényt tartani, ám nem feltétlenül egyszerű - milyen is valójában egy görénykompatibilis gazda? Bölcs, türelmes és szeret takarítani.

cikk-tipus-altalanos

Összeszedtük az érveket görényügyben pro és kontra, hogy könnyebben eldönthesd, illenétek-e egymáshoz. Egy görénykompatibilis gazda:

Rendszeres életet él…

…mert a vadászgörények okos, könnyen alkalmazkodó állatok, hamar megszokják a rendszert, és rutinjukhoz ragaszkodnak is. Elvárják, hogy a gazda betartsa a szokott menetrendet – kiváltképp az etetési idő tekintetében. Ha hét közben 7-kor kelünk, akkor a görény hétvégén is ekkor fog ébredezni, és megpróbál majd játékra bírni az átmulatott éjszaka után…

Sok szabad idővel rendelkezik…

…mert a görények társas állatok, sok foglalkozásra van szükségük, ami nem merül ki abban, hogy kiengedjük őket a ketrecből, és hagyjuk szabadon rohangálni a lakásban. Környezetük könnyen megszokottá és unalmassá válik számukra, ezért érdemes időnként újabb és újabb játékokat bevetni. Különösen akkor, ha a görényt nem párban, hanem egyedül tartjuk. Ez a játék lehet kergetőzés, bújócskázás, labdázás – a lényeg az, hogy velünk játszhasson.

Szereti átrendezni a lakást…

…mert a görények nagyon ügyesek és találékonyak, és a biztosnak vélt lakásban is mindig találnak valamit, ami veszélyes rájuk vagy az adott tárgyra nézve.

Szeret takarítani…

…mert bizony lesz mit: rendben kell tartani a ketrecét, ki kell mosni az alvóhelyét, nem beszélve azokról a romokról, amelyek egy önfeledt játszadozás után maradnak a lakásban.

Türelmes és következetes…

…mert a vadászgörények nagyon önfejűek és makacsak tudnak lenni. Ha valamit a fejükbe vesznek, ami nekünk nem biztos, hogy tetszik, százszor is megpróbálkoznak vele – különösen kölyökkorban.

Meggondolt…

…mert a görények nagyon okosak, ha egyszer valamit megengedünk nekik, akkor azt örökre megjegyzik, és nehéz lesz nekik megtanítani, hogy máskor nem tehetik meg.

Bölcs…

…és nőstény állatot vesz, mert a hímek párzási időszakban nagyon zaklatottak, és jelölő váladékukkal mindent összekennek.

 

Mustra