Esküvői bakik: Sértődések a lagzi miatt

Zanza!

vendegekNálunk az a szokás, hogy a szertartásra hívjunk meg jó sok embert, hogy lássák, mennyi barátunk is van, majd egy pohár vízzel sem kínáljuk őket. Esküvői szakértőnk szerint akik a vacsorára nem hivatalosak, azokkal is bánjunk jól. Esküvői mesterkurzus 6. rész

Az előző részben a lagzi italellátásáról esett szó.

Magyarországon még a legtöbb esküvőt két kategóriába sorolják a kedves meghívottak. A násznép egy része csak az esküvői szertartásra, önkormányzatba, templomba, más részük a vacsorára is hivatalos. Ezzel mélyen nem értek egyet. A barátod, távoli rokonod kiszakított több órát az életéből, szépen felöltözött, megköszöntött téged, aztán egy pohár víz nélkül útjára bocsátod, ez a legkevésbé sem elegáns.

Mennyi barátunk van

Nálunk még az a szokás, hogy a délutáni eseményekre hívjunk meg jó sok embert, hogy lássák, mennyi barátunk is van, elvárjuk, hogy feldíszítve, boldogan mosolyogjanak a csoportképen, de aztán annyira sem tiszteljük meg őket, hogy méltóképpen megköszönjük a részvételt. Igen, drága mulatság egy esküvő, és minden újabb pohár pezsgő és sajtos pogácsa súlyosbítja a helyzetet, tudom.

Ezzel együtt egy okosan megszervezett mini állófogadás nem terheli meg vészesen a költségvetést, és sokkal több előnyöd származik abból, hogy a vendégeid értékelik majd az eleganciádat, mint hogy ez az összeg esetleg hiányzik a nagy egészből. Kigazdálkodható, hidd el.

Araakadémia tanács

Legyen az esküvőtök egy igazi ünnep, és ha az, ünnepeljetek együtt mindannyian. Ha már meghívtál valakit, az azt jelenti, hogy fontos neked, és gondolom azt szeretnéd, ha te is fontos lennél neki. Az állófogadást szervezheted a templom vagy önkormányzat előterébe, és tényleg nem kell, hogy többről szóljon, mint egy kis üdítő, falatkák és esetleg egy kis édesség. Nyáron jópofa és nem drága megoldás kiállítani egy fagylaltoskocsit, ahhoz remekül passzol a pezsgő, némi ásványvíz, és már meg is van a vendéglátás. Egy kis figyelem, ennyi az egész.

Szerzőnk esküvői tanácsadó

Araakadémia

 

cikk-tipus-linkek

Esküvői bakik: ne a pár cipelje a boroshordót!

Esküvői bakik: ne a barátnő adjon tanácsot!

Esküvői bakik: ne kínozd a vőlegényedet!

Esküvői bakik: A menyasszony madárijesztő

Esküvői bakik: Ne nyáron menjünk férjhez!

 

 

Blogmustra