Esküvői bakik: Azt hiszed, minden összeomlik

eskuvo_m

Nem kell kapkodnod! Nem kell a leánykérés utáni harmadik napon lestoppolni minden szolgáltatót, a foglalásokat bőven elég kb. 6-8 hónappal az esküvő előtt elkezdened. Esküvői mesterkurzus, 11. rész.

Esküvői tanácsadónk szerint nem kell az idő múlásától tartani, érdemes előbb megtervezni az egész lagzit és csak utána szervezni.

Az előző részben arról volt szó,  hogyan kezeljük a rokonok helyenként bizarr igényeit. Menyasszonynak lenni sajátos lelkiállapottal jár, azt egészen pontosan tudom. Ugyanakkor nem fogsz abba a helyzetbe kerülni, hogy ott állsz az esküvőd előtt néhány nappal, és se ruhád, se helyszíned, se fotósod. Ilyen egyszerűen még nem esett meg a világtörténelemben. Nem kell kapkodnod! Ha nem a leánykérés utáni harmadik napon stoppolsz le minden szolgáltatót, attól még készen lehetsz a szervezéssel.

A hirtelen döntés veszélyei

A gyors döntésnek több nagy veszélye is van. Az egyik, hogy ahogy az idő előrehaladtával egyre jobban összeáll a teljes koncepció a fejedben, úgy kiderülhet, hogy egyes, már kiválasztott elemek egyszerűen nem illeszkednek bele , vagy éppen találsz sokkal inkább a kedvedre valót annál, amit már lefoglalóztál.

Ült már a kanapémon könnyes szemű menyasszony, méregdrága cipőt szorongatva, mivel a ruha, amit véglegesnek választott, egyáltalán nem passzolt hozzá. De buktak már foglalót szemem láttára azért, mert egy sima sétálósnak induló vasárnap délután beleakadtak egy új helyszínbe, ami hatalmas szerelem lett, és hagyták veszni a már leszerződöttet.

Vannak persze olyan elemei az esküvőnek, amiket jó időben biztonságban tudni. Ilyen például a fotós, aki szegény, mivel klónozni nem tudja magát, egy hétvégén csak egy esküvőt tud vállalni, vagyis ha elkelt, hát nézhetsz másik után. Ebbe a kategóriába tartozik még a zenekar is, akik Révész Sándorhoz hasonlóan, nem lehetnek egyszerre két helyen. A jobb helyszínek kurrensebb időpontjai is március végére betelnek általában. Ezzel együtt tartanám a címet, miszerint ne kapkodj, hanem megfontoltan építkezz , amihez lehetőleg vedd igénybe szakértő segítségét.

Araakadémia tanács

Nézelődni elkezdhetsz bármikor, de a foglalásokat bőven elég kb. 6-8 hónappal az esküvő előtt elkezdened. Könnyebb a helyzeted akkor, ha nem ragaszkodsz konkrét időponthoz, hanem megnézed, hogy a kiszemelt helyszínen mikor van szabad hely, és ahhoz igazítod a többit. Ha viszont egyszer elkezdted a komoly szervezést, huszáros hajrával állítsd össze a legfontosabb elemeket, hogy a következő időszakot csak a gyémánt csiszolgatásával tölthesd.

Szerzőnk esküvői szakértő.

Mustra