Elég volt a szingliségből!

A legújabb kutatások szerint a nők már nem igazán szeretnének a filmek és regények szingli hősnőinek útjára lépni. Ismét a tradicionális értékek válnak fontossá számukra, így egyre korábban készülnek férjhez menni és családot alapítani.

Az ELTE Társadalomtudományi karának hírlevelében közzétett, az angol More magazin által végzett közvélemény-kutatás 2000, a húszas éveiben járó nőt kérdeztek meg arról, hogy számukra mi az ideális életkor a házasságkötésre és gyerekvállalásra. A kutatók szerint meglepő módon a többség előbb tervezi a családalapítást, mint egy tíz évvel korábbi, hasonló témájú kutatás résztvevői. Az eredmények szerint ma a huszonéves brit nők számára 26 év a megfelelő kor a férjhez menésre, az első gyerek születésére pedig a 27. életévüket jelölték meg. Ezzel szemben egy évtizeddel korábban a nők 30 éves korukra gondolták ideálisnak a házasságot. A most megkérdett nők közül azonban csak 15 százalék véli úgy, hogy 30-as évei elején szeretne férjhez menni. Tízből négy megkérdezett pedig úgy látja, ha nem kel el a húszas éveiben, akkor már soha nem lesz esélye arra, hogy feleség legyen.

A kutatás során megkérdezett nők 78 százaléka hisz abban, hogy a házasság egy életre szól. Ez az arány még magasabb azoknál a nőknél, akiknek a szülei elváltak vagy külön élnek: 82 százalékuk hisz az örök életre szóló elköteleződésben.
Az eredmények szerint a nők nagy része a házasságkötés után szeretne gyereket. Csupán 12 százaléka vállalta volna házasságon kívül született gyermekét, és csak 10 százalék szülne úgy, hogy papír nélkül él együtt párjával.

A tradicionális kapcsolatok újra megerősödését mutatja egy korábbi kutatás is (link) melynek eredménye szerint a házasság nélkül együtt élő párok körében sokkal magasabb a szakítások aránya.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.