Mutatunk menőbbet a karácsonyi csomagolópapírnál

Nem kell ahhoz kivágni egy fél esőerdőt, hogy a karácsonyi ajándékokat gyönyörűen be tudjuk csomagolni. Mutatunk pár szuper környezetbarát ötletet a Pinterestről.

A legtöbb embernek alighanem szöget ütött már a fejébe, hogy milyen furcsa szokás az ajándékcsomagolás: az ember bevásárol hozzá egy csomó gyönyörű papírt, masnit és csipkét, dolgozik vele egy csomót, igyekszik, hogy szép legyen – és az egésznek egyetlen célja és értelme van: hogy valaki kíméletlenül leszaggassa.

Legkésőbb ajándékbontás után, amikor a fél kuka megtelik a valaha szebb napokat látott, most csafatokra  gyűrt csomagolópapírral, a legtöbbünknek eszébe jut, hogy micsoda pazarlás ez, de hát nem mindig van jobb ötlet, és ajándékot csomagolni muszáj. Vagyis nem, de tegyük fel, hogy ragaszkodunk a szokáshoz.

A WWF adott néhány tippet, hogy hogyan lehet ötletes, környezetbarát, és egyáltalán nem pazarló módon becsomagolni az ajándékokat. Hozzátettük a saját ötleteinket is, hogy nektek már csak ki kelljen választani a legszimpatikusabbakat. Ígérjük, egyik sem lesz túl nehéz!

Ha papír, akkor újrapapír! Felesleges további fákat kivágni, az újrahasznosított papírból készült „speizpolc bélelő” csomagolópapír most úgyis nagyon trendi csomagolóanyag.

Right on time- done! 🎁 #christmas #presents #naturalwrapping #ilovetowrappresents

Sabrina Hendrikx (@sabrina.hendrikx) által megosztott bejegyzés,

Kötözéshez használj rafiát, van kendermadzagot, ami természetes, komposztálható, és nagyon mutatós. Néhány kis fenyőággal, tobozzal, vagy más terméssel ügyesen fel tudod díszíteni a csomagolást.

Az újrapapírt egészen másképp is lehet értelmezni: te is felhasználhatod újra a lakásban fellelhető papírokat. Felnőtteknek sima, fekete-fehér napilapba, régi, megsárgult kottapapírba is csomagolhatsz ajándékokat, gyerekek (és gyereklelkű felnőttek) pedig nagyon fognak örülni, ha régi képregénybe, vagy térképbe burkolod a nekik szánt meglepetést.

Különösen menő, ha minden családtagnak van egy állandó karácsonyi zsákja, amit évről évre elő lehet venni, és meg lehet tölteni.

Christmas Sacks #Christmas #Cristmassacks #handmade #smallbusiness

Polkadothearts (@polkadothearts) által megosztott bejegyzés,

Túrd fel a rongyos zsákot! Alighanem akad majd pár szép anyag, amit cikk-cakk ollóval felvághatsz a megfelelő méretűre, természetesen csomagolóanyagnak.

Ez pedig egy pulcsi ujjából újragondolt csomagolás, ami mindenféle palackon jól néz ki. Sőt, régi farmernadrág szárából is meg lehet csinálni, csak alul össze kell varrni, felül pedig kötözni.

Keress dobozokat, amik valaha, valaminek a csomagolásaként szolgáltak. Fesd le, esetleg kösd át egy szalaggal (ezeket senki sem dobja ki, hanem elteszi), és már kész is a karácsonyi díszcsomagolás. 

So.... Late gifts are better than no gifts, right?

Alanna Love (@missalannalove) által megosztott bejegyzés,

Ha pedig sálat, pulcsit veszünk/kötünk ajándékba, nem is kell becsomagolni, csak simán átkötözve is gyönyörűen mutat. Ha viszont van mellé más ajándék is, azt belerejthetjük a pulcsiba, külön csomagolás nélkül.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.