Gyerekajándékokért túrtunk az Alin és az Amazonon

Tényleg megéri időben kapcsolni, és külföldről rendelni a gyerekek ajándékát? Napokig túrtuk az Aliexpresst, az angol és a német Amazont, és meglehetősen vegyes tapasztalataink lettek. Mutatjuk, mik azok az idei slágertermékek, ahol érdemes rendelni, talán még épp ideérhet!

Először is kezdjük azzal, mit nem érdemes kintről rendelni. Egy csomó dolog ugyanis egyáltalán nem olcsóbb a nemzetközi online boltokban, bár persze egy-egy speciális akciót nyilván ott is ki lehet fogni. 

Mi most olyan dolgokat kerestünk, amik vagy legalább 20 százalékkal olcsóbbak máshol, vagy népszerűek, de nem, vagy alig kaphatóak itthon. Ha vannak nektek is ilyen tippjeitek, osszátok meg velünk a poszt Facebookos kommentjeinél.

Ami nem olcsóbb kint:

  • Lego, Duplo többsége
  • Playmobil
  • Barbie, póni
  • Hatchimals figurák többsége
  • Fisher Price játékok többsége
  • Társasjátékok döntő többsége (és amúgy is: a nyelv sokszor számít)

FIGYELEM! ACHTUNG! ALERT! 

A német Amazonon már ismét ingyenes Magyarországra a szállítás 39 euró fölött, ezért amit csak lehetett, első körben ott kerestem.

Ha ott vásárolsz, MINDIG állítsd át fizetés előtt a pénznemet euróra (ez egy kattintás, és látható helyen van), és ne hagyd az alapból beállított "forintban fizetek" opciót, mert iszonyú szar árfolyamot számít az Amazon, egy nagyobb rendelésen komoly ezreseket lehet bukni, ha erre nem figyelsz!

Második keresésem az angol Amazon volt, harmadik az Aliexpress, mivel tavaly volt olyan novemberben megrendelt karácsonyi ajándékunk, amit januárban bontottak ki a gyerekek - egyébként akkor is nagyon örültek neki. 

Amit érdemes kintről rendelni

Gyerek okosórák

Fitness óra, német Amazon:

http://amzn.to/2Bj3zJE 21 euró+4 euró a szállítás (vagy: 39 euró fölött nincs szállítási díj)

61SBVOBYgPL. SL1001

Ennyiért valószínűleg nem fog versenyezni a többszázezres csúcsdarabokkal, de ez a fitnessóra nem csak egy gyereknek lenne jó ajándék, én is örülnék neki. Tud lépéseket számolni, figyeli az alvásunkat, és a kalóriafelhasználást, működik a telefon kamerájának távirányítójaként, látjuk rajta a hívásainkat és az sms-eket - bár ezekkel én egyáltalán nem szeretnék foglalkozni akkor, amikor mással foglalkozom, és még egy csomó egyéb dolgot is tud. Összekapcsolható a legtöbb telefonnal és tablettel, amin van bluetooth és iOS 8.0 és fölötte, Android 4.3 és fölötte. 

Pontosan ezt nem találtam meg itthon, a hasonló tudásúak drágábbak voltak. És figyelem! Amit kintről rendelsz, nem fog beszélni magyarul!

Telefonálós óra gyereknek, 8 GB SD kártyával, Aliexpress

http://bit.ly/2mYz5tj, 17 dollár, ingyenes szállítás

Bluetooth-Smart-Watch-Support-SIM-SD-Card-Electronics-Wrist-Phon

Ebben a műfajban hatalmas árkülönbségek vannak a távolkelet és Európa között, ezért ha a spórolás a fő cél, akkor egyértelműen az Ali nyer. 17 dollárért lesz a gyereknek egy olyan órája, amibe kell egy SIM kártya, és ezután telefonálásra is használható, az előre beállított számok hívhatóak. Emellett lehet bele fotózni, van rajta egy csomó app, és persze mindig láthatjuk, hol van éppen szemünk fénye. Igazi potenciálját persze ez is akkor futja ki, ha a gyereknek már telója is van, és azzal összekapcsolható, viszont erre a célra Androidosok vegyék, iOS-en csak korlátozottan működik. Olcsó, de többszáz értékelésből 4,8 csillagot kapott, tehát valószínűleg jól működik. Angolul, németül beszél. Ingyenes a szállítás, és az Ali szerint max két hét alatt ide is ér.

Pontosan ezt nem találtam meg itthon, a hasonló tudásúak drágábbak voltak. 

Aqua beads kezdőkészlet, 3700 vs 5200

http://amzn.to/2jXqMfX 12 euró+ a szállítás 3,99 (39 eurós rendelés fölött ingyenes a szállítás)

81ALN+Q5yEL. SL1500

Kifejezetten jó kapás az Aquabeads 800 darabos kezdőkészlete, ami éppen 12 euróra (3750 forint) van leárazva a német amazonon, míg itthon 5200+990 volt a legjobb ajánlat. A játék egyébként úgy működik, hogy a kis gyöngyökből kell a sablon-tálcák segítségével a formákat kirakni, aztán vízzel megspriccelni, és hagyni megszáradni. A víztől a gyöngyök összetapadnak, így jön létre a kész mű. 

Hatchimals colleggtibles 4800 vs 6 ezer

http://amzn.to/2B8DKLk Német amazon, 15 euró+szállítás

91mEMMSHGBL. SL1500

A Hatchimals egy drága buli, a nagy tojások több tízezer forintba kerülnek, de még ezek a minifigurák sem olcsók. A legjobb itt most az Ali, ahol már 9 dollárért találtam ugyanilyen csomagokat (ingyenes szállítás!), de ezeket nem merném megrendelni, mert nincsenek még rá visszajelzések. A következő legjobb ajánlat a német amazon 15 eurós (4800 forintos) ára, ha csak ezt rendeljük, még jön rá 4 euró szállítás, az már határeset, ha itthon meg tudjuk venni boltban, és nem kell fizetni futárt. Ha összejön az ingyenes rendelés kint, akkor megéri az Amazon. Magyar boltban a legjobb ár, amit találtam 6 ezer+990 szállítás.

Beatbo robot, 10,1 ezer vs 15,1 ezer

http://amzn.to/2zz1bkL Angol amazon 22 font (7700 forint) + 6,6 font szállítás (2300 forint)    

61Nq0qk8LBL. SL1500

A Beato robot tipikusan olyan dolog, amit lelkesen megveszünk a gyereknek, aki imádni fogja, mi meg napok múlva már a fejünk t verjük a falba, amikor meghalljuk a dalamot. Mindenesetre ezek a játékok nálunk egy örökkévalóságig tartottak, és idővel az agybajt felválltja a beletörődött zen, amikor a bödönke/robotka/kiskutya dalolása már a hétköznapok szerves része, és már mi is azt dúdolgatjuk szórakozottan mosogatás közben. 

És figyelem, amit itthon veszünk, az magyarul számol/énekel, amit kint, az angolul. Ha valakit zavar, akkor ne rendeljen máshonnan. Viszont elég jelentős az árkülönbség, szóval megéri átgondolni.

A rossz hír a szállítás, ami ide 6,6 font, vagyis az egész együtt 10 ezer 150 forint. Ha rendelünk még mellé dolgokat, fajlagosan kevesebb jut egyre. Itthon legjobb áron 14,5 ezer forintért találtam meg, plusz 799 szállítás,  vagy Pick Pack/posta ponton 599, személyes átvétel ingyenes.

Fluffy Slime, 525 forint

http://bit.ly/2hRyIeN Aliexpress, 2,02 dollár

e293fb31dbe3dde9df0bc3c5cd84d3eb

Minden 8 és 14 év közötti lány hónapok/évek óta slime (műtakony) lázban ég, ennek oldalága a habos állagú izé, az intelligens gyurmák távoli rokona. Ilyet nagyüzemben gyártanak a mai tinik, de ezek állaga és eltarthatósága kompromisszumos, szóval jól jöhet egy ilyen alig 2 dolláros darab. Itthon nem igazán van, bár elszórva rá lehet bukkanni, és 7-800 forintért ki lehet fogni. Kínában viszont stabil készlet van minden színből, és ezernél is több értékelés az eladóról. Két dollár, szállítással együtt. 

Mágneses Gyurma, 470 forint vs 2 ezer forint

http://bit.ly/2BjmZhp Aliexpress

00539014b5d9b25b48c248e7f7524f6e

Mágneses gyurmából többféle van, a kisebb, olcsóbb amit itthon 2-3 ezer forintért lehet megkapni. Szuper játék, és tényleg érdemes megrendelni messziről, mert sokkal olcsóbb. De nem szabad összehasonlítani a műfaj 7-8 ezer forintos képviselőivel, mert nyilvánvalóan nem ugyanazt tudja a kettő.

Bukfencező majmos társasjáték, német Amazon, 4900 vs 6 ezer

http://amzn.to/2iMWFVb német amazon 16 euró+szállítás 3,99 (vagy: 39 euró fölött ingyenes a szállítás)

81nKoeLCQAL. SL1500

Társast viszonylag kevesen szoktak kintről rendelni, mert a legtöbbnél számít a játék nyelve, és a legtöbb társas semmivel sem olcsóbb a kinti üzletekben, mint itthon. A majmos játék mindkét szempontból kivétel: nem számít a nyelv, és szuperül le van akciózva. És az ismerősök között ez most az egyik legnépszerűbb játék. Ugyanezt legolcsóbban 6 ezer+990 szállítással találtam meg Magyarországon. 

Ti mire vadásztok éppen? És honnan fogjátok megvenni? Osszátok meg velünk és egymással a tippjeiteket Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra