Csináljon saját kezűleg karácsonyi égősort!

Napjainkban a piacokon se szeri, se száma a különböző karácsonyi égősoroknak. Azonban ha egy kicsit is szeretnénk eltérni az átlagtól, akkor két akadályba is ütkezhetünk: az első, hogy elképesztően borsos árat kérnek érte, a másik, hogy az ízlésünknek egyik sem felel meg.

Valamiért az égősorok csak az izzókat tartalmazzák, más dekorációt nem. Ez persze nem olyan nagy baj, de mi a helyzet akkor, ha szeretne kis burákat is az izzókra, ami külön díszértékkel is rendelkezik? Nos, akkor elő a ragasztóval és a késsel, mert kénytelen lesz maga megcsinálni, amire vágyik.

1. Pingpong

A kis labdák nem drágák, és van mág néhány nagyon jó tulajdonságuk: könnyűek, nem esnek össze, ha az ember megvágja őket, és nem túl vastag az anyaguk, így pedig tökéletesek lesznek dekorációs célokra is. A kis labdákat először fesse meg, amilyenre csak szeretné, és ha megszáradtak, egy sniccerrel vagy egy szikével óvatosan vágjon rájuk egy kis X-et. Ezen tolja a belsőjükbe a kis izzókat, és egy csöpp ragasztóval rögzítse a labdákat.

[PINTEREST] 584fb9994e843

2. Csipke

A csipkedísz elkészítéséhez kelleni fog egy zacskó vízibomba is. Ezek kis lufik, amiket fel is lehet fújni. Tegye ezt, majd a csipkéből vágjon le csíkokat. Ezeket áztassa be keményítős ragasztó keverékébe – a massza legyen jó sűrű – majd szépen fedje be vele a lufikat. Ha úgy könnyebb ecsettel is felviheti a ragasztós keveréket, de figyeljen, hogy mindenhova bőven jusson. Hagyja teljesen megszáradni a kis gömböcöket. Ellenőrzésképpen óvatosan nyomja meg, és ha nem lehet benyomni, akkor más jó lesz. Eressze le a lufikat, és vegye ki a gömbből, majd ide tolja be az izzókat. Most is egy csöpp ragasztó, és már készen is van!

3. Cérna

Az elv ugyan az, mint a csipkegömb esetében, de itt hímzőfonállal vagy cérnával dolgozzon. Kicsit melósabb lesz, de nagyon mutatós. A felfújt lufira kezdje rátekerni a cérnát, de úgy, hogy folyamatosan forgassa az alapot, hogy megmaradjon a gömb forma. Ha nagyjából megvan egy rétegnyi cérna, akkor ragasztós, keményítős masszával alaposan kenje át. Két-három réteggel számoljon, és ha megszáradt, engedje le a lufit, és helyezze rá a gömbökat az égősorra. Ha nem szeretne ennyit vacakolni, akkor spárgával is dolgozhat, de itt magát a tekerni valót is áztassa be a masszába, mert csak akkor tartja meg a formáját.

4. Vécépapír-guriga

Hihetetlen, mi mindenre jó ez a kis dolog. Fesse fehérre, lukasztgassa ki, majd a két végét hajtsa be úgy, hogy kis csomagot mintázzon. Mehet rá egy kis masni, és az egyik kis lukat megnagyobbítva az égő is a belsejébe kerülhet. Ragasztóval rögzítse és már készen is van.

5. Műanyag stampedlis

Megvan a vásárokban vagy kis büfékben kapható feles, amit aprócska műanyag poharakban szolgálnak fel? Nos, a kis poharak segítségével díszíthet is. Ezeket is csak festeni kell, amilyenre éppen szeretné, és az aljukat X-alakban bevágni. Ebben az esetben is ragasztóval rögzítse az izzót. Ha szerencséje van, akkor eleve színezett poharakat is talál, de sokkal egyedibb lesz az eredmény, ha inkább festeget.

shutterstock 234360388

6. Üvegekkel

Ha nem tetszik a műanyag poharas megoldás, akkor apró befőttes üvegeket is használhat. Itt meg kell fúrni a tetőt, és beleilleszteni az izzót. Ebben az esetben több ragasztót használjon, mert a súly is nagyobb lesz. Amíg a tetőben a kis led ragasztása szárad, fesse meg az üvegeket egyszínűre, mintásra, vagy csak hagyja magában. Ha nem teljesen kerek, hanem mondjuk hatszögletű üvegeket választ, akkor így is mutatós lesz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek