Így díszítették fel karácsonyra Fehér Házat

Kitettek magukért az utolsó, Fehér Házban töltött karácsonyuk alkalmából Obamáék. Az ünnepi dekorációt a First Lady mutatta be november utolsó napján - számolt be a People magazin. Az idei karácsonyi díszítés hivatalos témája Az ünnep ajándékai, így a szolgálat, a család, a barátok és az egészség. A különleges díszek egy része katonai szolgálatot teljesítő állampolgárok és családjaik előtt tiszteleg.

Természetesen nem Michelle Obama és lányai akasztgatták az üveggömböket saját kezűleg: a dekorációt az ország minden részéből érkező 92 önkéntes készítette 6 hónapig.

Az amerikai elnök rezidenciájának hivatalos főfája – mert minden szobában több fenyőt is elhelyeztek – a Kék szalonban áll, ahonnan kiszedték a csillárt és átrendezték a bútorokat. A hat méter magas duglászfenyőt, egy pennsylvaniai faiskola ajándékát egy kicsit vissza kellett vágni, hogy beférjen a helyére.

A leköszönő elnök csapata nagyon környezettudatos és gazdaságos karácsonyi díszítést álmodott: csupán a díszek 10 százaléka új, a maradék 90-et korábban már használták. A dekoratőr csapat nem feledkezett meg az elnöki ebekről, Sunnyról és Bóról sem,  és a hagyománynak megfelelően idén is elkészült Fehér Ház mézekalácsos mása. A belseje 70 kiló, a külseje 45 kilogramm tésztából áll és már második éve a Keleti és a Nyugati szárny is mézeskalácsba formázódott. Emellett 56, legóból épített mézeskalácsház is helyet kapott a rezidencián, ezekhez több mint 200 ezer legókockát használtak fel. 

Jövőre Donald Trump és családja díszíti a Fehér Házat, Obamáék pedig egy kisebb kastélyt dekorálhatnak majd 2017-ben, ahova a hírek szerint a mostani elnök visszavonulása után költöznek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra