Ajándékozzon saját készítésű rágcsálnivalót!

Zanza!

Aki ezt megkapja, áldani fogja a nevünket, amikor beül vele az aktuális karácsonyi film elé, de gondterhelten nézegeti majd a mérleget január elején. Ez a keverék ugyanis piszokul abbahagyhatatlan, hopp, már fel is ugrott egy ilyen üvegecskével egy nagyobb ebédnyi kalória. Szóltunk, de ki kell próbálni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg tetszőleges és pénztárcánkhoz igazodó keveréke diónak, mandulának, mogyorónak, kesudiónak, földimogyorónak, pekándiónak, brazil diónak és így tovább
  • 1 ek apróra vágott friss rozmaring vagy 1 kk őrölt rozmaring
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk csilipehely
  • 2 tk cukor
  • 2 tk só
  • 2 dkg olvasztott vaj

A magvakat egy nagy serpenyőben kevergetve kis lángon megpirítjuk. (A földimogyoró alapból pirított, és lehet sós is, ekkor figyeljünk, hogy ne égjen meg és ne sózzuk el a keveréket.)

Amíg forró a mix, hozzáadjuk a vajat és megszórjuk a fűszerekkel, majd jól átkeverjük, de a tűzre már nem tesszük vissza.

Ezután ünnepien feldíszített befőttesüvegekbe vagy sütőpapírral/alufóliával bélelt dobozba töltjük, és jól eldugjuk, mert a végén kijár rá a család a kamrába, és nem lesz mit ajándékozni.

A keveréket ehet olaszos fűszerezéssel is készíteni, ekkor a csilipehely helyett bazsalikomot, kakukkfüvet és kevés oregánót adjunk a keverékhez. 

DSC 0013
Fotó: Dívány
Blogmustra