Itt vehet ünneplőruhát a gyereknek

Aki próbált már gyereknek ünneplőruhát venni, az tudja, hogy nem egyszerű a sztori. Ilyenkor év elején még csak-csak, de ha március 15. előtt jövünk rá, hogy kicsi az a fehér ing, vagy rakott szoknya, vért izzadhatunk, mire találunk egy újat.

Több év iskolai megfigyelési és kérdezősködési tapasztalat alapján elmondható, hogy a legjobb ünneplős darabokat turikban lehet beszerezni, legalábbis mindig ezt a választ szoktuk kapni, amikor egy nagyon csecse ruhadarabra rácsodálkozva a beszerzési hely iránt érdeklődünk. Csak éppen turizni nem mindenkinek van ideje és tehetsége és a szerencse sincs mindig velünk.

Virtuálisan körbejártunk hát pár webshopot, hogy megnézzük, hol lehet az évnyitóra az alkalomhoz képest kényelmes, lehetőleg nem műszálas ünneplőt beszerezni a gyereknek.

Nem voltunk elájulva a kínálattól, de azért találtunk pár darabot, amiben el lehet tölteni azt a – jobb esetben – kevesebb mint egy órás borzalmat, amit tanévnyitó ünnepségnek hívnak. Izzadásmentesen.

A Kangaboo-nál egész évben van ünneplőruha-választék, így ha év közben üt be a krach, érdemes őket megjegyezni. Cserébe nem olcsó, egyáltalán nem. Viszont az egyetlen olyan bolt, ahol rövidujjú fehér inget is találtunk, ami évnyitós (és évzárós) szezonban azért jól jön.

Elég jó a választék, bár a fiúnadrágoknál nem igazán találtunk a célnak és az ár/érték aránynak megfelelő darabokat. Az alap ünneplős fehér blúzokból több változat van, és itt van rövid ujjú blúz is, nem kell a gyereknek megsülnie az évnyitón hosszú ujjúban. A lányoknak van itt rakott szoknya, sima, egyszerű pamut szoknya (kedvenc nosztalgiadarabunk a "lambadaszoknya"), és pár valamivel díszesebb, csipkével, egyebekkel díszített szoknyák.

Az alap verzióért nagyjából 3000 Ft-ot kérnek el, a díszesebb társaikért 4-5000 Ft-ot. A fiúknak viszont nem találtunk olyan nadrágot, ami számításba jöhet; ugyan van pár „alkalmi” nadrág, de azok is viszkózból és elasztán anyagokból készültek, és az áruk pedig 6000 Ft-nál kezdődik, de inkább több. Szóval ha minket kérdeznek, a Kangaboo fiúnadrág szempontjából elesett a küzdelemben, de a többinél jó lehet.

Zara: kimondott ünneplős öltözettel nem kényeztet el minket a Zara, de hát nem is erre találták ki! Azért alapdarabokat a Zara webshopjában is találunk, de akik az olcsóbb végét szeretnék megfogni a dolgoknak, azok kerüljék el a weboldalt!

Lányoknak és fiúknak 5-6000 forintért találtunk hosszú ujjú fehér blúzt, rövid ujjút azonban nem sikerült kiszúrnunk. Megtalálhatók itt is az alapdarabok mindenféle díszítő elemek nélkül, de az igényesebbeknek van pár hímzéssel megbolondított blúz is, természetesen 1-2000 forinttal drágábban, mint a sima fehér.

Az „ünnepi aljak” tekintetében a Zaránál nem esünk a bőség zavarába, ugyanis mind a lányoknál, mind a fiúknál viszonylag behatárolt a választék. A lányoknak nem egyszerű az alap fekete szoknyát meglelni, a webshopban a képekre kattintva általában kiderül, hogy amit az egyszeri felhasználó feketének lát, az valójában sötétkék, bár az is tökéletes egy évnyitóra.

A fiúknál pedig az a helyzet, hogy egyetlen öltönynadrágot találtunk, ami kimondottan „ünneplős”, a többiről nem tudtuk eldönteni, hogy vajon farmer-e vagy sem – kivágják-e az iskolából a szigorú tanárok az évnyitóról, vagy sem. Viszont az sem elhanyagolható, hogy míg az öltönynadrágot csak ünnepre tudja hordani a gyerek, a sima fekete – esetleg farmer anyagból készült – nadrágot pedig bármely nap lehet hasznosítani. És akkor már nem érezzük azt, hogy kidobtunk úgy 6000 Ft-ot az ablakon, hogy összesen kb 3 alkalommal lesz a gyereken a nadrág.

A H&M-et is jó szívvel ajánljuk a tanévkezdésre; két szoknyát találtunk, ami pamut is meg ünneplő is, a felsők között kutatva inkább hosszú ujjú blúzok vannak, de szerencsére pamutból, szóval akkor sem vészes, ha meleg van, végül is fel lehet hajtani az ujját. Viszont elég drágák, ahhoz képest, hogy valószínűleg csak néhány alkalommal fogja hordani a gyerek.

A fiúknak is többféle pamutinget kínálnak – kissé zavarba ejtő hívószókkal; van az egyszerű pamuting, a „kényelmes viseletű” pamuting és a „könnyen vasalható” ing. Döntse el, hogy a gyereknek vagy magának akar kedvezni! De legalább az összes pamutból van!

És pár szó az aljakról; két fekete fiúnadrágot találtunk, ami nem tréning, ebből az egyik szűk fazonú, de legalább nem csak ünneplésre hasznosítható. Más kérdés, hogy – engedve a divatházak nyomásának – belekényszerítjük-e gyermekünket is a szűk fazonú nadrágokba... A másik egy öltönynadrág, aminek eléggé behatároltak a felhasználási feltételei de legalább a méretekkel nem leszünk bajban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra