Segítsen rá a fogyókúrára masszázzsal!

Bár az aktuális időjárás a legkevésbé sem utal erre, egyre közelebb van a bikiniszezon, de ahhoz még épp időben van, hogy erőt vegyen magán és nekikezdjen sportolni. Az edzésre egy kis alakformáló vagy sportmasszázzsal is rásegíthet, de azt azért ne várja egyiktől sem, hogy majd önmagukban lefaragnak a súlyából. Összeszedtük, milyen masszázsokat érdemes választania attól függően, hogy 30, 60 vagy 90 szabad perce van rá.

shutterstock 138355529

30 perces masszázs a sietősöknek

Egy teljes testmasszázs garantáltan nem fér bele harminc percbe, ám ha arra vágyik, hogy átgyúrják a vállát vagy a hátát, akkor egy 30 perces hátmasszázs az önnek való kezelés. Ha frissítő, energetizáló masszázsra van szüksége, akkor érdemes a svédmasszázst választania, míg ha komolyabb izomletapadásokkal küzd, akkor a sport- vagy a gyógymasszázs mellet döntsön – javasolja Stocker Ádám, a Creative Harmony Masszázs Szalon masszőre. „A teljes hátmasszázsnál az övszakaszt, a lumbális derékszakaszt, a hosszú hátizmot, illetve a csuklyás izom felső részét, a lapockák környékét és a nyaki szakaszt masszírozzuk" – beszélt az érintett területekről a Díványnak Stocker. Jó tudni, hogy egyetlen harmincperces masszázs nem tesz csodákat, egy hosszú évek óta letapadt izom kezeléséhez több alkalom kell, de egy elfeküdt nyaknál vagy egy meghúzódott deréknál áldásos lehet a hatása.

Hatások: A svédmasszázs erőteljesen frissítő, élénkítő, kondícionáló masszázs, mely növeli a szervezet méregtelenítését, csökkenti a stresszt, a fáradtságérzetet, és fokozza a bőr rugalmasságát, valamint a vér- és nyirokkeringést. A sportmasszázs ennél intenzívebb típus, amely a mélyizomzatra is hatással van.

Ár: kb. 2500-3500 forint

shutterstock 172464812

Ha belefér egy óra is

Hatvan percben már nemcsak hátmasszázst, hanem teljes testmasszázst is igénybe vehet. Ez lehet a már előbb is említett svéd-, illetve sportmasszázs, vagy akár az alakformáló cellulit kezelés mellett is dönthet – de azzal azért jó, ha tisztában van, hogy ennek a neve csalóka: pusztán masszázstól nem lehet lefogyni, még akkor sem, ha széttörik a zsírsejteket. „Az alakformáló kezelés azoknak segíthet, akik benne vannak egy életmódváltásban, tehát fokozottabban mozognak, egészségesen táplálkoznak. Önmagában viszont kevés. Persze, látványban már az első alkalom után is lesz változás az intenzívebb masszázsmodulatoknak, a speciális termékeknek, a köpölyözésnek és a testtekercselésnek köszönhetően, de a méretbeli és súlybeli változáshoz 10-12 alkalom szükséges" – javasolja a masszőr, aki úgy véli, szintentartásként heti egyszer a későbbiekben is érdemes igénybe venni a kezelést. „Az alakformáló kezelés kifejezetten a kritikus pontokra irányul, tehát a combra, a fenékre, a hasra, esetleg a felkarra. Azért nem masszázsnak hívjuk csak, mert mi az intenzívebb masszírozást testtekercseléssel és köpölyözéssel kombináljuk" – mondta Stocker. Az anticelluluit kezelés során először a vérbőséget fokozzák különféle olajokkal (chilivel, paprikával, fahéjjal vagy citrussal), amiket a svédmasszázs intenzívebb fogásaival masszíroznak be a bőrbe. Ezután a köpöllyel stimulálják és felszabadítják a felmlegített zsírsejteket, amit a testtekercselés követ.

Hatások: Az alakformáló kezelés nagyban fokozza a szervezet anyagcserjét, növeli az izomzat ellenálló képességét, csökkenti a fáradtságot, alkalmas bőrfeszesítésre, narancsbőr kezelésére és elősegíti a fogyást.

Ár: kb. 3500-6000 forint

shutterstock 116358292

90 perces masszázsok ráérősöknek

Másfél órában kérhet svéd-, sport-, gyógymasszázst vagy alakformáló kezelést is, ám ha a teljes ellazulásra vágyik, akkor érdemes valamelyik wellneszkezelést, mondjuk a csokoládés, a fahéjas vagy a lávaköves masszázst választania. Az előbbiek során csokoládéval, illetve csokoládé krémmel, mézzel, vagy fahéj olajjal kenik be a testet, ezek nagy része pedig rengeteg vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Míg a csokoládés masszázs az endorfintermelést fokozza, addig a méz ápolja, tisztítja és méregteleníti a bőr. A fahéjas masszázs az görcsös izomzatot, a feszültséget oldja, a kókusz olajos pedig segít megőrizni a bőr rugalmasságát. Ezekhez a kezelésekhez a masszőrök javarészt a svédmasszázst használják, annak is inkább a lazító, nyugtató fogásait, de még mielőtt ebbe belekezdenének, bőrradírozást végeznek. A masszázst követően olajjal kenik be a testet, végül egy gélpakolást helyeznek fel rá. Az, hogy egy-egy kezelés mennyire méregtelenítő, függ a vivőanyagtól (krémektől, olajoktól), illetve a  masszázs intenzitásától is – tudtuk meg a massszőrtől, aki az alábbiak alapján az intenzívebb svédmasszázst, illetve az alakformáló kezelést tartja a leginkább méregtelenítő hatásúnak. 

Hatásai: A wellneszkezelések mindegyikére igaz, hogy oldják a feszültséget, csökkentik a fáradtságot és a stresszt, nyugtatják az idegrendszert, fokozzák a szervezet anyagcseréjét, valamint bőrünk puhává válik tőlük. A csokoldás masszázs egyúttal fokozza az endorfintermelést, a mézes vitalizálja és méregteleníti a bőrt, valamint optimalizálja a bőr vízháztartását, a kókuszos táplálja a kötőszöveteket és energizálja a szervezetet, a fahéjas pedig oldja a feszes, görcsös izomzatot.

Ár: kb. 4500-12 000 forint

shutterstock 56191141
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek