Kétszázezernél is több pulykát dobnak ki a britek

A britek a karácsonyi vacsorák átlag 10 százalék kihajítják, mert nem bírják megenni: ez azt jelenti, hogy 263 000 pulykát, 740 000 karácsonyi pudingot és 17,2 millió kelbimbót dobnak ki, írja a Daily Mail az Unilever felmérése alapján. Összesen 4,2 millió vacsoraadag végzi a szemétben úgy, hogy hat emberre 112 fontnyi (44 ezer forint) kaját vásárol az átlag angol.

Hogy még több megdöbbentő tényt közöljünk, elmondjuk, hogy csak a kelbimbók 1000 szemeteskocsit töltenének meg, míg a kihajított répák egymás mögé rakva Londontól Münchenig érnének, a fel nem használt szószok pedig megtöltenének egy olimpiai úszómedencét. Egy átlagos család 4 napig ehetné a 25-e estére főzött vacsorát, annyira túllőnek az adagokkal.

shutterstock 160585688

A Unilever a felméréssel párhuzamosan elindította #ClearAPlate kampányát, mely arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy míg a tehetősebbek degeszre zabálják magukat, sokan még az ünnepekkor sem tudnak eleget enni: a kampány keretein belül félmillió adag ételt osztanak ki rászoruló családoknak. Ha ön Angliában olvassa ezt a cikket – és miért ne pont ott olvasná? –, akkor csatlakozhat is a kezdeményezéshez: egye meg teljesen vacsoráját, fotózza le az üres tányért és töltse fel valamelyik közösségi oldalra a #ClearAPlate hashtaggel, majd olvasson a témáról bővebben a projectsunlight.co.uk oldalon, ahol megtudhatja, mit tehet az önnél rosszabb körülmények közt élőkért és hogyan spórolhat okosan!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek