Spóroljon Ausztriában kedvezménykártyákkal

Ha valamelyik osztrák nagyvárost választja úticélul, vagy nyaralása alatt egy térséget szeretne felfedezni akár biciklivel, akár vonattal, vegyen igénybe kedvezménykártyákat. El sem hinné, mennyi olyat tudunk ajánlani, amivel spórolni lehet utazása során.

Bécs kártya

Bécs kártyával amellett, hogy a tömegközlekedést ingyenesen használhatja, egyéb kedvezményeket is igénybe vehet. Több mint 200 helyen fogadják el és kap kedvezményeket, vagy ingyenes belépési lehetőséget múzeumokba, színházakba szórakozóhelyekre, de boltokban, kávézókban és borozókban is használhatja, ugyanis sok helyen ugyancsak kedvezményt kap. A másik pozitívuma, hogy 16 éven aluli gyermekével közösen tudják használni a kártyát, így a tömegközlekedés is ingyenes lesz az osztrák fővárosban.

Időtartam: 48 /72 óra

Megvásárolható: Szállodákban, turistainformációs központokban és tömegközlekedési csomópontok jegypénztáraiban.

Ár:

Időtartam Ár
48 óra 18,9 EUR
72 óra 21,9 EUR

Salzburg kártya

0208 salzburg card 001

Ha Salzburgba látogat, akkor a legegyszerűbb ha szabadsága alatt vásárol egy ilyen kártyát, amivel nagyon sokat tud spórolni. Ingyenesen látogathatja vele a múzeumokat és Salzburg gyakorlatilag összes látványosságát, használhatja a tömegközlekedést, de kultúrális rendezvényekre is kaphat kedvezményeket. Az ára nagyban függ attól is, hogy főszezonban érkezik-e a városba, valamint természetesen az érvényességi időtől és sajnos 6 éven felüli gyerekeknek is ki kell váltani, igaz kedvezményes áron a kártyát.

Időtartam: 24/48/72 óra

Megvásárolható: Szállodákban, turistainformációs központokban és tömegközlekedési csomópontok jegypénztáraiban.

Ár:

Főszezon (május 1-október 31)

Időtartam Felnőtt  Gyerek (6-15 éves korig)
24 óra 23 EUR 11,5 EUR
48 óra 31 EUR 15,5 EUR
72 óra 36 EUR 18 EUR

Salzburg tartomány kártya

Ha ön nem a városban henyélős típus, hanem az aktív pihenés híve, és mindezt Salzburg környékén szeretné megtenni, akkor a tartományi kártya is jó választás lehet önnek. Ennek a különlegessége, hogy 6 illetve 12 napra váltható. Az árban egyébként egy 24 órás Salzburg kártya is benne foglaltatik, ezen felül 190 helyre juthat be ingyenesen. Nem csak múzeumok, de természeti nevezetességek, felvonók, várak és kastélyok, vagy fürdők is megtekinthetőek a kártyával.

Időtartam: 6 / 12 nap

Megvásárolható: Szállodákban, turisztikai központokban vagy akár online.

Ár:

Időtartam Felnőtt Gyerek (6-15 éves korig) 
6 nap 59 EUR 29,5 EUR
12 nap 69 EUR 34,5 EUR

Innsbruck kártya

innsbruck.info

Az Alpokba kirándulók központja Innsbruck, ahol a hagyományos és a modern építészet és kultúra találkozik. Innsbruck kártyával a város nevezetességei mellett az egész környéket bebarangolhatja kedvezményesen. Az összes múzeumba és turisztikai látnivalóhoz biztosít ingyenes bejutást a kártya, de városnéző buszon is utazhat vele, a környék összes felvonóját igénybe veheti, de még a Swarovski kristály birodalmába is elmehet ingyen, és még a várost lefedő wifi hálózatra is felcsatlakozhat. Gyermekjegy 6-15 éves korig váltható, ez a felnőtt kártya felébe kerül.

Időtartam: 24/48/72 óra

Megvásárolható: Szállodákan, turistainformációs központokban és múzeumokban.

Ár (2014. május 1-től):

Időtartam Ár
24 óra 33 EUR
48 óra 41 EUR
72 óra 47 EUR

Karintia kártya

Szintén azoknak kitűnő választás ez a kártya, akik nem ragaszkodnak egy nagyvároshoz, hanem egy egész tartományt, ebben az esetben Karintiát szeretnék bejárni. Hogy egyszerűbben kiderüljön, hol tudja használni a kedvezményekre jogosító kártyát, iOS  és Android verzióban is letölthető az alkalmazás, amelyben minden partnert megtalál. A partnerek között a múzeumokon kívül biciklikölcsönzőt, sétahajózást, játszóházat, planetáriumot, de még raftingozást is talál. A kártya 6 év alattiaknak és harmadik gyermek után ingyenes, 15 év alattiaknak pedig féláron lehet venni.

Időtartam: 1/2/5 hét

Megvásárolható: Szállodákban, turistainformációs központokban és múzeumokban.

Ár:

Időtartam Felnőtt  Gyerek (6-15 éves korig)
1 hét 36 EUR 16 EUR
2 hét 46 EUR 22 EUR
5 hét 59 EUR 29 EUR

Szállodai kedvezménykártyák

Ausztriában minden térség vagy kisebb régió rendelkezik olyan kártyával, amik kedvezményeket biztosítanak a környéken. A legtöbb ilyen típusú kártya ráadásul ingyenesen kérhető a szállodákban. Érdemes tehát érkezéskor rákérdezni, hogy milyen szerződött partnereknél van kedvezményük és éljenek a lehetőségekkel.

Oszd meg másokkal is!
Mustra