ZÖLD

Etesd a halakat golflabdával!

2010. január 13., szerda 12:13

golflabda-leadAki eddig csak azért nem golfozott tengerjáró jacht fedélzetén, mert környezettudatos, most fellélegezhet: itt a bio-golflabda – a héja két nap alatt lebomlik, belsejében haleledelt rejt.

cikk-tipus-altalanos

golflabdaA statisztikai adatok szerint a Csendes-óceánban lévő hulladékmennyiség körülbelül a kétszerese az Egyesült Államok területének. Mintegy 100 millió tonna szemét hánykolódik a vízen, amely Hawaiit elhagyva immár Japán felé közelít. A tengerpartokon összegyűjtött hulladék 40-60 százaléka műanyag. A vízbe kerülő szemét gyakran mérföldeket utazik, mielőtt valahol partra sodródna.

A hagyományos golflabdával való ütögetés a víz mellett nem csupán barátságtalan húzás az élővilággal szemben, hanem illegális is. A spanyol gyártó ezért folyamodott az alternatív megoldáshoz: olyan labdát dobott a piacra, amellyel akár a tengert is teleszórhatják a golfőrültek (így talán a partmenti golfpályák üzemeltetői jobban örülnek a "találmánynak", mint a halak).

Az ecolabda 100 százalékosan flóra- és faunabarát, teljesen organikus, nem mérgező és nagyon hamar lebomlik. Amint a vízbe jut, 48 órán belül felszívódik a héja, és hozzáférhetővé teszi a halak számára a belsejében rejtőző haleledelt.

 

cikk-tipus-linkek

Hetente hét tonna holmi

Ne dobd ki, ami nem kell, hanem vidd a rászorulókat segítő second handbe – legalábbis Svédországban megteheted: a lelkes skandinávok heti hét tonna holmit adnak le, fiatal designerek pedig direkt ezek átszabására szakosodtak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta