ZÖLD

Moss hajat sárral!

2009. november 17., kedd 23:01

A kereskedelemben kapható samponok jelentős része erősen szárító hatású és egyéb bőrkárosító adalékanyagokat tartalmazhat.  Helyettük jöhet a lávaföld! Csak leugrunk a szomszédos lávaföldre…

cikk-tipus-altalanos

 

Hajunk állapota nem csak a génjeinktől, egészségi állapotunktól, életmódunktól, de a fejünkre kent számtalan vegyszertől is függ. Azért, hogy a haj ne váljon szárazzá, törékennyé mindenképpen fogadjunk meg néhány tanácsot: ne mossunk naponta hajat. A dauervízzel, festékekkel, szőkítéshez használatos szerekkel pedig csínján bánjunk. 

Na, jó, de akkor mit csináljunk? 

Keressük a varázsszót az összetevőket felsoroló címkéken. Ez a varázsszó nem más, mint a „glukoside”.  Ha ez a szó szerepel a szóösszetételben akkor biztosak lehetünk benne, hogy bőrbarát  anyagokról van szó. Ilyenek a reformboltokban kapható bőrkímélő kókusz- és cukortenzideket tartalmazó samponok.

De használhatunk lávaföldet is. Az ásványi anyagokban gazdag földet vízzel kell péppé keverni, s ugyanúgy használható, mint általában a samponok. De kaphatók készre kevert folyékony földes és iszap samponok, sőt tusfürdők is. Érdemes meggondolni, bár a natur termékek ára mindig magasabb, mint a tucat termékeké, de használatukkor még a kevesebb is több lehet!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta