ZÖLD

Hatalmat szerez a 150 millió láthatatlan

2009. október 3., szombat 13:33

kult-krea-fokusz-kicsiGondolatok a helyi pénzről, az etikus bankról, az oltás megtagadásáról, és arról, hogy a politikusok hatalma napjainkban kerül át az emberek kezébe.

cikk-tipus-altalanos


Írásunk első részében a kulturális kreatívságról beszéltek Takáts Péter, Szabó Sipos Barnabás és még jó néhányan... Az alkotók újabb filmet jelentettek meg napjaink gazdasági és társadalmi változásairól. Néhány részlet Takáts Péter filmbéli gondolataiból:

 

A politika lassan elveszíti hatalmát

A kulturális kreatívok (KK) nem egy egyesület, nem egy szekta, hanem az emberiség tudati fejlődésének egy állomása. Az emberiség egy jelentős része másként gondolkodik...

A KK  gyökerei a 60-as évekbe nyúlnak vissza, akkor indult robbanásszerű fejlődésnek a civil mozgalom. Mára a civilek szinte teljesen átvették a saját sorsuk irányítását, és a hatalom is lassan átcsúszik a politika kezéből az ő kezükbe.

 

A videó eredetije, és a szerző infói itt találhatók

 

A tudatosak maguk döntenének

Ezt érzékelteti, hogy az emberek kicsit szembefordulnak a politikával, és gyakran olyanokat csinálnak, ami a törvénnyel ütközik. Például nem engedik beoltatni a gyerekeiket. Úgy gondolják, hogy ne a törvény határozza meg, hogy a testükkel, vagy a gyerekük testével mit csinálhatnak, mert elég tudatosak ahhoz, hogy erről maguk határozzanak... Az ilyen harcokban lassan mindig a civilek nyernek, még akkor is, ha a hatalom erősen törekszik arra, hogy mindent törvényekkel szabályozzon.

A "KK szerep" fontos vetülete, hogy ezek az emberek egyfajta küldetést akarnak megvalósítani a Földön. Úgy érzik, megszülettek valamilyen feladattal, amit végre kell hajtaniuk. És ez nem egy önző küldetés, hanem mindig arról szól, hogy hogyan cselekedhetünk a többi ember és a világ javára.

 

Takáts Péter beszél még az etikus bankról, a helyi pénzről és sok egyébről is, aki KK-nak érzi magát, vagy ellenkezőleg, nekik ugrana, így a gyenge pontjaikra kíváncsi, nézze meg a videót!

 

cikk-tipus-linkek

Nincs politikai múltjuk, változást akarnak és átkozottul sokan vannak, mindenütt. | 150 millióan vannak, és láthatatlanok

 

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta