Zanza!

kult-krea-fokusz-kicsiGondolatok a helyi pénzről, az etikus bankról, az oltás megtagadásáról, és arról, hogy a politikusok hatalma napjainkban kerül át az emberek kezébe.

cikk-tipus-altalanos


Írásunk első részében a kulturális kreatívságról beszéltek Takáts Péter, Szabó Sipos Barnabás és még jó néhányan... Az alkotók újabb filmet jelentettek meg napjaink gazdasági és társadalmi változásairól. Néhány részlet Takáts Péter filmbéli gondolataiból:

 

A politika lassan elveszíti hatalmát

A kulturális kreatívok (KK) nem egy egyesület, nem egy szekta, hanem az emberiség tudati fejlődésének egy állomása. Az emberiség egy jelentős része másként gondolkodik...

A KK  gyökerei a 60-as évekbe nyúlnak vissza, akkor indult robbanásszerű fejlődésnek a civil mozgalom. Mára a civilek szinte teljesen átvették a saját sorsuk irányítását, és a hatalom is lassan átcsúszik a politika kezéből az ő kezükbe.

 

A videó eredetije, és a szerző infói itt találhatók

 

A tudatosak maguk döntenének

Ezt érzékelteti, hogy az emberek kicsit szembefordulnak a politikával, és gyakran olyanokat csinálnak, ami a törvénnyel ütközik. Például nem engedik beoltatni a gyerekeiket. Úgy gondolják, hogy ne a törvény határozza meg, hogy a testükkel, vagy a gyerekük testével mit csinálhatnak, mert elég tudatosak ahhoz, hogy erről maguk határozzanak... Az ilyen harcokban lassan mindig a civilek nyernek, még akkor is, ha a hatalom erősen törekszik arra, hogy mindent törvényekkel szabályozzon.

A "KK szerep" fontos vetülete, hogy ezek az emberek egyfajta küldetést akarnak megvalósítani a Földön. Úgy érzik, megszülettek valamilyen feladattal, amit végre kell hajtaniuk. És ez nem egy önző küldetés, hanem mindig arról szól, hogy hogyan cselekedhetünk a többi ember és a világ javára.

 

Takáts Péter beszél még az etikus bankról, a helyi pénzről és sok egyébről is, aki KK-nak érzi magát, vagy ellenkezőleg, nekik ugrana, így a gyenge pontjaikra kíváncsi, nézze meg a videót!

 

cikk-tipus-linkek

Nincs politikai múltjuk, változást akarnak és átkozottul sokan vannak, mindenütt. | 150 millióan vannak, és láthatatlanok

 

 

Blogmustra