ZÖLD RÖVIDHÍR

Zöld lesz a sárga taxi!

2010. február 7., vasárnap 14:30

Környezetbaráttá válna Észak-Amerika legnagyobb és legöregebb taxiflottája - első lépésként száz gázzal hajtott járművet állít forgalomba Chicagóban a Yellow Group.Így lesz a sárgából zöld taxi!


A sárga, öreg amerikai taxik már-már ikonnak számítanak - de hiába tűnnek fel a régi gépek még ruhamárkaként is, lejárt az idejük. A Yellow Group száz gázzal üzemelő (CNG) autót állít forgalomba, elsőként Chicagóban. A társaságnak nem csak az autók beszerzéséről kellett gondoskodnia, hanem azok feltöltéséről is, ezért tízéves szerződést írt alá a Clean Energy Fuels-szel. A CEF két töltállomást létesít a városban - ezeken természetesen nem csak a taxik tankolhatnak majd fel a speciális üzemanyagból, hanem bármilyen autós.

Az úgynevezett CNG (compressed natural gas) technológia nem teljesen zöld, de nagyságrendekkel zöldebb, mint a hagyományos hajtás. Összehasonlítva egy hagyományos kocsival, a CNG-autók 80 százalékkal kevesebb ózonréteget károsító anyagot bocsátanak ki, egyéb nemkívánatos részecskékből pedig 95 százalékkal kevesebbet. Ráadásul az üzemyanyag ára fele-kétharmada a benzinnek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta