ZÖLD RÖVIDHÍR

Kaszinódolgozóknak gyártanak ruhát újrahasznosított műanyagpalackból

2011. július 7., csütörtök 12:37

Egy New York-i munkaruhacég olyan technológiával gyárt munkaruházatot a kaszinódolgozóknak, amely a műanyagot a ruhaanyag alapjául szolgáló rosttá alakítja. Egy póló elkészítéséhez körülbelül 5 műanyagpalack szükséges.

A New York-i székhelyű Cintas vállalat a zöld termelésre szavazott legújabb, kaszinódolgozóknak tervezett kollekciója megalkotásakor. A cég ugyanis olyan felsőrészeket mutatott be, amelyek újrahasznosított műanyagpalackok felhasználásával készülnek - adta hírül a Mother Nature Network.

A Jacquard csíkos felsők férfiak és nők számára egyaránt elérhetőek lesznek, 6 féle színben, köztük paprika és curry változatban. A cég egyébként úgy reklámozza termékét, hogy ezzel a szerencsejáték-ipar bizonyíthatja környezettudatosságát. A pólókat egyébként normál mosógépben is lehet mosni, így a száraztisztítás költségeit is remekül megspórolhatják rajta a kaszinók.

Az Egyesült Államokban óránként körülbelül 2,5 millió műanyagpalackot dobnak ki – állítja a Cintas –, többek közt emiatt is döntöttek úgy, hogy megtervezik a pólókat, amelyek egy a fenntartható ruhakollekció részei. Ugyanennek a projektnek a részeként kórházi műtősfelszereléseket és újrahasznosított anyagokból készült pólókat is gyártanak. A Cincinatti-ben található cég egyébként korábban már megsemmisített iratokból is készített papír kéztörlőt.

Fotó: Beej Jorgensen
Fotó: Beej Jorgensen

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta