ZÖLD RÖVIDHÍR

Az aligátorok kannibalizmussal küzdenek a túlnépesedés ellen

2011. június 5., vasárnap 14:21

Ha a táplálékkészletek kifogyóban vannak, az aligátorok megeszik a fiatal példányokat, hogy biztosítsák túlélésüket.

Egy Floridában elvégzett vizsgálat eredménye szerint az aligátorok az eddig véltnél nagyobb arányban fogyasztják el a populáció fiatalabb tagjait, ha a helyzet úgy kívánja.

Az egyes idősebb krokodilusok hasában talált azonosítógyűrűk alapján a kutatók kiszámolták, hogy a háromévesnél fiatalabb egyedek hét százaléka végezheti idősebb fajtársaik gyomrában. A kannibalizmusra az öregebb egyedek azért fanyalodnak, mert az adott területen a túlnépesedés következtében megcsappanhatnak a kajakészletek, és ezzel biztosítják saját maguk számára a túlélést - írja a io9. A kannibalizmus mértékének ismerete első sorban az állatvédők számára lehet fontos, akiknek számolniuk kell azzal, hogy hiába segítik a veszélyben levő fajok szaporodását, ha azok az adott területen megeszik az utódokat, hogy biztosítsák a táplálékot saját maguk számára.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta