ZÖLD RÖVIDHÍR

A Pantene-t mostantól cukornádba csomagolják

2011. május 8., vasárnap 12:08

Újfajta környezetbarát műanyagflakonokat vezetnek be a fogyasztói piacra, amiket petróleum helyett cukornádból állítanak elő.

A fenntartható csomagolások legújabb fejlesztését, a cukornádból készült samponosflakont a Procter & Gamble Pantene samponjaival vezetik be - írja a Matter Network. Az európai fogyasztók 2011 nyarán találkozhatnak először ezzel a növényi alapú csomagolással, a Nature Fusion termékcsaládban.

A technológia, hogy növényi anyagokból készítsenek műanyagot, viszonylag új, használata a kereskedelemben pedig még ennél is újabb. Az olyan italgyártó cégek, mint a PepsiCo és a Coca-Cola már elkezdtek növényi alapú műanyagot használni az üdítőik üvegeihez.

A Procter & Gamble szerint a Pantene az első közismert hajápolási márka, amely ezt az újfajta fenntartható csomagolást alkalmazza. A Nature Fusion termékek flakonjainak környezetbarátra cserélése a vállalat nagyobb fenntarthatósági stratégiájának részét képezi, amely szerint 2020-ra a termékek 25%-ának csomagolását cserélnék le petróleum-alapú helyett erre a változatra. A cég szerint nem lehet majd megkülönböztetni a régi flakonokat az újtól és ugyanúgy a műanyag-gyűjtő konténerekbe kell dobni őket.

Bár külsőre sima műanyagnak tűnnek, a növényi-alapú műanyagnak csekélyebb a környezetre gyakorolt hatása: gyártása során 70%-kal kevesebb ásványi olajat használnak fel. A növényi-alapú műanyagflakonok használatával 170%-kal csökkenhető az üvegházgáz-kibocsátás.

Néhány újrahasznosítással foglalkozó csoport üdvözölte a kezdeményezést, de rámutattak, hogy egyelőre a cukornád-flakonok nem hasznosíthatók olyan könnyen újra, ugyanis számos ezt végző üzem még nem tudja kezelni az új anyagot.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta