#VILÁGOM

Miért szebbek a filmes karakterek, mint a valós személyek?

2017. április 11., kedd 19:02

A valós eseményen alapuló filmekben (is) szinte kötelező sokkal jobban kinézni, mint a valóságban. Cikkünkben megmutatjuk, milyen hétköznapi hőst formált meg Jessica Chastain, vagy épp Julia Roberts!

Nem is olyan rég jött ki a mozikban a Menedék című film Jessica Chastain főszereplésével, aki a Zabrinski házaspár egyik tagját játszva egy igaz történetet mesél el arról, hogy bújtatták a zsidókat a varsói állatkertben. Kollégánk kritikájában megemlíti, hogy mennyire sose volt olyan szépség Antonina Zabinski az életben, mint Jessica Chastain a filmben, és erről eszünkbe jutott, hogy de még hányan vannak így ezzel azok közül, akikről életrajzi (ihletettségű) filmet forgattak.

Jessica Chastain - Antonina Zabinski
Jessica Chastain - Antonina Zabinski
Fotó: Yad Vashem / Charley Gallay / Stringer / Getty Images Hungary

Például Erin Brockovich, akit az akkor még gyermektelen Julia Roberts játszott: egy vérmes családanyát, az igazi Erint, aki különben ha szőkén is, de figurájában azért emlékeztetett a szupersztárra.

Julia Roberts - Erin Brockovich
Julia Roberts - Erin Brockovich
Fotó: Chris Jackson / Staff / Getty Images Hungary / George De Sota / Staff / Getty Images Hungary

És itt van még nekünk a közelmúltból egy sportmenedzser is, Az egymillió dolláros kéz című filmből maga J.B. Bernstein, akit a vásznon Jon Hamm alakított. Jon Hammről mondjuk szó se róla, sokkal könnyebben elhisszük, hogy egymillió dolláros kezek fordulnak meg a közvetítése alatt, a valódi J.B. Bernstein pedig inkább hasonlít Al Pacino-ra, aki persze aligha jöhetett volna számításba a kora miatt.

Jon Hamm - JB Bernstein
Jon Hamm - JB Bernstein
Fotó: Alberto E. Rodriguez / Staff / Getty Images Hungary

Szeretnél még hasonló párosításokat látni? Kattints tovább a Port.hu-ra, ahol megtalálod még Antonio Banderast, Etan Hawke-ot és Bruce Willist is! A címben feltett kérdés pedig nyilván költői, hisz Hollywoodban semmi nem valódi és mindenki sokkal szebb még önmagánál is (plasztika, ugye), úgyhogy egy filmtől sem várhatjuk, hogy valódinak tűnő, esetleg nem éppen dekoratív színészekkel adja el a történetet. És a valós embereknél szebben megjelenített karakterek szerencsére általában úgysem vonnak le semmit a film értékéből.  

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta