#VILÁGOM

Elhunyt Prince

2016. április 21., csütörtök 20:28

57 évesen elhunyt Prince énekes-előadó, a rendőrség egyelőre nyomoz - írja az Index. Az énekes váratlanul hunyt el, mert bár múlt héten kórházba került egy rövid időre, hamar jobban lett és ki is engedték. A Daily MAil szerint egy ideje influenzás volt, már két koncertet is törölni kellett emiatt. A mai napon a Paisley Park stúdiójához hívták a mentőket.

Prince 1958. június 7-én született Prince Rogers Nelson néven Minneapolisban, apja Lewis Nelson dalszövegíró és zongorista, anyja Mattie Della dzsesszénekes volt. A hetvenes években került a köztudatba olyan számokkal, mint a Wanne Be Your Lover vagy a Why You Wanna Treat Me So Bad. 1993-tól 2000-ig a T.A.F.K.A.P szimbólumot (jelentése: The Artist Formerly Known As Prince) használt neveként, így próbált függetlenedni a Warner Brothers nevű lemezkiadócégtől, amely levédette a Prince nevet, és nem biztosított neki teljes művészi szabadságot - írja a Wikipedia.

1984-ben készített "Purple Rain" című koncertfilmjének betétdalaiért Oscar-díjat kapott.Magyarországon a 80-90-es években szélesebb körben csak Purple Rain c. albumának dalai, azok közül is a címadó Purple Rain vált ismertté: 2011 járt először (és sajnos utoljára) nálunk, amikor a Sziget Fesztiválon adott koncertet. És most mondanánk, hogy hallgasson Prince-t a Youtube-on vagy a Spotify-on, de ő kitartóan harcolt az Internetre felkerült videói és számai eltüntetéséért, úgyhogy nem buzdítjuk kalóz verziók keresgélésére és mi sem teszünk ide videót.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta