#VILÁGOM

Ráharaptak a Virtuózokra külföldön

2016. április 10., vasárnap 19:10

Akkora dobás volt Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora, a 2014-ben debütált Virtuózok, hogy a Duna Televízió a nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel áprilist 15-től elindítja a produkció következő évadját Virtuózok- Ahol a klasszikus tehetség számít! címmel. Ez önmagában még nem mutatná a produkció sikerét, abból lehet tudni, hogy tényleg menőre sikerült, hogy nagyvilág is felfigyelt rá.

A Cannes-i televíziós fesztiválon az American Music Awards, valamint a Golden Globe díjakért felelős Dick Clark Productions alelnöke, Mark Rafalowski, valamint a Virtuózok alapítója és licensztulajdonosa, Peller Mariann alá is írt egy megállapodást a produkció nemzetközi értékesítési jogaival és terjesztésével kapcsolatban.

Nemzetközi piacra lép a Virtuózok!
Nemzetközi piacra lép a Virtuózok!
Fotó: facebook.com/virtuozok

“Úgy gondoljuk, hogy a műsor az amerikaival akár egy időben elindulhat majd a többi, említett területeken is. Nagyon kevés dolog van a sporton kívül, ami több generációt is be tud vonzani, és a fiatalok versengése, leginkább zenei témában vitathatatlanul ilyen” – nyilatkozta a világ egyik legismertebb szórakoztatóipari produkciós vállalatának az alelnöke. Szerinte nemcsak az amerikai csatornák részéről nagy az érdeklődés a műsor iránt, de Japán és Kína is átvenné a tehetségkutatót a közeljövőben – írja a nytimes.com.

“A komolyzenei koncerteken általában mind a zenekarnak, mind a közönségnek ősz a haja. A program egyik célja az volt, hogy divatba hozzuk a klasszikus zenét. A Virtuózok abban különbözik a többi tehetségkutatótól, hogy küldetése van” – mondta Peller Mariann. A show népszerűségének tulajdonítja azt is, hogy Magyarországon 14 százalékkal többen felvételiztek zeneiskolákba a tavalyi évben, mint általában.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta