#VILÁGOM

Hitchcock, Tarantino és P.T. Anderson is rajong a festészetért

2016. április 5., kedd 14:46

A filmes, Vugar Effendi egy két és fél perces videóban mutatja be, hogy mekkora hatással van egymásra a festőművészet valamint a hetedik művészeti ágként számon tartott filmművészet. Effendi kisfilmje szellemesen rendel egymás mellé klasszikus festményeket és filmjeleneteket, ezek alapján nem kizárt, hogy Quantin Tarantino egy 1770-es Thomas Gainsborough portréból, a The Blue Boy-ból inspirálódott a Django elszabadul készítésénél, míg Alfred Hitchcock egy 1925-ös Edward Hopper festményen látott épületet, a House by the Railroad-ot építette be a Psycho-ba.

Lars von Trier a Melankóliában annak az Oféliának szinte a pontos mását játszatta el Kirsten Dunsttal,  amilyet a brit John Everett Millais festett 1851 körül, de nagy kedvencünk Paul Thomas Anderson Beépített hibában látható jelenete is, amiről ezek szerint nemcsak nekünk, de Vugar Effendinek is beugrott Leonardo da Vinci 1498-as Utolsó vacsorája. Kattintson a videóra és ámuljon el azon, hogy hogyan jelennek meg a művészettörténet legismertebb alkotásai a filmtörténetben!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta