#VILÁGOM

A Pi életének írója egy sufniban, futópadon írja a regényeit

2016. március 28., hétfő 15:33

Yann Martel a bizonyíték arra, hogy az inspiráló környezet nem azt jelenti, hogy drága felszerelésekkel veszi körbe magát munka közben és a belváros legmenőbb irodaházának tetején bérel nagyon drága penthouse jellegű irodát. Inspiráló környezet lehet egy kert végi sufni is, ha közben olyan dolgokkal veszi magát körbe, ami igazán számít. 

A Pi élete (és egyéb regények) írója a New York Times magazinnak mutatta meg a dolgozószobáját, vagyis inkább sufniját. Itt írta legújabb, The High Mountains of Portugal című kötetét is. Az író jelenleg a kanadai  Saskatoonban él népes családjával, és mivel négy biológiai és egy nevelt gyereke, kutyája és felesége mellett otthonában nem volna egyszerű írói magányba vonulnia, így a kert végében helyi szakemberekkel csináltatott egy kis zugot magának. Ami tényleg nem nagyobb egy szerszámos sufninál, de - mint az alábbi videóban Martel már korábban is beszélt róla - ahhoz, hogy leüljön írni, pont elég. Sőt, ő még csak le se ül hozzá.

"Nincs szükségem a Pí életével kapcsolatos relikviákra a falon vagy csecsebecsékre. Egy tiszta és világos hely kell, annyira üres, mint egy lap, amire írhatok. Ennek ellenére van néhány rajz a gyerekeimtől, akik gyakran ülnek a földön, amíg én dolgozom" - mondta Martel, aki beszélt különös alkotói módszeréről is. Gondolatait ugyanis séta közben veti papírra, ezért az asztala egy futópad, amire könnyen állítható magasságú asztallapot szereltetett. "Majdnem teljes egészében séta közben írtam az új könyvemet. Nem ültem órákat egy helyben" - mondta az író, aki szerint így a nap végén dupla sikert könyvelhetett el: újabb oldalakat írt tele és több kilométert sétált, majd majd átballagott a kerten a családjához. A dolgozószobájáról készült galériát ide kattintva nézheti meg. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta