#VILÁGOM

Másfél millió forintot kalapolt össze Paizs Miklós

2016. február 26., péntek 15:23

„Egyebet nem tehetek, minthogy kiírom ide a szégyenemet és a számlaszámomat" – kezdte Facebook-posztját a Sickratman művésznéven is ismert Paizs Miklós. Kiderült, mint fellépő művész, a február a legkiszámíthatatlanabb számára: ebben a hónapban például 32 ezer forintból kell megélnie. Mivel ez az összeg 165 forintra apadt, arra kérte követőit, aki megteheti, utaljon neki valamennyit.

Felmerülhet a kérdés, miért nem néz új állás után. Mint írja, munkát egy darabig keresett, de nem talált – ha pedig igen, akkor abban se volt köszönet. Már nem keres, mert nem tudja, merre mozdulhat. Az üzenet egész sokakhoz eljutott: egy nap alatt több mint 1,5 millió forintnyi utalás érkezett a számlájára.

2. HELYZETJELENTÉSA világ sokkal tovább bonyolódott a szememben az elmúlt pár órában.Kaptam koncertlehetőségeket, aztá...

Posted by Sickratman hivatalos on Thursday, 25 February 2016

  

A történet egyébként (várható módon) nem aratott osztatlan sikert: a felhívást idéző Tumblr-posztra változatos reakciók érkeztek. Volt, aki azt nehezményezte, hogy Paizs nem tudja, hogyan kell működni, így nem is utal neki, többen viszont annyira hálásak voltak a Bëlga dalszövegeiért, hogy kinyitották a pénztárcájukat. Az esetről amúgy Kanye West jutott eszünkbe: ő azért várta az utalásokat, mert szerinte ha az ötleteire költené a pénzét, nem maradna a családjára.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta