#VILÁGOM

A világ legnagyobb feminista művésze egy koca

2015. június 10., szerda 12:08

A Muppet Show méltán népszerű Miss Röfije a közelmúltban elnyerte a New York-i Brooklyn Museum Elizabeth A. Sackler Centerének idei díját, a legjobb feminista művésznek járó elismerést, adta hírül a Coolhunting.com. A díjat a bábfigura a modern feminizmusban betöltött szerepéért kapta azzal, hogy jó példát mutatott rajongóinak, ha kitartásról, eltökéltségről és küzdőszellemről volt szó pályafutása során. A világhírű koca igazán díszes társaságba került, a korábbi díjazottak közt szerepelt például Sandra Day O'Connor, az USA Legfelsőbb Ügyészségének bírója, Toni Morrison írónő, a rendező Julie Taymor, vagy a rendező-koreográfus Susan Stroman. A hajtás után a köszönőbeszéd!

Miss Röfi a Time Magazint választotta, hogy sajátságos stílusában megköszönje az elismerést: "A héten végre igazán értékeltek, méltán" – írja szokott szerénységével. "...Hát, nem csodálatos? Nem ideje volt már!?"

A malaclány azonban komolyan le is tudja vezetni, miért is akkora feminista ikon ő: "Az én életem csak sarat, verejtéket és könnyeket tartogatott volna.. alkalmanként esetleg némi vásárlátogatással egybekötve. [...] Hiszek abban, hogy minden nő feminista, aki nem hajlandó elfogadni a társadalom előfeltételezéseit és iránymutatásait arról, hogy kinek-minek kellene lennie. Hiszek abban is, hogy minden nő feminista, aki kész küzdeni, erőfeszítéseket tenni - akár még karatézni megtanulni is! -, hogy nyomot hagyjon a világban." 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta