#VILÁGOM

A gótikus angyalok manapság metróval járnak

2015. május 25., hétfő 14:34

Azt már megszokhattuk, hogy a barokk és gótikus festmények szereplői idillien unalmas környezetben, lugasokban, sziklákon pózolnak. Éppen ezzel megy szembe Alexej Kondakov kijevi művész koncepciója, aki a szereplőket a modern világba (egészen pontosan ukrán helyszínekre) helyezte át.

A photoshopolt képeknek köszönhetően kiderül, hogyan festenének a hegedülő angyalok a metrón, vagy hogy milyen, amikor a tinik helyett puttók által felügyelt szerelmespár feledkezik egymásba a villamosmegállóban. Azért is érdekes a 2 Reality névre hallgató sorozat, mert míg az eredeti környezetükben elegánsnak tűnnek a szereplők, addig (például pont a villamosmegállóban csókolózós esetében) ezeken a képeken előbb jut eszünkbe egy züllött fiatal pár.

classical-paintings-modern-city-2-reality-alexey-kondakov-ukrain
Fotó: Alexey Kondakov

A többi művet a fenti képünkre vagy ide kattintva találja.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta