#VILÁGOM

Mit keres egy balerina a biciklis felvonulás közepén?

2015. május 10., vasárnap 18:52

Április végén rendezték meg a fővárosban az ezúttal I Bike Budapest elnevezésű biciklis felvonulást, a róla készült fotók közt az egyik legjobb a Clark Ádám téren készült, ahol egy balerina pózol a biciklis menet kellős közepén. Nem hirtelen ötlettől vezéreltetve tett persze így, hanem a táncos múlttal is rendelkező fotós, Tünde Dóra Ballerina Project Hungary néven futó munkája részeként. 

A dolog előzménye a New York-i fotós, Dani Shitagi 14 évvel ezelőtt beindított sorozata, amin a több, mint nyolcmillió lakosú nyüzsgő nagyváros hangulatát mutatja be szokatlan módon: a fotókon ugyanis balerinák pózolnak a legkülönfélébb helyszíneken. A nagy sikerű amerikai projekt (több mint 870 ezren követik csak a Facebookon) után még nagyobb örömmel fogadtuk a magyar változatot, amely - Shitagi sorozatát újraértelmezve - az Operaház, az Operettszínház és a Magyar Táncművészeti Főiskola fiatal táncosaival mutatja be Budapest főbb nevezetességeit, csomópontjait, látványosabb tereit, utcáit, sőt, akár eseményeit is. A fenti Facebook-oldal mellett a projektet követheti a Tumblren és Instagramon is. 

„A Ballerina Project Hungary keretein belül eddig több, mint száz, megkomponált fotó látott napvilágot, törlesztve a magyarországi balett-kultúra egyik legfájóbb adósságát: közelebb hozva a tánc passzióját az utca emberéhez.” – olvasható a tanc.hu oldalán a sorozatról, melyen a budapesti Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói valamint az Operaház és az Operettszínház táncosai bukkannak fel olyan ismert vagy kevésbé ismert helyszíneken, mint a Parlament, a négyes metró, a buli negyedként ismert Hetedik kerület, a Római part vagy a belvárosi Párizsi udvar. A nem mindennapi színes és fekete-fehér fotókat a Facebookon, az Instagramon illetve a Tumblr-n is követheti. Nézze meg a galériában, hogy hogyan mutatnak a kecsesen pózoló balerinák a színpadon kívül!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta