#VILÁGOM

Így néz ki a cenzúrázott Facebook

2015. március 29., vasárnap 18:42

El tudja képzelni egy napját Facebook nélkül? És az egész életét? A világ számos pontján sokaknak kell az utóbbival szembesülniük, köszönhetően az erős állami cenzúrának. Nem is kell nagyon messzire menni: egy évvel ezelőtt például Törökország blokkolta a Twittert, de a közelmúltbeli egyiptomi zavargásoknál is hamar lekapcsolták a gyors reakcióidejű közösségi oldalt.

A galériéban látható fotókat a szabad sajtó élharcosa, a Psiphon rendelte meg és a Rack & Pinion Creative készítette el. A képeket egyébként előbbi Facebook oldalán találtuk. A poszterek feltűnőek és a mindenki által ismert nagy közösségi portálok (Youtube, Facebook, Twitter, Instagram) dizájnjára - beleértve a logókat és a betűtípust – hajaznak.

A 160 karakteres üzenetek elküldésére alkalmas Twitter madár száját például bekötözték, a videómegosztó Youtube pedig azt kéri, próbálkozzanak más országban a lejátszással – bár ez utóbbiba diktatúra nélkül is gyakran belefuthatunk, hiszen a feltöltő is korlátozhatja az országok listáját, és ennek általában szerzői jogi kérdések állnak a hátterében.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta