#VILÁGOM

Utcai művészet, amit az eső kelt életre

2015. március 28., szombat 19:47

Egy Peregrine Church nevű seattle-i művésznek igen furcsa kedvtelése támadt; olyan aszfaltfestményeket készít, amik eső hatására nemhogy eltűnnének, de épp akkor lesznek láthatóak. Ez pontosan olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, ahogy víz éri a látszólag teljesen hétköznapi utca felületét, máris közvetíteni kezdi a férfi által kitalált titkos üzeneteket. A fiatal férfi az egész várost elárasztotta láthatatlan (illetve csak rossz idő esetén látható) felirataival, mert elmondása szerint szereti, ha izgalmasabbá teheti mások életét, és mivel Seattle-ben meglehetősen sokat esik az eső, ő ilyen úton próbálja bearanyozni az ott élők esős napjait.

Legyen Budapesten is?

  • 596
    Persze
  • 117
    Minek, úgyse örül semminek a magyar
  • 33
    Inkább Londonban

Church a Rainworks (Esőmunkák) nevet adta kezdeményezésének, és a fenti videóban elmondja, az anyag, amit az aszfalton használt, teljességgel környezetbarát, könnyen bomló és egyáltalán nem mérgező anyagból készült, az ötletet pedig a "NeverWetted" (kábé sosem átázó) ruhák adták. Ez egy vegyszer, amit bármilyen felületen használnak megvédi azt mindenféle nedvességtől.

Church eddig olyan 25-30 felirattal és képpel kedveskedett Seattle lakosságának, a feliratokat sablonnal készítik, majd befújják ezzel az anyaggal, végül vízzel öntik le, hogy látszódjon a végeredmény. Szerintünk menő! 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta