Ezekért a filmekért várja az új évet!

A mesefilmek rajongóinak már összegyűjtöttük, hogy milyen feldolgozások premierjeire készüljenek 2015 tavaszától, de örülhetnek a kaland- és akciófilmek, sőt a sci-fik megszállottjai is, mert olyan klasszikusok folytatásai kerülnek jövőre a mozikba, mint a Csillagok háborúja vagy a Mission Impossible, sőt a '90-es években megkedvelt robotok és őslények is visszatérnek a mozivásznakra.

A szürke ötven árnyalata - 2015. február 13.

Ez az a film, ami a bugyuta erotikus könyvtrilógia sikere óta az egyik legnagyobb dobásnak ígérkezik. A mamipornónak is csúfolt bestseller könyvsorozat filmváltozatát a tengerentúlon stílszerűen a Valentin-napot megelőző este tervezik bemutatni. A naiv főiskolás lányt Dakota Johnson alakítja, a kőgazdag Christian Grey-ként pedig végül nem Charlie Hunnam, hanem a 31 éves Jamie Dornan ír színész elevenedik meg a filmvásznon.

Annak ellenére, hogy ez a műfaj hiánypótlónak számít a filmiparban – a bevételt illetően az 1992-es Elemi ösztön a rekordtartó -, ennek a mozifilmnek az előzetese volt idén az egyik legnézettebb trailer, így várhatóan teltházas vetítései lesznek itthon is.

Halálos iramban 7. - 2015. április 3.

A főszerepet játszó Paul Walker tragikus halála után a film munkálatai egy időre leálltak, a forgatókönyvet átírták, Walker helyét pedig végül két öccse, Cody és Caleb vette át a befejezetlen akciójelenetek és néhány autós üldözéses rész leforgatásában. Az Universal stúdió közleménye szerint “Paul is ezt akarta volna, és a stáb is úgy döntött, hogy emléke előtt a forgatás folytatásával tudnak leginkább tisztelegni.”

A színész balesete óta munkatársai - többek között Tyrese és Ludacris - különösképpen összefogtak és azon vannak, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsék a Halálos iramban korábbi epizódjait és a jövő áprilisban mozikba kerülő hetedik részt. Vin Diesel például a Halálos iramban 7-tel kapcsolatos minden hírt megoszt a Facebook-oldalán, így a filmnek már most népesedik a rajongótábora.

Bosszúállók: Ultron kora – 2015. május 1.

A Marvel szuperhőseinek újbóli szövetségére már három éve türelmesen várnak azok, akik szerint a Bosszúállók első része joggal döntött rekordot több mint 200 millió dollárt hozó premierjével. A 2011-es vetítés óta minden egyes Marvel mozifilmnek - A Thornak, a Vasember 3-nak és az Amerika kapitánynak - is különösen megugrott a nézettsége. A Föld legnagyobb hőseinek ezúttal a legvégső megmérettetésen kell helytállniuk, mivel a bolygó jövőjéről van szó. A rettegett Ultron megjelenésével a Bosszúállókra vár a feladat, hogy megakadályozzák ördögi terve megvalósítását. Az egyedülálló, globális kaland azonban csupán vonakodva megköttetett szövetségek és váratlan fordulatok árán teljesedhet ki. A jövő tavasszal mozikba kerülő Marvel-film forgatókönyvének elkészítését és a rendezői munkálatokat ezúttal is John Whedon végzi.

Jurassic World – 2015. június 12.

A film első előzetese után sokan megijedtek, hogy a Spielberg-féle dzsungelben élő “ártalmatlan” őslények helyett egy szigeten génkezelt, mutáns dinoszauroszok lesznek a történet főszereplői. Akiknek ez túl sok a klasszikus sztorihoz képest, azokat egy név talán kárpótol majd: Chris Pratt, a Lego-kaland, A galaxis őrzői és a Városfejlesztési osztály sztárja. A Jurassic World amerikai bemutatója június 12-én lesz.

Ted 2. - 2015. június 26.

A Family Guy atyjának mocskos szájú teddy macija és gazdája, John Bennett (Mark Wahlberg) még a sztoriban sokkal erősebb Másnaposok sikerét is felülmúlta 2012-ben. Így nem csoda, ha vélhetően nemcsak a Seth MacFarlane munkásságát és az R-kategóriás vígjátékokat nyomon követők fizetnek majd be egy újabb trágár másfél órára jövő nyáron.

Terminator: Genisys - 2015. július 1.

A 2009-ben bemutatott Terminator 4. Christian Bale-lel a főszerepben kapott hideget-meleget is; a Megváltást sokan a második rész langyos utánzataként emlegetik (Az ítélet napja egyébként az összes Terminátor-film közül a legtöbb pénzt, 519 millió dollárt hozott a konyhára), a Paramount ennek ellenére – vagy épp ezért – már a Schwarzival való visszatérést tervezte. De más ismerős arcok is lesznek a folytatásban: Emilia Clarke a Trónok harcából, Jason Clarke A majmok bolygójából és Matt Smith a Doctor Who-ból. A trailer képi világával és effektjeivel ellentétben a szereposztás, az idősödő Schwarzenegger utóbbi filmsikerei (A feláldozhatók, Szabotázs) és véleménye a Genisysről - ami szerint az a James Cameron-féle második rész, Az ítélet napja hangulatát idézi - mind reménykeltő.

Minyonok – 2015. július 10.

A gyerekek és a mókás animációs filmek rajongói is örülhetnek, mert a Gru első és második részéből megismert bolondos minyonok jövőre az alávaló Gru nélkül térnek vissza. Kiderül, hogy az imádniavaló sárga kis lények hogyan is jutottak el odáig, hogy a gonosz Grut szolgálják: a dínóktól kezdve az ókori Egyiptomon át a napóleoni háborúkig mindenhol megfordultak, ahol valami mester alattvalói lehettek, mígnem egyszer csak kifogytak a gazdákból, ezért felkerekedtek és elindultak New Yorkba...

Spectre – 2015. november 6.

A 24. James Bond-film sztorijának befejezésével a Sony nem volt teljesen elégedett, ezért közvetlenül a forgatás előtt megváltoztatták a történet végét. A filmet egyébként ugyanaz a csapat írta, akik a Skyfallt is, azaz Neal Purvis, John Logan és Robert Wade, a rendező pedig megint csak Sam Mendes. A nagyjából 300 millió dolláros költségvetésű Spectre szereplőgárdája is ígéretesnek tűnik: a főszerepelő, Daniel Craig mellett visszatér a Skyfall stábjából Naomie Harris, Ben Whishaw és Rory Kinnear is. A Sherlock gonosz Moriarty-ját játszó Andrew Scott titkosügynököt alakít, Lucia Sciara szerepében Monica Bellucci lesz látható, a másik Bond-lányt pedig Léa Seydoux fogja játszani. Korábbi pletykák szerint Christoph Waltz játssza majd a régebbi Bond-filmekben is feltűnő gonoszt, Blofeldet.

Az éhezők viadala: A kiválasztott 2. – 2015. november 20.

A fantasy trilógia utolsó könyvének filmadaptációját hollywoodi szokás szerint két részletben tervezték elkészíteni, amit a regény olvasói sokalltak a végső összecsapás felvezetésére és a sztori lezárására. A kiválasztott novemberben bemutatott első része nem volt akkora durranás, mint a trilógia korábbi epizódjai; kaptuk a háborús propagandát és az önmagával is folyton vívódó főhőst, de emellett semmi olyat, amit eddig ne tudtunk volna. Jennifer Lawrence töretlen népszerűsége és a mindent eldöntő küzdelemre való várakozás azonban a kissé kiábrándult követőket is újra a mozikba fogja csalogatni jövő novemberben.

Csillagok háborúja: Az ébredő Erő - 2015. december 18.

A nagy sikerű űreposz hetedik részének 88 másodperces előzetese az idei év legnézettebb filmtrailere: több mint 81 millióan kattintottak már, hogy belelessenek a Csillagok háborúja soron következő epizódjába. A Lucasfilmet két éve megvásárló Walt Disney Co. ügyvezető igazgatója, Bob Iger már most azt hajtogatja nyilvános eseményeken, hogy mekkora sikert jelent a vállalat számára a vadiúj Star Wars: “Ez a film egy különleges kincs az emberek számára, ezért a készítőinek is meg kell becsülniük. Felelősek vagyunk azért, hogy megfelelően bánjunk a múltjával és ezzel biztosítsuk a sikeres jövőjét is.” A várva várt új epizód bemutatójára csak jövő év végén, a karácsonyi premierdömping alatt kerül sor.

Mission: Impossible 5. - 2015. december 25.

A titkosügynököt alakító Tom Cruise számára a 2011-es Fantom Protokoll jelentette színészi pályájának csúcsát, így nem véletlen, hogy a folytatás kedvéért lemondta Guy Ritchie-vel tervezett kémfilmjét is. Esélyes, hogy a jövő karácsonykor érkező ötödik rész is ilyen ütős lesz. A női főszerepet ezúttal az a svéd Rebecca Ferguson játsza, akit először A fehér királyné című brit sorozatban, idén nyáron pedig a Herkulesben, Dwayne Johnson oldalán láthattunk. Jó hír, hogy Cruise mellett visszatér az előző részből Simon Pegg és a bosszúálló Jeremy Renner, Alec Baldwin pedig állítólag egy CIA-vezetőt alakít majd a filmben.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek