#VILÁGOM

Így festene Iggy Pop és a dalai láma összeverve

2014. június 30., hétfő 15:09

Nemrég mutattuk be a kijevi származású, de Ausztriában élő Nikita Kadan munkáit, melyeket az ukrán rendőrség kínzási módszerei ihlettek. Ezúttal az Amnesty International belga szervezete készített egy figyelemfelkeltő kampánysorozatot a témában, amivel a durva és kíméletlen kínzásokra kívánják felhívni a figyelmet, írja a The Huffington Post a kor meghatározó ikonjaival készített hirdetésről.

Iggy Pop és a dalai láma összeverve
Iggy Pop és a dalai láma összeverve
Fotó: facebook.com/amnestyBE

A szervezet kreatív marketingesei olyan különböző tevékenységi területekről érkezett hírességeket ábrázolnak összeverve, mint Iggy Pop, Karl Lagerfeld divattervező vagy a 14. dalai láma, Tendzin Gyaco. A kampány a „Kínozz meg egy embert, és mindent bevall" szlogennel fut, így nem meglepő, hogy az alkotók a hírességek arcképeihez is írtak egy-egy kikényszerítettnek ható mondatot.

Karl Lagerfeld sem úszta meg kínzás nélkül
Karl Lagerfeld sem úszta meg kínzás nélkül
Fotó: facebook.com/amnestyBE

 Az 1947-ben született Iggy Pop arcképéhez például azt a kijelentést írták, hogy Justin Bieber a rock&roll jövője, míg a Chanel ház kreatív vezetőjének fotóján az áll: a hawaii mintás ing és a strandpapucs az elegancia jövője. Minden bizonnyal a dalai láma szájából sem csúszna ki erőszak bevetése nélkül az a mondat, hogy biztosan elrontotta az életét az az ember, akinek 50 évesen még nincs Rolex órája. A mondatok a valóságban természetesen nem hangzottak el, pusztán az Amnesty International kreatívjai fejében születtek meg, és mint kiderült, a szervezet a fotók felhasználásához sem kért engedélyt, többek között Iggy Poptól, sem, írja a Guardian.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta