#VILÁGOM

Nem csak Madonna szerint menő a hónaljszőr!

2014. április 11., péntek 17:51

Ben Hopper londoni fotós 2007-ben látott neki Természetes szépség címre hallgató fotósorozatának, amiben azt hivatott bemutatni, hogy mit tett a társadalomra gyakorolt agymosás a szépségiparral. A Huffington Post a napokban közölte első sorozatát, amit modellekről, tervezőkről, színésznőkről és a barátairól készített, a női szépséget hónaljszőr-villantáson keresztül bemutatva, hogy ellene menjen a sztereotípiának, miszerint a két dolog kizárja egymást.  

A fotók eljátszanak a gondolattal, mennyire furcsa, hogy manapság a hónalj- és egyéb testszőrzet már valódi viszolygást vált ki az emberekből, nemcsak Európában, de Amerikában is, és valójában nagyon ritkán látni olyat, hogy egy nő szőrösen menjen ki az utcára. Pedig. "Ahogy öregszem mind emberileg, mind művészileg egyre szebbnek találom a hónaljszőrt" – nyilatkozta a Huffington Postnak Hopper, hozzátéve, hogy szerinte gyönyörű is lehet egy szőrös nő.

Tetszenek önnek a szőrös nők?

  • 717
    Igen
  • 1390
    Nem
  • 305
    Ezeken a képeken jók, de amúgy kösz, inkább nem

Modelljei sem egyformán viselték a saját szőrzetüket: akadt közöttük olyan, akit teljesen kiborított, hogy pár hétig nem szabadulhat meg a hónaljszőrétől, olyannyira, hogy majdnem meghiúsult a fotózás, mert a hányinger kerülgette saját magától.

A fotós Emilie Bostdt svéd színésznő képét posztolta elsőként, még februárban, és miután ez a kép rendkívül gyorsan körbement a Facebookon, döntötte el, hogy fekete-fehér lesz a sorozat. "Az egész sorozat egy kontraszt; a divatos női szépség szembeállítása a szokatlan, borotválatlannal pőreséggel szemben. Szerintem egy csomó embert meg fog lepni, és szerintem ezen felül nem is akarok semmi mást elérni vele" - vallja Hopper.

Olyan őrületes meglepetést azért nem kellene hogy keltsen ezekkel a fotókkal, nemrégiben Madonna is szőrös hónaljával promózta a letűnt nyolcvanas éveket, mondván, a Like a Prayer című albuma emlékére instázta a hónaljkutyáját. Erre mondhatnánk, hogy persze, ő is Hopper februári fotóiból inspirálódott, ha nem pont ő - mármint Madonna - lenne az, aki már a nyolcvanas években is büszkén mutogatta a hónalj- és egyéb szőrzetét

Ugyan Hopper képei szándékosan kérdőjelezik meg a szépségről kialakult status quo-t, a fotósnak mégsincs indíttatása arra, hogy megmondja a nőknek, mit csináljanak vagy ne csináljanak a szőrükkel. "Ez csak egy lehetőség, amit talán ezután mások is számításba vesznek majd" – mondta. "Csak azt szeretném, ha a nőknek lennének kétségeik a mesterségesen kreált szépségideálokkal kapcsolatban."

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta