#VILÁGOM

Kaphatunk dallamtapadást metálra vinnyogó japán tinilányoktól?

2014. március 11., kedd 20:49

A napokban jelent meg az első albuma a jelenlegi legszürreálisabb zenei formációnak, a Babymetal nevű csajzenekarnak, akik tavaly robbantak be a köztudatba elsősorban zavarba ejtő zenei stílusuk, valamint egyszerre extrém és kislányos külsejük miatt. A kawaii cukiskodást a death metallal keverő banda tagjai, a Su Metal, Moa Metal és Yui Metal művésznevű (a Ramone család óta ez nem meglepő) tinik egyébként nem ismeretlenek a Távol-Keleti piacon, ugyanis mielőtt trióvá alakultak volna az egyik legközkedveltebb csajpopzenekarnak, a Sakura Gakuinnak voltak az egyenruhás tagjai.

Igen, róluk beszél a fél világ.
Igen, róluk beszél a fél világ.

A napvilágot látott végeredmény és az album nyitó videóklipje, a 'Give Me Choco' pedig már annyira rossz, hogy az már menő. Leginkább azokra a vidám és másnapos pillanatokra emlékeztet, mikor csokis müzlit majszolunk a szombat reggeli rajzfilmnézés közben.

A 15-16 év közötti tinilányok videója első ránézésre úgy hat, mint valami bizarr vicc, hiszen van abban valami egészen megdöbbentő, mikor a depressziós gótoknak beöltöztetett kamaszlányok a j-pop zenekarok mintájára jól betanult koreográfiára ugrálnak, közben egérhangon sikítoznak és hörögnek, mosolyogva léggitároznak, a zenekar hangszeren játszó tagjai viszont csontvázkosztümben tolják alájuk a death metál riffeket.

„Valahol Norvégiában a valódi metálrajongók vérző szívvel zokonak egy erdő mélyén" – foglalta össze a jelenséget egy kommentelő a Jezebel.com-on. Az eladási statisztikák viszont azt mutatják, hogy a műfajteremtő cukimetálra van igény, a három tini ugyanis nemcsak a listákat vezeti, de teltházas koncerteket is ad szerte az országban. Az együttes munkáját hallva meglepő módon a meghatározó véleménnyel bíró német Metal Hammer szerzője, Enrico Ahlig sem dobta ki az ablakon lejátszóját, sőt nem is írta le őket azonnal:

„A siker receptje: rövid szoknyák, iskolás báj, vinnyogás - csakúgy, mint a manga képregényekben. De ezt az egészet keverjük össze a metállal. Slam, break, heves szóló és egy kis technós nyikorgás. Furcsán hangzik, de így van” – elemzi Ahlig a hallottakat.

A csajbanda neve egyébként a banda producere, Kobametal szerint egy szójáték eredményeképp jött létre, mivel a „Baby” a ravaszságra a „Metal” pedig az intenzitásra utal. De vannak akik egyszerűen csak a metál műfaj újjászületését látják a zenei producerek és rafkós menedzserek által mozgatott lánycsapatban. A ki tudja még, mekkora karrier előtt álló lánybanda albumát az amazon.com-on 4500 forint körüli áron szerezheti be.

Ilyen ijesztő lett a lánybanda borítója
Ilyen ijesztő lett a lánybanda borítója
Fotó: Facebook

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta