#VILÁGOM

Fénycsontvázakat fest fényképezőgépével a finn fényfestő

2014. február 24., hétfő 21:43

A finn Janne Parviainen több mint tizenöt éve fotózik, de állítólag csak 2007-ben fedezte fel a fényfestést. Azóta viszont szinte csak ezzel foglalkozik, ha fotózásra kerül a sor. Arra törekszik, hogy utólag egyáltalán ne kelljen a képekhez nyúlnia, mindent a fényképezőgéppel alkosson meg. Így aztán van, hogy egy-egy expozíció csak pár percig tart, de van, hogy órákig. Emellett még üvegekre szokott olajfestményeket készíteni, de leginkább a fényalakokról ismert. Az utóbbi időkben fénycsontvázakkal kísérletezik, szerepelt már velük a National Geographicben is. 

"Ami a fényfestésben engem a legjobban érdekel, hogy képes vagyok háromdimenziós térben rajzolni, és a lehetőség, hogy megváltoztassam a valóságot anélkül, hogy különböző programokkal később belepiszkálnék. A fotókon szívesen szerepeltetek különböző figurákat a csontvázaktól az áttetsző, szellemszerű fénylényekig. Ezeknek köszönhetően aztán emberibb történeteket tudok a képeken bemutatni, és megváltoztathatom a képek nézőinek kulturális beidegződéseit" - írja az önéletrajzában

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta