#VILÁGOM

A38 ON :) Fekete Zaj OFF :(

2014. február 6., csütörtök 09:49

Február 06. Csütörtök

A Modemben látható Halálos természet című kiállítás ugyan nem ma nyitott, de a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították, így egészen március másodikáig megnézheti, ha szeretne többet tudni a naturalizmusról és a humanizmusról a huszonegyedik században. A mai nap abból a szempontból különleges, hogy Kovách Gergő és Péli Barna képzőművészek tartanak tárlatvezetést, ahol elmagyarázzák, hogyan alakult át az emberi egzisztenciáról alkotott képünk az elmúlt évtizedekben. 

Február 07. Péntek

Ha szereti szőrös disznót, akkor önnek a hétvégén a Mangalica Fesztiválon van a helye, ami ma kezdődik és egész hétvégén tart a nagy disznólkodás jegyében. Ha inkább zenével lazítana, akkor viszont a Gödör Karneválon lesz jelenése, ahol aznap a Zagar koncertezik, akik idén először lépnek fel. A koncert után Dj. Bootsie pakolja a lemezeket, arról nem is beszélve, hogy közel van a belváros többi trendi szórakozóhelye is...

Február 08. Szombat

Women on Women - Melody Emergency címmel fut a Toldi Klubban rendezett buli, ahol a város leszbikus közönsége gyűlik össze, mármint abban az esetben, ha nem a Dürer-kertbe mennek inkább, ahol ugyanekkor lesz a (sajnálatos módon) utolsó Fekete Zaj Fesztivál. A fesztivál természetesen a pénzhiány miatt szűnik meg, úgyhogy most utoljára tudja pénzzel támogatni az egyik legjobb hazai fesztivált.

clke640

Február 09. Vasárnap

Új, zenés irodalmi sorozat indult a Radnóti Színházban, Irodallam címen. A havi rendszerességgel jelentkező program az irodalmi szalonok hagyományait eleveníti föl: a társulat tagjai közül minden hónapban sorra kerül valaki (ma este Adorjáni Bálint, márciusban pedig Szávai Viktória), aki a számára kedves-fontos szerzők műveit mondja, szavalja, meséli, dalolja vagy éppen anekdotázik Dinyés Dániel zeneszerző társaságában, aki az Irodallam állandó szereplője — beszélgetőtárs, zenész és zenetörténész egyben. Ma Szabó Lőrinc kerül terítékre - ahogy Adorjáni Bálint látja.

Február 10. Hétfő

Ha tinédzser gyermekével szeretné megszerettetni koszorús költőinket, akkor okvetlen vigye a Tháliába, ahol ma este az Ady/Petőfi-t játsszák. "Az előadás szeretné megmutatni, hogy a költők is csak hús-vér emberek voltak, mert az is fontos, hogy mi van a verseken, költeményeken túl. Mi az, ami közös a most hallgató, olvasó diákban és a 200 évvel korábban élt nemzeti hősben?" Hoffmann Rózsa irodalomóráinál tuti jobb program lesz, és még talán önnek is mond újat.

adypetofi
Fotó: kortarsonline.hu

Február 11. Kedd

Ma este Random Trip - újranyitó buli az egyhavi karbantartási szünet után visszatért A38-on. Ahogy bulival zárták a hajó felújítás előtti korszakát, Delov Jávorék most ugyanekkora lendülettel újranyitják majd a hajó műsorfolyamát és bulisorozatát. Ráadásul hangulatos környezetben Random Trip vacsora is fogyasztható lesz az étteremben ezen az estén. Eláruljuk a menüt is azoknak, akiknek a gyomrukon át vezet az út a szórakozáshoz: grillezett sertéssült lesz, borsmártással és krokettel tálalva.

Február 12. Szerda

Nagy Bollywood rajongó? Az szuper, mert most száz éves az indiai film, ami szinte hihetetlennek tűnik. Hazánkban a Puskin mozi ünnepli a jeles eseményt, (no, persze az Indiai Kulturális Központtal karöltve) február 7 és 16 között. A tíz napos fesztivál alatt nem csupán hindí, de Magyarországon eddig még nem vetített telugu, maráthí, malajálam filmeket is vetítenek. Az, hogy Indiában nem Andy Vajna felel a filmgyártásért abból is látszik, hogy évente közel ezer indiai filmet dobnak piacra, ám ennek csupán az egyötöde hindí nyelvű, úgy nevezett bollywoodi film. A műsor különlegessége éppen abban rejlik, hogy megtalálhatók igazi nagy klasszikusok, mint pl. a Sholey, az utóbbi évek legnagyobb bevételét termelő vígjáték, a 3 Idiots, a Kahaani című thriller vagy a legújabb nemzetközi sikerfilm, a The Lunchbox.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta