#VILÁGOM

Így él egy szuperhős a szürke hétköznapokban

2014. január 25., szombat 17:41

Hétköznapi szituációkban ábrázolja különböző életkorú szuperhősét valósághű olajfestményein a stockholmi székhelyű művész, Andreas Englund. Legújabb sorozatának másik érdekessége, hogy az óriás méretű képeken nem a megszokott, erejük teljében lévő jelmezes alakok köszönnek vissza, mivel a művész koncepciója az volt, hogy korosodó öregurakként ábrázolja az ikonikus jelmezbe bújtatott figurákat – írja a juxtapoz.com az 1974-ben született Englund humoros munkájáról.

„Mindig is szerettem volna megosztani a gondolataimat másokkal, akár beszélgetés formájában, akár vizuálisan. Ahhoz, hogy megértsük egymást, kapcsolatba kell lépni az emberekkel, meg kell őket szólítani. Számomra a művészeti vezető és a művész munkája mindig is szimbiózisban volt egymással. Mindkettőnek a történetmesélés és a kommunikáció a feladata" – mutatja be magát a művész.

Az „Aging Superhero” című sorozatot meg is lehet vásárolni Englund oldalán, ahol a képek nyomtatott verziója limitált szériában 1350-7500 svéd korona (kb 45000 – 250000 forint) között szerezhető be. Amennyiben egy egyedi olajfestményre fájna a fogunk, azért már emailben kell árat kérni a mestertől.

Nézze meg a galériában, hogy milyen egy nyugdíjas szuperhős gombaszedés, narancspucolás, bevásárlás vagy fogászati kezelés közben!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta