#VILÁGOM

Csillámpónik és dizájnerek az Erzsébet téren

2013. július 24., szerda 09:58

Dizájnerbolt extrákkal

Budapesten manapság szerencsére rengeteg új dizájnerbolt nyílik, és egyre több a friss és szerethető brandek száma is. A WonderLAB stúdiója 2012 végén nyílt meg a budapesti Veres Pálné utcában, de jóval több, mint egyszerű üzlet, hiszen olyan fiatal tervezők munkái mutatja be, akik szakmailag is együttműködnek. A több mint 30 tervező között ott van a Koria Design, a Vima, Szerencses Gabo, az MZF Fashion, az Ooh my Deer, vagy a Judit Takács Design.

A WonderLAB egyszerre bolt és co-working tér, a stúdióban ruhákat, cipőket, táskákat, ékszereket és egyéb kiegészítőket is találunk. Július 18-án pedig a Design Terminállal együttműködve megrendezték az első WonderLAB Design Pikniket az Erzsébet téren, ahol nem csupán nézelődésre és vásárlásra volt lehetőség, hanem egy meglehetősen rendhagyó, szabadtéri fotókiállítást is rendeztek.

Mini WAMP

A Design Terminál és a Fröccsterasz előtti tér jelenleg a budapesti nyár egyik legnépszerűbb pontja, így a helyszín különösen szerencsésnek bizonyult. A leginkább egy mini WAMP-hoz hasonlító dizájnpikniken a standok mögött Silye Dániel biztosította a zenét a DJ-pultból. A fő attrakció azonban mégis az a 12 fotó volt, amelyek ekkor a téren voltak kiállítva, július 25-ig pedig a Design Terminál épületében, majd a Labor galériában lesznek láthatók.

Dóra Tünde és Weber Áron színes, vicces, pop-artos fotóin két látásmód találkozik. Ahogyan az esemény leírásában is olvasható, a munka első fázisában Dóra Tünde stúdióban készített fotókat, majd a második felvonásban Weber Áron más szituációkba helyezte és újrafotózta a modelleket. Így születtek az öltöztetős babák és a képregények látványvilágához hasonlító munkák, amelyeken a modellek G.I.Joe babák, legófigurák, vagy éppen, bizony: csillámpónik között pózolnak. A fotók különlegessége – és a WonderLABbel való kapcsolatuk kulcsa –, hogy a képeken az összes fiatal tervező terméke megjelenik valamilyen formában. A 12 képet egy kicsit kevésnek éreztük, de csak azért, mert tényleg friss vizuális megoldásokat kínálnak, miközben létező trendeket fogalmaznak újra. Néznénk még sok ilyet.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta