#VILÁGOM

Gimisek festhetnek Weöres Sándor műveket

2013. február 11., hétfő 12:04

Országos képzőművészeti pályázatot hirdet középiskolások számára Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár - tájékoztatta az intézmény igazgatója hétfőn az MTI-t. Pallósiné Toldi Márta elmondta: a pályázat célja, hogy a középiskolások körében népszerűsítsék a költő munkásságát, és rávilágítsanak arra is, miként élik meg a fiatalok a 20. század varázslatos alkotójának költeményeit, milyen élményeket keltenek bennük a versek, mivé tudják ezeket formálni.

Pályázni lehet Weöres Sándor: Egybegyűjtött költemények második vagy harmadik kötete Tűzkút vagy Kútbanéző ciklusának egy-egy verse által kiváltott élmény műalkotássá formálásával. A technika lehet grafika, festés, pasztell, szén, tus, plasztika vagy akár érem is. A legjobb pályamunkákat kiállítják, de válogat közülük az Életünk című művészeti és kritikai folyóirat is. A kiállítás megnyitóját május 8-án Berzsenyi Dániel születésnapjához kapcsolódva tartják - közölte az igazgató.

A pályaműveket 50x70 centiméteres keretbe helyezhető formában jeligésen kérik eljuttatni a Berzsenyi Dániel Könyvtárba, Szombathelyre az Antall József tér 1. szám alá. A pályázó adatainak külön, zárt borítékban kell lenniük. A pályamunkákat képzőművész, művészettörténész, irodalomtörténész tagokból álló zsűri értékeli, az első három helyezettet díjazzák.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta