#VILÁGOM

Még a Mikulás is piacra menne a héten

2012. december 6., csütörtök 09:39

December 6. Csütörtök

Ma jön a Mikulás, akinek érkezésével hivatalosan is megnyithatjuk a szeretet ünnepének szánt, ám szeretetet csak nyomokban tartalmazó ünnepsorozatot, a karácsonyt. Persze simán előfordulhat, hogy nem viseltetünk ilyen utálatosan a dolgok iránt, és akkor most örülünk, talán meg is ajándékozzuk egymást. Na jó, a gyerekeinket. Miután (vagy mielőtt) ez megtörténik, elugorhatunk a második Street Food Show-ra, ami kilencedikéig várja a Hold utcai Vásárcsarnokba érkezőket. A szervezők új szereplőket és szezonális ételeket ígérnek nagy mennyiségben, és persze igazi piaci hangulatot, ahol még a karácsonyi bevásárlást is el lehet intézni.

streeet

December 7. Péntek

Mielőtt belehúznánk a hétvégi, Mikulás ürügyén tartott házi- (vagy nem házi) bulikba, higgyük el, hogy lehetne jobb is a világ, és nézzük meg, mit tudhat az Átláccó Fesztivál. Az A38-on, a Korrupcióellenes Világnap ürügyén tartott eseményen állítólag az is kiderül, hogy akár már egy mobil alkalmazással is lehet tenni a korrupció ellen. Mindez még a Balkán Fanatik koncertje előtt zajlik, mindenfajta korrupció lehetősége nélkül, ingyen.

December 7. Péntek +1

Ha viszont pont a város másik végén lakunk, és emberekre meg playback-haknikra vágyunk, akkor erre is van lehetőség, hiszen újranyit a Pólus Center. Azt állítják, hogy ennek nagy nagy örömére minden idők nyitóbuliját fogják tartani, ígérnek Tóth Gabit meg Király Viktort és Lindát, LED-falakat, színházi díszleteket, meg persze Mikulást is.

471846 459263854083671 701974757 o

December 8. Szombat

Ma kezdődik és tizenhatodikáig tart a Negyed6negyed7 Fesztivál, amit a hatodik és a hetedik kerület közösen szervez Hanuka alkalmából. A Klauzál téren idén cserepiac és képzőművészeti installációk, performanszok, kisiparosok nyílt napja, valamint kiállítások és felolvasóestek is várják a kultúrára ácsingózókat.

December 9. Vasárnap

A Pinceszínházban Ternyák Zoltán színművészre emlékezik az Éjszakai Színház. December nyolcadikán egy emlékkiállítást lehet megnézni a tragikus sorsú színészről, ma pedig zenés gálaestet adnak a huszadik születésnapját ünneplő Éjszakai Színház jelenlegi és egykori színészei. Az Éjszakai Színház mellesleg 1995 óta a Pinceszínházban üzemel.

pince

December 10. Hétfő

Emberjogi Világnapot ül a Föld nevű bolygó, érdemes hát elnézni az Amnesty International Magyarország rendezvényeire, délután fél hattól várják az érdeklődőket. Levetítik a Csak a szél című filmet, majd lesz beszélgetés Fliegauf Bence, rendezővel. A Gödörben ezenfelül civil évértékelőt tartanak különböző emberjogi szervezetek, majd koncertek teszik fel a pontot arra a civil i-re. Amúgy a buli elvileg csak éjfélig tart, ha esetleg valaki a másnapi meló miatt izgulna.

December 11. Kedd

A Corvin mozi méltán emlékezik Jimi Hendrix hetvenedik szülinapjáról, hiszen elhozta hozzánk a legendás gitárosnak az Omniverse Vision és az Experience Hendrix által idén novemberben bemutatott 1969-es woodstocki koncertfilmjét. A koncert most először teljes egészében, újrakeverten, 5.1 dolby surround hangzással kerül a Hendrix rajongó közönség elé.

corvin

December 12. Szerda

Ez már a harmadik, egyben utolsó napja, a Spiritusz Minifesztnek, ráadásul hét közepe is van, de így karácsony és a céges bulik közeledtével, kit izgat mindez. Szóval, ez ősz óta a második minifesztivál, az első találkozó a Rohamban címet kapta, a Spiritusz összművészeti fesztiválon irodalmi folyóiratok, zenészek, írók, költők, és performerek vesznek részt, de lesz felolvasás, kiállítás, és playbackdiszkó is. Mennyire valószínű, hogy elmegy?


Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta