#VILÁGOM

A nők teljesen és menthetetlenül hülyék

2012. július 22., vasárnap 17:47 |

Takács Nóra modell Gombos Edina nyomdokaiba lépett (aki ugye, Babanapló néven adott ki egy olyan „könyvet”, ami gyakorlatilag üres lapokból áll), és bemutatta művét, egy olyan könyvet, aminek – nem fogják kitalálni! – a fele tök üres, nekünk kell kitöltenünk. A Hogyan legyek jó nő? című valami szerencsére azért nem a könyv nevet kapta, a borítóján feltüntették: "minden, amit a szépségápolásról és az egészséges életvitelről tudni kell – egyetlen noteszbe sűrítve.” Ezt a noteszt megjelenése alkalmából dedikálta is a modell és életmódmagazin-szerkesztő Takács, több százan pedig még sorba is álltak az autogramért, amire csak azt az egy magyarázatot tudtuk elképzelni, hogy örülnek, amiért nekik ennyivel kevesebbet kell majd beleírni.

01-jono nora-IMG 6430
Fotó: divany

Takács Nóra zsebkönyve-notesze köszöntőjében bevallottan segíteni akar szegény nőtársainak, akiket maga alá gyűrt az élet: „Kell egy hely, ahová mindent össze tudunk gyűjteni. Egy notesz, amiben minden benne van, ami nekünk, nőknek fontos. Egy hely, ahová feljegyezheted, mikor voltál utoljára fodrásznál, mikor radíroztad a héten a bőrödet, mikor van a barátnőd szülinapja, hány órája van a gyerekednek keddenként, és mit kell vásárolni a hétvégére.”

Ezt olvasva egy pillanatra megérdemeltnek éreztük, hogy a maják által megjósolt apokalipszis valóban elpusztítsa ezt a sárbolygót idén decemberben, de mivel már tudjuk, hogy nem fogja, így arra jutottunk, hogy már megint hihetetlenül ostobának, együgyűnek, és életképtelennek nézik a nőket. Ezzel egyidejűleg sajnos azt is megállapíthattuk, hogy joggal, hiszen több százan álltak sorba a könyvesboltban dedikálásra várva.

Hogy miért baj ez?

Először is le kell szögeznünk, hogy az nem feltétlenül baj, ha egy nő ostoba. Vannak ostoba férfiak is, akikkel majd egymásra találnak, probléma innentől legfeljebb akkor van, ha szaporodnak is, ezen meg mi úgyse tudunk segíteni.

Lehet, hogy inkább azon vagyunk felháborodva, hogy már megint megjelent a piacon egy olyan termék, ami ismét csak legitimizálni akarja a női ostobaságot, sőt, egyfajta vattacukorillatú ködfelhőbe burkolva emeli piedesztálra azt a nőt, aki képes kiadni 1990 magyar forintját egy noteszre, ami aztán – azon kívül, hogy jókat röhögjünk, esetleg felhúzzuk magunkat rajta – semmire sem jó? Nos, igen, nagyjából.

A szerző ugyanis olyan tanácsokkal lát el bennünket, amiket egy életképes nő amúgy magától is tud, így a notesz léte arra enged következtetni, hogy Takács szerint a nők annyira gyengeelméjűek, hogy nem tudják észben tartani a saját melltartóméretüket, fogalmuk sincs, hogyan kell felöltözni a sopizáshoz, mit kell tenni, ha menstruálnak, mikor van az apjuk születésnapja, vagy hogy hívják a háziorvosukat.

Ha Takács tényleg vette volna a fáradságot, és mondjuk hasznos infókat is pakol a noteszbe, és nem olyan stílusban írja meg a könyvét, mint egy általános iskolás, Hello Kitty-lázban égő pompomlány, akkor más lenne a helyzet.

A varázslat

Takács azonban sajnos nem ezt tette. Ő egy keménykötésű noteszt adott ki, melyben a köszöntőt követően a Szépség, az Egészség, az Élet, az Otthon, valamint a Kisokos fejezeteket találjuk (ezeket Takács fotóival választották el a szerkesztők egymástól), ezekben pedig csupa, az élethez nélkülözhetetlen jótanácsot.

A Szépség fejezetből például megtudhatjuk, hogy használjunk ricinusolajat a hajunkra, de arra nagyon ügyeljünk, hogy ne kerüljön a szánkba (a fejünkről), mivel hashajtó hatású. Ezután kitölthetünk egy tucat táblázatot arról, mikor használtunk hajpakolást, mikor festettünk hajat utoljára stb., majd kapunk 4 üres oldalt a kedvenc receptjeink feljegyzésére.

Az Egészség fejezetben is meg kell dolgoznunk azért, hogy az üres rózsaszín lapok megteljenek betűkkel: vércsoportunkat, háziorvosunk nevét, testtömegindexünket, de még a legközelebbi gyógyszertárat is be kell írnunk, ha már olyan hülyék vagyunk, ugye, hogy minden reggel úgy ébredünk, hogy mindezeket elfelejtettük. Ebben a fejezetben ír még Takács a menstruációról is 3-4 igen értékes mondatot, olyanokat, mint "A menstruáció régi jó barátunk”, majd azt javasolja, amikor régi jó barátunk havonta egyszer bekopogtat hozzánk, együnk sok C-vitamint, igyunk kólát, és kövessük figyelemmel a frontokat, mert az időjárás bizony hatással van a görcseinkre. Találunk kalóriatáblázatot is, amiben csak a „jónős” kaják vannak felsorolva, és a „Hogyan egyek?” rész is rettentően hasznos: Takács itt elárulja, együnk finom és egészséges ételeket. Ennyi. Oké, igyunk gyógyteákat is, csalánt és a cickafarkfüvet, hogy miért pont ezeket? Azért, mert csak ezek „jó nős virágok”.

Az Élet című fejezet első 25 oldalán horoszkópot olvashatunk, majd egy teljes oldalon okulhatunk arról hogyan öltözzünk fel sopizáshoz. Takács elárulja 6 mondatban, nekünk egy szóban sikerült ezt összefoglalnunk: kényelmesen. De kiszámolhatjuk még a melltartóméretünket is itt, megtudhatjuk, használhatunk-e szilikonpántos melltartót (nem), mi legyen a táskánkban hétköznap, és mi, ha buliba készülünk, majd megint támadnak a táblázatok, amiket nekünk kell kitöltenünk. Többek között azt is be kell jelölnünk egy kis naptárban, mikor néz a pasink foci-, hoki- vagy akármilyen meccset, mert ezek a napok Takács szerint azok a boldog órák, amikor mi „istennővé válhatunk”, mert nincs a nyakunkon a pasi.

Az Otthon fejezetben Takácsnak már tényleg nem maradt energiája, hogy „hasznos” dolgokat írjon, itt már szinte mindent nekünk kell csinálnunk. Több tíz üres oldalt biztosít arra, hogy leírhassuk kedvenc receptjeinket, sőt még bevásárló listának is hagyott helyet.

A Kisokos szekcióban felvezethetjük legközelebbi hozzátartozóink születés- és névnapjait – mert amúgy ezeket sem tudjuk fejből, olyan hülyék vagyunk –, és a gyerekeink órarendjét is. Sajnos csak 2 gyerekünk órarendjének van hely, szóval aki ennél többet vállalt, az bukta, az már ne is akarjon jónő lenni. Ezután jön még egy naptár, majd a notesz utolsó 28 oldala, szép, rózsaszín vonalakkal, ahová leírhatjuk magvas gondolatainkat, vagy azt, mennyire jó nők is lettünk.

Ha ezen múlik, nem leszünk jó nők

Ehelyett a notesz helyett elég némi Cavintont vásárolni, majd feltúrni a padlást egy 1994-es Cosmopolitanért: sokkal jobban jövünk ki anyagilag, és sem a csuklónkat nem kell annyira megerőltetniük a sok írással, sem az agyukat azzal, hogy megpróbáljuk felidézni, vajon mikor van a testvérük születésnapja. Azoknak ajánljuk ezt a könyvet, akik most érkeztek egy idegen galaxisból, és testrablóként pont egy női testet sikerült szerezniük, továbbá olyan memóriával és agykapacitással rendelkeznek, mint egy aranyhal. Ez esetben viszont volna egy életbevágóan fontos, valódi jótanácsunk, nem is értjük, Takács hogyan hagyhatta ki: ne felejtsenek el lélegezni!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.07.23 14:14:52B-rocker

  Én támogatnám a kislányt, kevés lenne a helye a jegyzeteléshez.

 • 2012.07.23 14:38:02strogg

  A hölgy minden adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy végre a Magyar Nők előtt példakép állhasson,
  és egy potenciális Diva jelölt lehetne. Hittem én. De beállt a megélhetési megmondó cicababa sorba,
  és a felsorolt tartalom alapján mondvacsinált értékkel teszi ezt.
  Egy tökéletes nő ugyanis tud főzni, de nem csak magának. gy tökéletes nő
  nem lóf---z diták tudora, hanem kezeli a párján a leégést ott helyben, tisztában van olyan alapvető
  életlmentő praktikákkal, amit egy héttköznapi nő tényleg valóban tud. (ez az éleslátás azonnal meg is semmisetette
  a könyvet, ahogyan van) Ezek nélkül ugyanis egy nő nem alkalmas tartós kapcsoaltra, mert egyszerűen nem lehet rá számitani.
  A diéta, meg a növényi tráyga amit fitness kajának hivnak, plusz a -manapság oly népszerá "1000 tipp a tökéletes orálhoz"
  - mind,mind a szeretők sajátja. Ha szeretőként (direkt nem akarok csúnyábbat irni) viselkedzs ne lepődj meg, ha az leszel.
  Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen szép, és tartalmas (?) nő elkallódik a műanyag megélhetési libák között :((((((((
  Adnék neki egy támpontot: Azt a szemetet amit kajának hivsz, azt mi férfiak nasinak. A féfrfiember ugyanis
  pörköltett eszik, sűlt húsokat, sűlt krpumplit, és csupa olyan kaját ami a metroszexuáélis norbika (megélhetési
  egészség guru) szerint minden ártalmas anyag halálos adagjának többszörösével van tele.
  Aki meg akkro boldog ha nincsen a nyakán a pasi, az két igen komoly jellemhibára utal. 1. annyira önző, hogy jobb is
  ha nem megy pasi ak özelébe 2. Csak olyant kap, aki nem boldoggá teszi, hanem a "nyakány ül" Ugyanis a NŐ mellett
  vagy egy FÉRFI, akit jogosan IMÁD, és ettől ISTENNŐ (hogy van aki annak látja) Nóra tipikus példája lenne,
  ahogy a lehetőségből kerülendő lesz valami.

 • 2012.07.23 14:53:01strogg

  Bááááááár ha jól belegondolok a kontraproduktivitás is értékadó, mert máris "Ezt NE" példát nyújt.
  Tehát inverz módon állit jó nő modellt azzal, ha az nő szimplán csak nem ilyen... Ebből a szempontból nézve a cikk szerzője máris jobb nő, és ha biológiailag nem az volna, az még szomorúbb a könyv szerzőjére nézve, mert az meg leirja, hogy egy férfi mit gondol.

 • 2012.07.23 15:39:07ColT

  Na, lenyelte a kommentem

 • 2012.07.23 15:40:55ColT

  Nagyon nagy a cikk, ekkora földbe döngölést :) (Jogosan ráadásul).

  Különben nem vagyok nő, de a háziorvosom nevét ha megölnek se tudom (olyan gyakran megyek oda).

  Cavinton elkelne nekem is, mert amennyi marhaságot fejben kell tartanom... :)

 • 2012.07.23 15:41:56teach me

  OMG!!!!!

 • 2012.07.23 15:51:49De gustibusaut bene, aut nihil

  monnyuk a sorban álló néniket elnézve, a könyv magában kevéske lesz jó nővé válni :)

 • 2012.07.23 15:55:34will

  Két pali mifaszt keres a sorban a képsorozat végefele? :)

 • 2012.07.23 16:03:49strogg

  Mennyivel egyszerűbb lett volna a feladat, ha együtt él egy férfival... de legalább elment volna egy pub-ba, és egy sör áráért elmondják neki milyen jó nő :D

 • 2012.07.23 16:45:44giga66

  Nos ez a könyv valószínűleg egy jó nagy fas**ág,

  de azt meg kell hagyni, hogy Takács Nóra jó nő
  és szerintem nagyon szimpatikus.

 • 2012.07.23 16:56:53Doktor Kotász

  Re: Van_mikrohullámú_sütőtök?: "Azért nem genyaság engedni a kommentelést a trolloknak akik nyilván szintén a szerző véleményét fogják osztani?
  De.
  Évtizedek óta ismert a recept: fogj egy média által felkapott szereplőt és csinálj belőle pénzt! Könyvkiadás, saját illat, ruha, esetleg zene vagy lakberendezés.. bullshit. Aki meg fikázza őket az meg irigy. Megoldás: szóba se kell hozni, mennek a süllyesztőbe a szokásos 3 nap után..."

  Van egy tippem. Te nő vagy, és vettél ilyen noteszt, sőt még dedikáltattad is. :-D

 • 2012.07.23 17:37:42Bosszancs

  Akinek nincs esze, legyen notesze!

  Ja, akinek meg van (esze) az vegyen egyet januárban kiárusításkor 200 Ft-ért. (Már, ha nem hajingásznak úgyis utána a munkahelyén egyet, mert irodista...) A legtöbbe minden naprakészen belefér. Nem az, hogy mikor voltál fodrásznál, hanem pl. az is, hogy legközelebb mikor lesz nála időpontod! Nekem pl. a névnapokhoz is kell - előre beírom a fontosakat, hogy ne aznap rohangásszak ajándékért, - mert van aki mindenkiét fejben bírja tartani és tök cikis, ha nem viszonzod... (Egyébként évekig nem tudtam pontosan az enyémet sem, csak kb..., annyira fontos...)

  Egyébként a csajszi - T.N. - ötlete k..v@ jó. Hogyan adjunk el nyár közepén egy másnak januártól ketyegő cuccot! Aki megveszi tényleg megérdemli... Mondjuk, ha decemberben árulná, biztos több idiótának leesne, hogy egy kibővített naptárat vesz jó drágán...

 • 2012.07.23 19:00:49tyberius

  Mi a f***om az a "sopizás"? Két ötletem van, egyik rosszabb, mint a másik. Ááááh.

 • 2012.07.23 19:45:58l.anett

  Mondjuk vásárolgatást jelent a sopizás.

 • 2012.07.23 19:57:10strogg

  Rájöttünk mi a "sopizás" de ez gügyögős nyelv rettentően minősiti a használóját :/

 • 2012.07.23 19:59:52l.anett

  Nem véletlenül használtam ezt a szót.

 • 2012.07.23 20:13:09strogg

  Ha jól sejtem a cikk irójához van szerencsém. :))
  Őszintén látom Nórában a lehetőséget, aki felemelni képes a női nemet, de félek
  ez már nem az ő tiszte lesz ezután. A kifejezés viszont amelyet használt -szomorú -de találó a jelenségre

 • 2012.07.23 20:41:50calvin&hobbes

  áhhhh tehát a sopizás a vásárlás szóból magyarosodott (jujujujjj) és nem a sopánkodás macásított verziója. így azért mindjárt több értelme van a mondatnak... bár mindkettő homlokfájdítóan szar kifejezés.

 • 2012.07.23 20:44:59gyöngytyúk

  ,,,,Ezt olvasva egy pillanatra megérdemeltnek éreztük, hogy a maják által megjósolt apokalipszis valóban elpusztítsa ezt a sárbolygót idén decemberben, majd egy teljes oldalon okulhatunk hogy használjunk ricinusolajat a hajunkra, de arra nagyon ügyeljünk, hogy ne kerüljön a szánkba (a fejünkről), mivel hashajtó hatású. Ezután de még a legközelebbi gyógyszertárat is be kell írnunk, ha már olyan hülyék vagyunk, ugye, hogy minden reggel úgy ébredünk, hogy mindezeket elfelejtettük. ,,,, hát nagyon tetszik a stílusa !! ...amiről írt , -az nm érdekel , de ezért megérte !! anett..??, gratu , kár h nem ismerlek !!!mindenkit ,, leoltanánk a városban!!! ..-)))

 • 2012.07.23 20:55:26tea fan

  strogg
  "A féfrfiember ugyanis
  pörköltett eszik, sűlt húsokat, sűlt krpumplit..."

  Ja, és sört vedel, utána öblöseket böfög, és mindig büdös egy kicsit, mi?
  Ugyan már.

 • 2012.07.23 20:59:48l.anett

  A sopizással ezek után csak a sopánodást fogom becézni, remek ötlet, calvin&hobbes! Köszönöm!

 • 2012.07.23 21:40:06MissX

  en nem tudom ki ez a no. az baj? ez a dedikalas is ugy mukodik, mint mikor kiirajk, hogy x.y iro ekkor es ekkor dedikal? es tenyleg van olyan, aki elmegy egy takacs nora dedikalasra? vagy ezek csak veletlen jartak arra? istenem, mennyi kerdest vet fel bennem egy szamomra ismeretlen no...

 • 2012.07.23 22:06:20strogg

  tea fan: jót kajálni lehet igen kultúráltan is. legalábbis nekem sikerül :)))

 • 2012.07.24 09:04:32margaritt

  A jó nők nem szoktak tanulni, dolgozni, koncertekre járni, esetleg hangszeren játszani, olvasni (és nem csak bugyuta divatmagazinokat), kirándulásokat szervezni stb. stb. stb. Nem szoktak úgy nagyjából képben lenni, h mi is zajlik itthon és a nagyvilágban, nem intézik a pénzügyeiket meg effélék?

  Szoktak mást is csinálni, mint szépítkezni, sopizni (???), öltözködni, főzni, menstruálni?
  Olyasmit, mint hasznos élet, tartalmas kikapcsolódás, miegymás?

  Helyes ez a kislány, meg aranyos, ahogy festi magát és kotyvasztja a házi kencéit, de írni, azt nagyon nem kellene neki. Meg ha már nagyon modern nő akar lenni, akkor hasznosabb lenne, ha két szemfestés-tipp között egy-két "hogyan gyűjtsük szelektíven a háztartási hulladékot" javaslatot is közzé tehetne. Talán akkor lenne valami haszna az egésznek.

 • 2012.07.24 09:45:18fehéregér

  Na, kiderült, hogy én nő létemre egy disznó vagyok, mert a "sopizás" alatt egész másra gondoltam, csak ezt nem értettem, hogy miért a "kényelmes" öltözék a megfelelő....

 • 2012.07.24 10:45:30Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.

  nekem olyan rovat is kéne bele, ahol számon tarthatnám, hogy milyen színű volt a körmöm az adott napon. ameddig ilyen nincs benne, nem veszek.

 • 2012.07.24 11:35:16strogg

  fehéregér: mi himek sikitófrászt kapunk az ilyen, és ehhez hasonló kifejezésektől, de roppant szimpatikus ha egy nő arra gondol amire te :)))) Egy jó nőtől valahol el is várjuk, hogy ilyesmik jussanak az eszébe ;))))))))))

 • 2012.07.24 11:37:47strogg

  fehéregér: mi himek sikitófrászt kapunk az ilyen, és ehhez hasonló kifejezésektől, de roppant szimpatikus ha egy nő arra gondol amire te :)))) Egy jó nőtől valahol el is várjuk, hogy ilyesmik jussanak az eszébe ;))))))))))

 • 2012.07.24 11:44:10Segna

  fehéregér! csatlakozhatom a klubodhoz? nekem se a sopánkodás jött le a sopizást hallva... :-)
  köszönjük a cikket, a 62 feletti IQ-jú nők nevében.
  Csinálhatna már a Divány egy reprezentatív felmérést arra nézvést, h mitől tekinthető egy a szaporodási szerveit belül hordó főemlős nőnek!
  Esetleg párhuzamosan egy olyat is, h mitől férfi egy férfi.
  Lennének meglepetések.
  Én például tudom, h réteg vagyok, h nő létemre pl. perverz érdeklődést tanúsítok a katonai repülés iránt, de pl. én a férfi alapismérvének tartom, hogy számítani lehet rá, h olyan dolgokat is megtesz ha kell, amely mélyen férfiatlanok, vagy hogy tud palacsintát sütni (mert én nem pl.) és sorolhatnám.
  Nórácskát meg írassa már be valaki valami OKj-s tanfolyamra, aztán életében először menjen már el dolgozni, aztán ha látott már valamit az életből, akkor ossza az észt.
  Persze igaza van, szép és futtatják (nem rossz értelemben) hülye lenne melózni. Oké, de akkor lányregényeket írjon...

 • 2012.07.24 11:48:46Segna

  Utóirat.
  Bocsánat, de az én 2 éves, agyonstrapált ósdi telefonom is őrzi a doki nevét, rendelési idejét, figyelmeztet a manikür/pedikür/valkür stb. időpontokra... gyógyszer nevekre és feladatokra...
  Minek ehhez még papírnotesz?! Pláne 1990 ft.-ért.
  Én már a receptjeimet is rég merevlemezen és USB-n tartom, és a régi kéziratosak is szkennelve vannak.
  És hol vagyok a fb meg tw generációtól?!

 • 2012.07.24 11:49:30strogg

  Segna: szerintem nincsen férfiatlanabb annál, amikor egy him nem tud főzni, vagy nem tud megjavitani egy konnektort. Egy férfi ismérve, hogy nem ért mindenhez, de van annyira határozott, hogy,megtanulja ha kell,és van férfiasan kitartó, hogy bizony meg is tanulja, tart ameddig tart. :))))) (legalábbis a feleségem szerint, szóval megtisztelő h. hozzámjött:D)

 • 2012.07.24 12:01:44Segna

  strogg, látatlanban csípem az asszonykádat, eléggé hasonlatos az életfilozófiánk. Az én férjem sem ért mindenhez (de istenien főz, és csuklóból lealázta a nagyképű villanyszerelőket egy kétkapcsolós csillár bekötésénél :-)) és egy kézzel telepít új linuxot) de igazad van, ismeri a korlátait. Én meg azért vagyok mellette, h rámutassak, h az nem korlát, hanem az önbizalma hiányossága. kerül amibe kerül, és tart ameddig tart! :-) pl. másfél évbe és 50eFt.-ba, de olyan gyönyörű rám szabott mosogató-tároló-előkészítő pultot csinált, h csodájára járnak a barátnék! Pedig tanár.
  De a lányunk születésénél nem volt benn, akármekkora divat. itt pedig én tudtam, h vannak dolgok, amit nem erőltetünk egy férfinál. Ez meg a magától mosogatás. Ez már genetika :-) ilyenen ne cizellálja magát az ember, mert felesleges.

 • 2012.07.24 12:07:00strogg

  Segna:https://picasaweb.google.com/114672856848108133067/VintageTablet, (CD lejátszó, amit most csinálok a feleségemnek:[link] ) és 12 éve linuxozok, szóval csukott szemmel is 40 féle disztrót fel tudok rakni :DDDD
  Eléggé magamra ismerek a férjed leirásából :))))
  A mosogatást azt én sem birom, illetve a mosás/vasalás az, amire a feleségem nyomatékosan megkért, hogy NE, amig még van mit felvennie! :DDDDDDDDDDDDDDD

 • 2012.07.24 12:08:10strogg

  [link] már kész mű, szóval kté linkről van szó, nem tudom miért eltérően kezeli.

 • 2012.07.24 14:03:23kismorgó

  engem nem irritál a csaj, sőt, helyes, szimpatikus. De alapból elmegyek az ilyen trendi-jónős dolgok mellett. Nem mert nem akarok az lenni, csak mindenki más, mindenkiből máshogy lehet kihozni a legjobbat.
  Nem kellene ennyire lealázni szegényt, sokkal nagyobb szenny celebek vannak a figyelem középpontjában, akik aztán nagyon nem oda valók.

 • 2012.07.24 15:41:37keptelen kepkeret

  A gond inkabb az, hogy nem adja fel az irast, hanem folytatja es elhiszi magarol, h tud irni, mikozben az irok kirohogik. Igaz, nem o lesz sem az elso, sem az utolso akivel ez megtortenik:-)

 • 2012.07.24 16:30:08strogg

  Nem tudjuk h. akarja e folytatni. Ha igen, támogatnám benne. Márcsak azért is, mert ez most nem tesz jót a karrierjének. Ha egy igazán jó munkát fel tud mutatni, akkor az több lenne, mint amit bármelyik hasonszőrű kollégája (értsd celeb) fel tud mutatni. Abszolút nyerő lehetne. A karizmája megvan hozzá, a szándéka is. A cikkben elég jól vesézi a notesz szerkezetét, amiben látom az ötletet, és hasznos is a maga barátnős módján. De ez alapvetően távol áll attól a munkától amelyet könyv irásként szoktunk értékelni. Szóval csak rajta áll, hoyg a szakácskönyves celeb skatulyába kerül e, vagy alapvetően megváltoztatja a most kialakuló képet a munkájáról. Persze lehet csak pénzt akart keresni, mint a többi. Még nem tudjuk, de nem teremtett új műfajt az ötlettel, ezt be kell majd lássa.

 • 2012.07.24 16:37:27melante

  [link]

 • 2012.07.24 19:05:05tea fan

  strogg
  "jót kajálni lehet igen kultúráltan is. legalábbis nekem sikerül :)))"
  Azt értem, csak azt nem, hogy miért a férfiasság ismérve, hogy mennyi pörkűtt-nokedlit eszik az ember, és hogy az egészséges táplálkozás (nem konkrétan Norbira gondolok itt) miért "buzis".

 • 2012.07.25 10:38:56tövis_es_madár

  Ez tényleg szánalmas képet ad a nőkről...Nóri meg rafinált és kihasználja a többiek hülyeségét. Hajrá!

 • 2012.07.26 21:47:22krisz-nagy

  2 kisgyerek anyukájaként nem olvasgatok női magazinocskákat és nem nézek tv-t sem... ergo tudatlan liba vagyok a fent emlegetett hölgy vonatkozásában, azaz: valaki mondja már meg, ki a fa..om az a Takács Nóra? Most olvastam a nevét először... honnan bukkant elő? csinált már valami "nagy számot"?

 • 2012.07.27 11:16:20hogyanlegyek

  Nagyon jó cikk lenne, ha tartalmazna némi igazságot, de sajnos az kimaradt ...
  Takács Nóra igen is sokat letett már az asztalra, nem egy légből kapott ötlet volt ez a notesz. Szinte minden kontinenst bejárt modellként, tehát aki tudja, hogy milyen is egy jó nő, az ő ...
  Kb 1,5 éve minden hézköznap videókkal lepi meg nézőit, amiben valami újat próbál adni, amiket a life és a TV2 ad ... Emellett műsort vezet, TV-set és jótékonyságit egyaránt. Ezek mellett a leglátogatottabb közösségi oldalon közel 30.000 fős csoportot tart össze.
  Személyesen ugyan nem ismerem, de nagyon kedvesnek tűnik, és segítőkész ha e-mailben megkeresik.
  A cikk írójának: öröknaptárat tartalmaz, tehát jövőre is jó lesz, meg azután, de még azután is ... Nem a legközelebbi gyógyszertárat kell feljegyezni, hanem a TELEFONSZÁMÁT. Ja és lényegtelen ugyan, de 3 órarend van benne ...
  Elég szomorú, hogy így lealázod - teszem hozzá alaptalanul - a konkurenciát, mert ők fel tudnak valamit mutatni, még ti nem nagyon ... Inkább követkhetnétek a példáját ...
  Tiszteletem

 • 2012.07.27 15:40:54krisz-nagy

  kedves hogyanlegyek, nem akarok ünneprontó lenni, de azért az, hogy valaki minden kontinenst bejár modellként, és műsort vezet, még nem jelenti automatikusan azt, hogy jó is... teszem azt Fásy Ádám is vezet műsort, de nem feltétlenül követendő példa ő...
  szóval szerintem a cikk írójának van némi igazsága, mert persze, jó dolog tudni a közeli gyógyszertár telefonszámát, meg a gyerek órarendjét, de azért ezeket eddig is tudta az ember, nem kell ehhez külön jónőnotesz, pláne 1990 forintért nem.
  de ahogy Fásyt is hallgatják sokan, biztos a noteszt is veszik majd szép számmal olyan nők, akik maguktól nem bírnak jók lenni...

 • 2012.07.27 21:07:16hogyanlegyek

  azért írtam ezt a hozzászólást, mert a cikk tele van ferdítésekkel ... és úgy állítja be, mintha hobbiból írta volna meg, ráadásul rendkívül alázó stílusban, ami nem fair.
  de nem is egy színvonal Fásy Ádámmal :)
  inkább más példát hoznék fel: ahogy mondtam, másfél éve nap mint nap mutatott vmi újat, gondolok itt a videókra, teljesen ingyen, interneten is elérhetőek a ... persze vannak közte limonádék is - átvitt és konkrét értelemben is :) de a többsége tényleg hasznos .. mindig is hosszú hajat akartam, de sajnos nem nőtt a hajam, több tízezret akartam kiadni póthajra ( nem mintha annyira megengedhetném magamnak) de a ricinussal, amit tőle tudtam meg, 4 hónap alatt szépen megnőtt ( került ez 4×120 forintomba)
  szóval számomra olyan, mintha a kedvenc együttesed támogatnád azzal, hogy elmész a koncertjére, vagy megveszed a CD-jét

 • 2012.07.28 23:04:21krisz-nagy

  kedves hogyanlegyek, elfogadom az érvelést, és mivel (még) demokráciában élünk egyszerű a megoldás: te megveszed, én nem :-))

 • 2012.07.29 13:25:10hogyanlegyek

  ennyi :)
  de azért ha van némi szabadidőd, nézd meg 1-2 videóját, hát ha találsz 1-et, 2-t, amit tudsz hasznosítani ;)

 • 2012.07.29 13:26:27hogyanlegyek

  ennyi :)
  de azért ha van némi szabadidőd, keress rá a videóira, hátha 1-et, 2-t tudsz hasznosítani :)

 • 2012.08.10 10:57:49neuropa

  hogyanlegyek, ha a legütősebb érved a könyve mellett a ricinusolaj - aminek áldásos hajápoló hatásairól bármely más forrásból is értesülhettél volna - az még nem a notesz érdeme. Tessék értelmes helyekről is informálódni az élet minden területén, ne várd meg amíg a kedvenc médiaszereplőid minden alap dolgot megjelentetnek az elkövetkezendő 20 évben, szépen elnyújtva, öt kötetben, növekvő áron..

 • 2013.04.21 16:40:38addry

  De remélem a kedves szerzők tudják, hogy nem Takácsnak, hanem Takács Nórának hívják a Jónőt! :)

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta