#VILÁGOM

5 értelmes program a hétvégére

2012. június 29., péntek 13:56 |

Ha nincs kedve a Volt Fesztiválhoz, és az EFOTT is hidegen hagyja, ám mégis csinálna valami érdekeset a hétvégén, akkor mi ajánlunk öt programot is, hátha megtalálja a számítását.

Volkswagen Beetle
Fotó: Wikipedia Commons

Szentendrei Teátrum Nyár

Szentendrén június 29-től augusztus 26-ig

Szentendre nyári fesztiválját 53. alkalommal rendezik meg, érthető módon ez a város legnagyobb kulturális rendezvénye. Igazi összművészeti fesztivál, amely június végétől augusztus végéig a művészet valamennyi műfajában változatos programot kínál mindenkinek. A programsorozat gerincét az 1969-ben alapított Szentendrei Teátrum előadásai jelentik. Idén is lesznek zenés, prózai és táncszínházi vendégelőadások. A fesztivál programjában színházi előadások – köztük öt bemutató – és koncertek szerepelnek. A részleteket a fesztivál honlapján találhatják.

Bevezetés a Magyar Filmművészetbe

Budapesten az Örökmozgó moziban, Erzsébet krt 39. június 29-től július 1-ig

Jegyár: 1200 forint,  bérlet 5000 forint (5 filmre)

A Magyarhangya válogatott nekünk olyan filmeket, amiket érdemes megnéznünk. A válogatás közel 40 évet ölel fel a magyar filmművészetből, ismert rendezők kevésbé ismert alkotásait vetítik eredeti kópiáról angol felirattal. Terítékre kerül a tiltott szerelem, a politikai elnyomás, a nyugtalan ifjúság, a reménytelen házasság és az állandó lázadás is.

Június 29-én, pénteken

18:00 Megáll az idő – Gothár Péter rendezésében (1982)

20:00 Moszkva tér – Török Ferenc rendezésében (2001)

Június 30-án, szombaton

18:00 A tanú – Bacsó Péter rendezésében (1969)

20:00 Kontroll – Antal Nimród rendezésében (2003)

Július 1-jén vasárnap

18:00 Nyócker – Gauder Áron rendezésében (2004)

20:00 Taxidermia – Pálfi György rendezésében (2006)

XXI. Országos VW Bogár Találkozó

Gárdonyban a Sport Beach-en június 29-től július 1-ig

A Volkswagen Bogarak gyűjtői gárdonyban fesztiváloznak, a három napba belefér LEG-LEG-LEG verseny, bogaras futam, bogaras ügyességi verseny, vízibicikli gyorsulási verseny, póker verseny, esti-éjszakai házibuli. A szervezők nem csak gyűjtőket és Bogár-tulajdonosokat várnak, hanem mindenkit, akit érdekel ez a kisautó, vagy éppen ráér. A részletekről a fesztivál honlapján tájékozódhat.

Víz, Zene, Virág Fesztivál

Tatán június 29. és június 1. között

19. alkalommal várja a látogatókat Észak-Dunántúl legnagyobb nyári családi rendezvénye, a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál. A könnyűzenei fellépők közt lesz idén a Csík Zenekar, a Kerekes Band, vagy éppen a Zagar és az Intim Torna Illegal. Lesz ott többek között hangszersimogató, zenebölcsi, ugrálóvár, népi játszóház és különböző gyermekelőadások is. A hagyományos kirakodóvásár helyszínei a Várkanyar és a tóparti sétány lesznek, az Öreg-tavon pedig sportesemények és bemutatók - köztük a megszokott sárkányhajók, a látványos repülőshow és a tűzijáték - várják a látogatókat. A Víz, Zene, Virág Fesztivált a gyermekek ingyenesen látogathatják, felnőtteknek a három napra szóló belépőjegy ára 500 forint. A fesztivál részletes programját és további információkat a rendezvény honlapján találhatnak az érdeklődők.

Papsoka templomrom
Papsoka templomrom
Fotó: muemlekem.hu

Balatonfüredi Művészeti Fesztivál

Balatonfüreden július 1-től 8-ig

2012-ben tizedik alkalommal rendezi meg Balatonfüred Város Önkormányzata a Balatonfüredi Művészeti Fesztivált. A rendezvénysorozat július 1-8-ig tart. A programsorozat alatt a kultúra számos területét képviselő művész lehetőséget kap a bemutatkozásra. A húzónevek: Udvaros Dorottya, Dés László és Cserhalmi György. Zenél többek között Horváth Kornél, Rúzsa Magdi, a Parno Graszt. A Papsoka templomrom lesz a színházi előadások helyszíne. A részleteket a fesztivál honlapján találja.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta