#VILÁGOM

10 film, amit nagyon megnéznénk 3D-ben

2012. június 26., kedd 21:54

Hollywoodban az Avatar 3D-s verzióján felbuzdulva sorra kerülnek be a mozikba a 3D-s filmek: a következők a Star Wars saga Baljós árnyak című része, a Titanic és várhatóan 2012 karácsonyán jön A gyűrűk ura trilógia első része, A gyűrű szövetsége.

flila.gif
Fotó: tumblr.com

Sokan vélik úgy, hogy öt éven belül a három dimenziós technológia válik uralkodóvá a multiplex mozikban. Ezt ahhoz a drámai váltáshoz hasonlítják, mint amikor a hangos mozik leváltották a néma filmeket a 20. század elején. Egy-egy régi filmsiker 3D-technológiával történő utángyártása ráadásul mindössze néhány hónapba telik, szoftveres úton módosítják a film digitális kópiáját. Az ezzel foglalkozó cégek jelenleg gombaként szaporodnak az Egyesült Államokban. Az egyik legismertebb közülük a San Diego-i Legend Films, ahol máris égnek a telefonvonalak a régi nagy filmek felújítása ügyében. Bobby Jaffe, a cég vezetője elmondta: egy régebbi filmet nagyjából 16 hét alatt tudnak átalakítani, a 3D-hatások különösen az olyan akciófilmek esetében lehetnek hatásosak, mint a Top Gun vagy a Mátrix – írja az MTI.

Volna azért még pár tippünk, melyek lennének olyan filmek, amiket érdemes lenne 3D-ben is látnunk.

Az élet értelme

A Monty Python csapat utolsó közös filmje, az 1983-as Az élet értelme összefüggő történet helyett rövidebb epizódokból áll, Terry Gilliam animációs betéteivel elválasztva. A film az angol humor előtt tisztelegve mutatja be a maga abszurd módján az élet legfontosabb állomásait a születés csodájától (ami a lenti videóban látható) egészen a halálig. Szóba kerül a szex, a háborúzás is, és ne feledjük  a filmtörténet egyik legemlékezetesebb zabálós jelenetét, melyben Mr. Creosote egy mentalevéltől durran szét. A térhatás nem csupán emiatt a jelent miatt lenne érdekes és indokolt, Terry Gilliam animációs betétei és a film sodrása már magában megérne egy 3D-s misét. És különben is: ki ne szeretné látni John Cleese-t 3D-ben? Hát én igen.

Brazil

Az 1985-ös Brazil című film szintén a Monty Python csoporthoz köthető annyiban, hogy egyik tagjuk, Terry Gilliam rendezte. A komikus és abszurd elemekkel átszőtt disztópia egy XX. századi retro-futurista világban játszódik, ahol azon se csodálkozzunk, ha életre kelnek a gyárakat keresztül-kasul hálózó csövek, de még a gyárak is. Az emberek robot módjára élnek, a gyár folyosói a végtelenbe nyúlnak, az aktahalmok az égig érnek. A Jonathan Pryce és Robert De Niro főszereplésével 1986-ban készült film két Oscar jelölést is kapott: a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb díszlet kategóriájában. Ugyanebben az évben ha Oscar-szobrocskát ugyan nem is, de két BAFTA-díjat bezsebelhettek a készítők a legjobb díszlet és a legjobb vizuális effektusok kategóriájában. Már csak ezek miatt is érdemes lenne 3D-ben is megnézni a filmet, ami ráadásul amúgy is remek,  filmzenéje pedig talán még annak is ismerősen cseng, aki eddig egyáltalán nem látta.

Donnie Darko

Richard Kelly 2001-ben rendezte meg a Donnie Darko című filmet Jake Gyllenhaal főszereplésével. Az azóta kultikusnak számító, sci-fibe átforduló tinifil fogadtatása a vártnál is jobb volt. Mondanivalója sokakat megérintett, egyik soundtrackje, Gary Jules Mad World című száma a depressziós kamaszok himnuszává vált (a klipet lásd alább). A film főszereplője Donnie Darko, aki egyszerre képregényfigura, egyszerre igazi és normális kamasz, skizofrén, időutazó és szerelmes. Egy reggel arra ébred, hogy képzelt barátja – Frank, a nyúl – egy számsort írt a karjára alkoholos filccel. Akik látták a filmet, azok számára ismerős a 28:06:42:12 számsor, akiknek ez nem mond semmit, az nézze meg, érdemes. 3D-ben persze még jobb lenne, már csak az időutazás miatt is, de hátha észbe kapnak az Egyesült Államokban, és kapunk tőlünk egy térhatású Donnie Darkót is.

Doctor Parnassus és a képzelet birodalma

Terry Gilliam fantáziája tényleg tud valamit, újabb általa rendezett filmet ajánlunk térhatásúvá varázsolni, a 2009-es Doctor Parnassus és a képzelet biradolma című mesét. A film forgatása közben hunyt el 28 éves korában Heath Ledger, ezért Johnny Depp, Jude Law és még Colin Farrell is játszotta szerepét. A filmben Doctor Parnassust Christopher Plummer, az ördögöt a zenész Tom Waits alakítja, de ez volt az angol modell, Lily Cole első filmfőszerepe is. A film értéke nem csupán a látvány –  melyben a mesék csodavilága elevenedik meg előttünk az elképesztő díszletek között, és ami miatt bekerült ebbe a listánkba is –, hanem a nagyon alázatosan tálalt mondanivaló: mit tehet az ember, ha szembesül saját vágyaival?

Félelem és reszketés Las Vegasban

Hunter S. Thomson, a gonzó újságírás atyja által írt, azonos című regényből készült 1998-as adaptáció – nahát, ismét csakTerry Gilliam rendezésében– egy olyan kultfilm, ami az összes Harry Pottert, de talán még a Hairt is kenterbe veri. Természetesen a kategória más, itt másfajta meséről, varázslatokról van szó, de a Hairhez hasonlóan igen hangsúlyos szerepet kapnak a drogok. Persze, a Hairrel ellentétben főszereplőink (Johnny Depp és hű társa, Benicio Del Toro) nem fakadnak dalra, még ha a film zenéje – Michael Kamennek köszönhetően – szintén zseniális. Ezt a filmet azért raktuk bele 3D-s kívánságlistánkba, mert kíváncsiak lennénk, hogyan is elevenedhetnének meg a térben Raoul Duke és dr. Gonzo drogos látomásai, és milyen lehetett Las Vegas Terry Gilliam szemén keresztül.

Galaxis útikalauz stopposoknak

Douglas Adams azonos című 5 részes trilógiájának 2005-ös adaptációja nem okozott osztatlan sikert sem filmesek, sem az Adams-rajongók körében. A Galaxis útikalauz stopposoknak című sci-fi vígjáték mégis figyelemre méltó alkotás, amelyből a rendező – Garth Jennings – igyekezett a legtöbbet kihozni. Adams a forgatókönyvi munkálatokban egészen haláláig (2001. május 11-ig) aktívan részt vett. A szereplőválogatás egészen jól sikerült, Arthur Dentet Martin Freeman, Ford Prefectet Mos Def, a két fejű Zaphod Beeblebroxot Sam Rockwell, a titokzatos Trilliant Zooey Deschanel játssza. Humma Kavulát a nemrégiben a Vígszínházban is fellépő John Malkovich, a bölcs Szlartibartfasztot pedig Bill Nighy alakítja. A válasz a Végső Kérdésre továbbra is 42, de a 3D-s kívánságlistánkra azért került fel ez a film, mert pl. a bolygókészítő üzem és a vogonok támadása ugyan remekül mutat 2 dimenzióban is, de az is biztos, hogy sokan lennének kíváncsiak arra, hogyan búcsúznak el a delfinek és köszönik meg a halakat.

Harcosok klubja

David Fincher Chuck Palahniuk író ötlete alapján rendezte meg a Harcosok klubja című 1999-es drámát. A végeredményt szinte lehetetlen egyetlen irányzathoz vagy műfajhoz kapcsolni. Egyszeri, öntörvényű alkotás, amely egyedül saját, néhány pontból álló szabályrendszerét követi. Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter, Jared Leto és (férfi létére nagymellű) Meat Loaf úgy viszi a vállán a filmet, ahogy azt kell. A szereplőválogatás, a karakterek, a film zenéje, a mondanivaló, a vegytiszta kétségbeesés, a zsírlopás, és a film végén a mindent elsöprő erejű pusztítás a Pixies dalával a háttérben egy pillanatra sem hagyja, hogy levegyük a szemünket a képernyőről, még 2D-ben sem. Ha 3D-ben is piacra dobnák, akkor azért akár egy multiplexbe is elmennénk, pedig sokkal jobban szeretjük a művészmozikat. Az alábbi videót nem csupán a képsorok miatt, hanem a filmzene miatt is érdemes végignézni, -hallgatni.

Mechanikus narancs

Stanley Kubrick 1971-ben Anthony Burgess Gépnarancs című könyve alapján rendezte meg a Mechanikus narancs című filmet. A történet főszereplője és narrátora egy tizenéves bandavezér, az élvezettel kegyetlenkedő, ugyanakkor igen éles elméjű és a klasszikus zene iránt rajongó Alex. Ő mondja el a maga egyéni, orosz eredetű szavakkal megtűzdelt szlengjén, mennyire szar is a világ. Itt az erőszak a méltóság megőrzésének szinte egyetlen eszköze, fontos megőrizni az állati ösztönöket, hiszen – bármily paradox módon is hangzik – csak így maradhatnak emberek az embertelenségben. Stanley Kubrick Anthony Burgessel ellentétben igyekszik megragadni a történet (az eredetiben nem olyan mélyen) depresszív és kilátástalan voltát, a komolyzenei betétekkel és a látvánnyal igyekszik tükröt mutatni nekünk, ami 3D-ben talán még inkább élvezhető lenne.

Sin City

Frank Miller azonos címmel képregénysorozatot is készített 1991 és 1993 között, melyből 2005-ben Robert Rodriguez, Quentin Tarantino rendezett pszicho-akciófilmet. A mozi valóságos sztárparádé olyan szereplőkkel, mint Bruce Willis, Clive Owen, Benicio Del Toro, Jessica Alba, Mickey Rourke, a szőrös talpú hobbitként befutott Elijah Wood, a Szívek szállodájából ismert Alexis Bledel (aki ebben a filmben anyuci kedvence helyett áruló kurvát alakít), valamint a 2009 decemberében elhunyt Brittany Murphy. A bűn városában a fekete és a fehér sokszor nem is olyan élesen elkülöníthető, holott a látványtervező és az operatőr is gondoskodott róla. A nyomasztó akcióban megelevenednek legrosszabb rémálmaink, képregényszerű, minimalista képi megoldásokkal. A záptojásszagú sárga ember, Benicio Del Toro levágott keze és a kurvaként ténykedő Alexis Bledel is jobban mutatna 3D-ben.

Született gyilkosok

Bár nem igazán szeretjük ezt a szót,  A Született gyilkosokra szintén csak ezt lehet mondani: kultfilm. 1994-ben rendezte Oliver Stone, a forgatókönyvet Quentin Tarantino írta, az akciófilmként besorolt film leginkább egy roadmovie, egy képregény, és Tarantino kaotikus tudatalattijának masszája celluloidon. A film több szempontból is remekmű, elgondolkodtató és persze erőteljesen megosztó. A tömeggyilkosság legitimizálásával is meggyanúsított alkotók például nem örültek a vádaknak, a film mégis hatalmas sikert aratott Tokiótól Alaszkáig. Juliette Lewis, Woody Harrelson, Robert Downey Jr. és Tommy Lee Jones főszereplésével egy olyan filmet láthatunk, amiben először hangzik el a „médiageci” kifejezés, a börtönigazgatót alakító Tommy Lee Jones pedig  olyan szépet káromkodik, hogy azt Pázmány Péter is megirigyelhette volna. A Félelem és reszketés Las Vegasbanhoz hasonlóan a díszletek és a látvány itt is az őrületre, a tripekre van kihegyezve, 3D-ben hatalmasat ütne.

 

Ön melyik filmet nézné meg 3D-ben?

 • 30
  Az élet értelme
 • 41
  Brazil
 • 103
  Donnie Darko
 • 145
  Doctor Parnassus és a képzelet birodalma
 • 197
  Félelem és reszketés Las Vegasban
 • 170
  Galaxis útikalauz stopposoknak
 • 514
  Harcosok klubja
 • 73
  Mechanikus narancs
 • 389
  Sin City
 • 98
  Született gyilkosok

Listánk nyilván erősen szubjektív és szűkös, ha igazán fájdalmas hiányt érez, írja meg nekünk, ön szerint mit kellene még mindenképp 3D-ben újraalkotni?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.06.26 22:11:58Fenimore

  Az élet értelme? Baromi jó film, de semmi keresnivalója a 3Dben.

 • 2012.06.26 22:23:47mojoking77

  Igen, a felsoroltak kozul szerintem egyedul a Felelem es reszketes... lenne kasszasiker IMAX-ban, a tobbi, jo filmek voltak, de felesleges. A galaktius utikalauz, vagy a Szuletett gyilkosok? Nem, teljesen felesleges.. Gondolkodok nagyon, de a Matrix, a Kiraly Visszater vagy a Star Wars-on kivul tenyleg keves van, aminek kimondottan jot tenne....

 • 2012.06.26 22:39:12cso zsi

  3D-ben bármit, ha olyan lesz, mint a StarWars sakkfigurái, vagy hologram képei.
  Szemüveg nélkül.

 • 2012.06.26 23:27:26digitman

  nekem elsőre és hirtelen a rettenthetetlen ugrott be, hogy az biztos ütne 3D-ben a csatajelenetek miatt...

 • 2012.06.26 23:31:59ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás

  engem ez érdekelne határozottan:

  Dragon Hunters
  [link]

 • 2012.06.27 00:06:25Zed is not dead yet

  Az a film, amit a 3D (mármint az a dolog, amit a mozik 3D-nek neveznek) erősen fel tud dobni, nem érdemli meg, hogy bármennyi D-ben megnézzék. Van egy ismerősöm, aki büszke rá, hogy "többszáz könyve van". Ja, ebből kb. 3 Db amiben érdemi szöveg is van, a többi gyakorlatilag képeskönyv. Ez a 3D-téma a filmmel teszi majd ezt, totál elsilányítja, nuku mondanivaló, full látvány. Egyébként őszintén, azért mit lehet rajongani, hogy kapsz egy sematikus 3D-imitációt három normál mozilátogatás áráért?

 • 2012.06.27 00:26:27internetszörfölő

  @Zed is not dead yet érdekes is ismerőseid lehetnek...

 • 2012.06.27 00:30:45internetszörfölő

  Egyébiránt ez meg parttalan vita szerintem: ugyanez lezajlott már többször, amikor pl a ff-ről színesre, némáról hangosfilmre váltott a világ. Aki nem fogja fel, hogy a 3D megjelenítés egy kifejeőeszköz, képi megoldás, annak nem is érdemes magyarázni. Az nyilvánvaló, hogy attól még nem lesz jó egy film, hogy 3d, de hozzátehet némi pluszt. Az meg egyenesen sznobság, hogy a mozin számonkérik egyesek a látványra való törekvést...
  No persze, mögé is lehet látni a dolgoknak, hogy miért is ez nagy 3d-zés. (Elárulom: kalózmásolatok, meg sitcomok ellen például kiváló fegyver...)

 • 2012.06.27 00:34:04mojoking77

  @Zed is not dead yet: Probalom eldonteni, trollkodsz e vagy komolyan gondolod.
  -Trollkodsz:: ugyes vagy fiam, itt egy nyaloka, foglald el vele magad.
  -Komolyan gondolod: Nagy a baj. Nagyon nagy..
  Remeljuk, hogy csak trollkodsz.

 • 2012.06.27 02:52:11Márk vagyok

  A Galaxis útikalauz könyvben sem valami nagy szám, de filmen kifejezetten szar. A Mechanikus narancs szintén. A Sin Cityt nem is említeném, annyira rossz film.

  De szerintem a többit sem lenne érteleme 3D-síteni, pedig mondjuk a Harcosok klubját én is bírom.

  (A Terry Gilliam-filmek körüli felhajtást meg sosem értettem. Monty Python egyes filmjei dettó, Az élet értelme pont ilyen.)

 • 2012.06.27 06:23:34[imi]

  ---- Gladiátor ----

 • 2012.06.27 07:11:06Ormi

  2001 -- Űrodisszea?...
  Dark City?...
  Marhaság az egész...Ezek, és a felsorolt filmek 3D nélkül is ütnek.
  (A Clockwork Orange pedig annyira lepusztult világban játszódik....Teljesen felesleges lenne átalakítani.)

 • 2012.06.27 08:03:47cso zsi

  @2012.06.27 00:34:04mojoking77

  "@Zed is not dead yet: Probalom eldonteni, trollkodsz e vagy komolyan gondolod.
  -Trollkodsz:: ugyes vagy fiam, itt egy nyaloka, foglald el vele magad.
  -Komolyan gondolod: Nagy a baj. Nagyon nagy..
  Remeljuk, hogy csak trollkodsz."

  Pedig amire vágysz, az az igazán nyalóka.
  Eyecandy.


  @2012.06.27 02:52:11Márk vagyok
  "A Galaxis útikalauz könyvben sem valami nagy szám, de filmen kifejezetten szar. A Mechanikus narancs szintén. "

  Tehát vagy 25 alatti vagy, vagy 80 feletti. Bár ez utóbbi korosztályból ismertem olyanokat, akik anno nagyon szerették a Monty Python dolgait.
  Ők olvasni is tudták a könyveket, nem csak a képeket nézegetni.

 • 2012.06.27 08:40:09arncht

  minek 3d? egyedul imaxben tetszett valamelyik, de amugy sem technikailag nem nyujtja azt a pluszt, a tobbi ertekrol meg ne is beszeljunk. egy szimpla moziban messze elkerulom a 3ds eloadast, es valamelyik filmet azert nem neztem meg, mert csak abban adtak.

 • 2012.06.27 08:47:54magyar ember teli szájjal

  EGyiket se. Olyan voks mért nincs.

 • 2012.06.27 09:59:48nemvállalom

  Barátok közt

 • 2012.06.27 10:04:37Hyberoid

  A recept a következő:
  válaszd ki az elmúlt 10-20 év legnagyobb kasszasikereit és csinálj belőlük 3D-t (újabb bőr)

  A felsorolt filmek nagy része bukott film, többségük még a film költségeit sem termelte ki - és csak kis számú ínyenc szereti őket. Amelyik cég pénzt akar keresni, annak meg sem fordul a fejében, hogy ezekből csináljon 3D-t.

 • 2012.06.27 10:04:49oofi

  Az Avatar volt egyedül jó 3Dben, a többinél meg MINEK?????? néha felénk repül egy darab a robbanásból? az kell? ....

 • 2012.06.27 10:15:16belekotyogok

  internetszörfölő: persze, de a 3d-re szánt filmek 2dben határozottan unalmasak, a sztori másodlagos.

  a 3d a filmtechnikai fejlődés oldalága, mert míg a színes/hangos filmek mindenki számára élvezhetőek, addig az emberek egy része a 3d-s filmektől rosszul van, számukra élvezhetetlen, sőt, kellemetlen. (Én pl 2 napig kóvályogtam az első és egyben utolsó imax-filmtől, amit megnéztem.)

 • 2012.06.27 10:15:40Giggsy

  Nagyon sántít ez a lista. Egy csomó olyan film van megemlítve, aminél abszolút fölösleges lenne a 3D.
  Élet értelme? Minek? Abszolút nem erről szól, ráadásul a három Monty Python nagyjátékfilm közül messze a leggyengébb.
  Brazil, Mechanikus narancs, Donnie Darko? Minek? Elvont filmek minden különösebb igazi mai értelemben vett látványelem nélkül.
  Galaxis útikalauz stopposoknak? Annak meg mi értelme lenne? Filmként sem volt egy igazi nagy szám, meg a látványelemektől sem dobta el az ember az agyát. Amúgy szvsz a könyvből is igazán csak az első kettő lett jó, meg a negyedik ami még úgy elmegy, de a többi az már túlzottan szürreális minden különösebb tetten érhető humor nélkül. Mondjuk ez már nem ide tartozik.
  Félelem és reszketés Las Vegas-ban? Akkor már mondjuk a Betépve, a Transpotting, vagy a Rekviem egy álomért miért nem? Azok is kábé annyira igénylik a 3D-t, mint a Félelem és reszketés...

  A 3D-re igazán szerintem csak a látványfilmeknek van szükségük. Persze nyilván eljutunk majd arra a szintre, hogy a Barátok közt is 3D lesz, de az még odébb van. Addig is ha már régebbi filmek és 3D, akkor én ilyeneket mondtam volna, hogy Jurassic Park, Függetlenség napja (abból jön is a 3D verzió) Mátrix, Csillagkapu, Szikla...

 • 2012.06.27 11:36:48_té

  A 3D-nek nyilván csak akkor van értelme, ha a képen egyszerre kell nagyobb mélységeket/távolságokat megjeleníteni. Pl. ha az előtérben is és a háttérben is történik valami, vagy a kettő között gyorsan mozog valami, stb...

  Egy sima párbeszéd a szereplők között, vagy egy szobában forgatott jelenetnél nem érvényesül a sztereokép. Az 3D szemüveg nélkül és szemüveggel is teljesen ugyanúgy néz ki, azaz még szemüveg nélkül sem tűnik homályosnak.

  A felsorolt filmek közül talán a Galaxis útikalauzban vannak ilyen nagy totálok, ahol egy-egy jelenethez érdemes, de a többinél nem hinném. Csak egy újabb platform a bevételek növelésére, de új ötletek nélkül.

  Ja, és egyébként jó a látásom, nem vagyok szemüveges, akkor meg minek vennék fel szemüveget a filmnézéshez... Majd ha szemüveg nélkül is megy a dolog, akkor már tökmindegy lesz, hogy milyen filmből forgatnak 3D változatot. (Aztán jöhet hozzá a szag, a tapintás lehetősége meg az ízlelésé és kiderül, hogy valójában ehhez már nem is kell moziba menni...)

 • 2012.06.27 12:14:33s.e.c

  Csak azt érdemes megnézni 3D-ben amit direkt úgy készítenek, amit csak átkonvertálnak hogy legyen olyan is az mind borzasztó gagyi. Hálistennek úgy érzem szinte csak a cikk írója nem látja így.

 • 2012.06.27 13:21:23kIára

  Jim Jarmusch: Halott ember (persze előtte színezzék is ki, tegyenek több fát az erdőbe, mert túl kopár).

  Tarr Béla: Werckmeister harmóniák (különösen figyeljenek a majdnem tízperces jelenetre míg Valuska János némán átballag a kihalt utcán. Az esőcseppek kopogása is legyen DTS Dolby-Surround ezer.pont.száz).

  Parker–Stone: South Park, nagyobb, hosszabb vágatlan (sosem értettem, hogy miért kell ennyire laposnak lenni).

  Káel Csaba: Bánk Bán (ha már alig lehetett bemutatni, meg 100%-ban közpénzből készült, még egy kis pénzzel jó lenne megtámogatni ezt a tízéves produkciót, hogy húsz év múlva végre bemutassák).

  Az összes Mucsi–Scherer-duós filmet de csak akkor ha majd a háromdé mellé lesz szagok is. Minden vágyam Mucsi röpködő nyálcsepptengerében állni, de csak társuló szájszaggal lenne az igazi.

  „A rókabőr lenyúzásának új formái” című alaszkai dokumentumfilmet.

 • 2012.06.27 13:42:19Bérgyilkos Bohóc

  Ez a cikk nevetséges. Semmi értelme ennek a listának. Legalábbis a felsorolt filmek feléből tök hülyeség lenne 3D verziót készíteni. A 3D-nek a látványfilmeknél van értelme. A Monty Pythonban vagy akár a Harcosok klubjában semmi olyan jelenet nincs, ami odabaszna 3D-ben. Egy "beszélgetős" filmben mégis milyen pluszt ad hozzá a térhatás? Pl. aTransformers, Mátrix, Jurassic Park, Gladiátor teljesen oké lenne, csak hát ezektől a címektől kevésbé tűnne entellektüelnek a cikkíró.

 • 2012.06.27 15:51:09Inimma

  Én a Zabhegyezőt szeretném látni. Még 3D nélkül is.

 • 2012.06.27 19:33:36PrincessKate

  Zabhegyezőt nekem is!!!!!! Egyet kell értenem sok előttem szólóval, bár csak végigfutottam a kommenteket, sok felesleges ötlet volt a listában, egyedül a Félelem és reszketés lenne érdekes a tripek miatt (és más cuccos filmek), bírnám a denevéreket :D A született gyilkosok a kedvenc filmem, imádom a Harcosok klubját és a Sin cityt is, de minek kéne piszkálni? Esetleg Scott Pilgrim vs the world, annak amúgy is egyetlen pozitívuma a látvány.

 • 2012.06.27 23:10:34Rathelor

  Alien összes, más nem is kell..

 • 2012.06.28 23:59:11Jozeph Pelikahn

  Ben Hur
  Ének az esőben
  Kör

 • 2012.06.29 07:18:33Terror Dzsoni

  Szerintem egyik filmnek sem tenne jót a 3D. A szavazatokból meg az látszik, hogy csak a tömegfilmeket ismerik a kedves szavazók, Harcosok klubja, Sin city, a többi már nem könnyen fogyasztható popcorn mozi.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta