Minivárossal járja a világot a Cirque du Soleil

A Cirque du Soleil ezen a héten (csütörtöktől vasárnapig) lép fel Budapesten az egyik legrégebbi előadásával, az Alegríával, amit eddig főleg a tengerentúlon turnéztattak. Amikor néhány hónapja Frankfurtban meglátogattuk a társulatot, elmondták, hogy milyen napi rutin szerint élnek a művészek, egy új videóban pedig abba kaphatunk betekintést, hogy hogyan működik az előadásokat a színpadra állító gépezet.

Összesen 21 országból száz ember alkotja az állandóan utazó társulatot, és mintha egy kisebb, működő város járná a világot, annyira szerteágazó problémákat tud a stáb magának megoldani. Az alap, hogy vannak saját szakácsaik, kellékeseik, de például állandóan utaztatnak varrónőket, akik a gyorsan elhasználódó ruhákat javítják. A jelmezeiket kézzel készítik, hogy ne függjenek attól, hogy éppen milyen alapanyagból van vagy nincs raktárkészlet valahol. A fellépők mindegyike képzett sminkes, mert a Cirque du Soleil tagság egyik feltétele, hogy a művész megtanulja magát kisminkelni.

A ruhák annyira egyediek, hogy a bőrszínű részeket egy-egy darabon a ruhát éppen viselő művész bőrszínéhez igazítják. Genevieve Laurendeau sasjtófőnök elmesélte, hogy amikor két hétig turnéztak Hawaii-on, akkor ebből elég szórakoztató esetek adódtak, mert még a nem lesült bőrszínekhez igazították a ruhákat, viszont két hét alatt mindenki szépen lebarnult.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek