#VILÁGOM

Minivárossal járja a világot a Cirque du Soleil

2012. május 18., péntek 13:42

A Cirque du Soleil ezen a héten (csütörtöktől vasárnapig) lép fel Budapesten az egyik legrégebbi előadásával, az Alegríával, amit eddig főleg a tengerentúlon turnéztattak. Amikor néhány hónapja Frankfurtban meglátogattuk a társulatot, elmondták, hogy milyen napi rutin szerint élnek a művészek, egy új videóban pedig abba kaphatunk betekintést, hogy hogyan működik az előadásokat a színpadra állító gépezet.

Összesen 21 országból száz ember alkotja az állandóan utazó társulatot, és mintha egy kisebb, működő város járná a világot, annyira szerteágazó problémákat tud a stáb magának megoldani. Az alap, hogy vannak saját szakácsaik, kellékeseik, de például állandóan utaztatnak varrónőket, akik a gyorsan elhasználódó ruhákat javítják. A jelmezeiket kézzel készítik, hogy ne függjenek attól, hogy éppen milyen alapanyagból van vagy nincs raktárkészlet valahol. A fellépők mindegyike képzett sminkes, mert a Cirque du Soleil tagság egyik feltétele, hogy a művész megtanulja magát kisminkelni.

A ruhák annyira egyediek, hogy a bőrszínű részeket egy-egy darabon a ruhát éppen viselő művész bőrszínéhez igazítják. Genevieve Laurendeau sasjtófőnök elmesélte, hogy amikor két hétig turnéztak Hawaii-on, akkor ebből elég szórakoztató esetek adódtak, mert még a nem lesült bőrszínekhez igazították a ruhákat, viszont két hét alatt mindenki szépen lebarnult.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta