#VILÁGOM

Ilyen egy kerti parti David Lynchnél

2012. április 7., szombat 17:19

Hét perc tömény szürrealizmus a Twin Peaks és a Kék bársony rendezőjétől, avagy hogyan lehet topless csajokkal is irtózatosan nyomasztó egy házibuli?

Jim Jarmusch után David Lynch is úgy döntött, hogy a zenélés jobban esik neki, mint a filmezés. Kész szerencse, hogy amúgy rendező, így tavaly novemberben megjelent blues és elektro-pop albumának címadó dalához, a Crazy Clown Time-hoz legalább ő maga rendezte a videoklipet. Filmjeivel ellentétben a kritikusok ezt a művét nem fogadták tárt karokkal.

Lynch a kilencvenes évek egyik legsikeresebb és legszürreálisabb sorozatával, a Twin Peaks-szel forradalmasította a televíziózás műfaját, de a több mint két évtizede pályán lévő rendezőnek olyan remekművek is fűzödnek a nevéhez, mint a Kék bársony vagy a Radírfej. Első, filmes elemeket is magában foglaló munkája 1967-ből a Hat figura öklendezik (a Six Figures Get Sick ), ami szintén említésre méltó, de inkább vicces. Lynchtől ma sem áll messze a reklám, kisfilm, koncertfilm, kliprendezés: készített animációs kisfilmet az Interpolnak, remixet a Zola Jesusnak, reklámfilmet a Diornak, és koncertfilmet is a nyáron Budapesten koncertező Duran Durannak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta