#VILÁGOM

A szex a legolcsóbb mulatság

2012. március 20., kedd 19:12

Gondolkodott már azon, hogy a legnépszerűbb szórakozási lehetőségek közül melyik éri meg a legjobban? Az ár-idő arányt alapul véve összehasonlítottuk a mozizást, a playstationözést, egy színházi látogatást, egy koncertet, egy egyszerű kiállítást, egy cirkuszi előadást, egy sima házibulit, egy baráti kocsmázást és persze a szexet. A költségek és a végeredmény magukért beszélnek.

Playstation

„Egy új PS3 szett ára 60 ezer forint körül mozog. Ehhez kell még vennünk egy-két játékot, de most számoljunk csak eggyel. Az átlagosan 10 ezer forint, ha jófajtát veszünk. Play Stationt pedig nem azért veszel meg, hogy egy játékot lejátssz vele, aztán kidobd a kukába. Az nagyjából 5 évig nagyon jó barátod lesz. A játékokat cserélgetheted persze, ha boltban veszed, legálisan, az tényleg egy tízes, de azzal játszhatsz akár 40 óráig is, anélkül, hogy megunnád. Ha megunod, félreteszed pár hétig, aztán elhívod a haverokat, majd játszol vele újra. A legjobb befektetés!”– állítja Gergő és Vera, akik ezt szórakozási formát részesítik előnyben. Tehát, ha alapul vesszük a 60 ezres alapfelszerelést és mondjuk egy játékot, akkor az úgy összesen 70 ezer forint. Gergő és Vera szerint egy játékot nagyon sokáig lehet anélkül játszani, hogy megunná az ember. Mi ezt a nagyon sokáig dolgot az egyszerűség kedvéért 350 órában határoztuk meg, ami durván 2 hét (és egy fél nap). Tehát egy vadiúj Play Station 3 új játékkal ár-perc arányban már igen jól szerepelt, hiszen egy perc ps-ezés a fenti adatok alapján 3,3 forintba kerül, ha a játékkal tényleg játszunk minimum 14 és fél napot.

tk3s 8f210393
Fotó: Bildagentur-online/tom Craig

Mozi

Anna számára az igazi kikapcsolódást egy jó film jelenti, egy olyan jó film, amit moziban néz meg. Ez mindig esemény, sőt egyfajta szertartás számára, főleg, ha egyedül van és nem a barátjával. Olyasmi ez, mint a vallásosoknak a templomba járás, csak itt nem kell letérdelni. "Nekem ez hetente nagyjából 5000 forintba kerül. Eleve a mozijegy átlagosan 1500 forint, ehhez még veszel egy ásványvizet vagy egy perecet, és akkor máris ott vagy a 2500-nál. Én meg ráadásul kétszer is megyek egy héten, mert most költöztem fel Pestre, a barátaim vidéken vannak, és az ilyen bebaszós bulikat nem igazán szeretem. Általában mindig más moziba megyek. A kínálattól függ. Az Odeon-KINO-Cirko-Gejzír útvonalat koptatom a legtöbbet, de sűrűn megfordulok az Urániában és néha a Corvinban is. A lényeg, hogy nekem fontos az, hogy a filmeket egy filmszínházban nézzem meg, hogy elsötétüljön a terem, hogy széles vásznon lássam azt, amit kinéztem, nem egy nyamvadt laptopon. Nem azért fontos ez, mert nem tudok lelopni a netről bármit, ezt még a 12 éves unokaöcsém is bármikor megcsinálja, hanem az élmény, hogy elmenjek, ott legyek, kikapcsoljak” - magyarázza Anna. Ha az ő adatai alapján átlagosan 2500 forinttal és 120 perces filmmel számolunk egy mozizás esetében, akkor 20,83 forintba kerül egy perc a filmből. Az utazást persze nem számoltuk, de nem is fogjuk.

Színház

Márk és a barátnője havonta két-háromszor mennek színházba, mint mondja, azért kaptak rá erre, mert az első gyerekük megszületése után nem akartak otthon aszalódó tévénéző szülőkké válni. „Ha a benzint nem számoljuk, akkor is egy átlagos előadás belekerül fejenként olyan 3 rugóba, és akkor még nem számoltál a színházi büfézéssel, ahol a csajom szemrebbenés nélkül letol 2 dl szamorodnit, ami a legjobb esetben is kb. egy ezres. Én persze nem ihatok, mert vezetek, nekem jut a kóla, az is 500 forint átlagosan. Azt azért ne számold bele, hogy a csajom havonta vesz új rongyot, és kéthavonta egy cipőt, hogy jól nézzen ki, képtelen vagyok meggyőzni arról, hogy a tavalyi cuccaiban is ugyanúgy gömbölyödik a melle, és a lába is ugyanolyan jól mutat a tavalyi cipőiben.” Márk adatai alapján tehát - barátnője ruházkodását leszámítva - egy színielőadás mondjuk egy kólával 3500 forintba kerül. A biztonság kedvéért itt is két órával számoltunk, tehát egy percnyi színdarab alig több, mint 29 forintba kerül.

000 Par6570612
Fotó: Leon Neal

Koncert

Koncertárakért az A38 programajánlóját böngésztük végig, azért pont az A38-ét, mert az Artemovszk 38 nyerte el a Lonley Planet szavazásán a világ legjobb bárja címet. A világ legjobb bárjában tehát a koncertárak átlagosan 3500-4000 forintba kerülnek, ha külföldi előadóról beszélünk, ezt mi most szépen lefelé kerekítjük. Igen ám, de ha már a csuklónkon van a karszalag, akkor még olyan nagyon sokkal beljebb nem vagyunk, csak a beléptető biztonsági embereket hagytuk el. Ott van még a ruhatár, és legjobb esetben egy sör, de inkább kettő. Egy sör átlagosan 500 forintba kerül, a ruhatár pedig 200-ba, így máris minimum 4200 forintnál tartunk. Egy valamirevaló koncert nem tart tovább másfél óránál, tehát a végeredmény a következő: egy perc koncert 52,5 forintba kerül.

Cirkusz

Ha cirkuszba vágyunk felnőtt fejjel, akkor ki kell csengetnünk (helyártól függően) nagyjából 3000 forintot. A Fővárosi Nagycirkusz árait vettük alapul, ahol egy előadás általában 90 percig tart, ha a szünetet nem számoljuk. Ha ehhez még hozzáadjuk a szünetben elfogyasztott édességet vagy ásványvizet, akkor az simán kijön 3600 forintra fejenként. Így aztán nem nehéz kiszámolni, hogy egy perc cirkuszozás kereken 40 forintba kerül.

Kiállítás

Nehéz átlagot vonni, ezért megkérdeztük Pannit, aki havonta minimum két kiállításra ellátogat barátjával. „Képző- vagy éppen iparművészeti kiállításra járni jó. Kiszellőzik a fejed, és világot is látsz Budapesten. Utoljára a Szépművészetiben jártunk a Múmiák testközelben című tárlaton, ahová 2400 forint volt a beugró. Azelőtt a Rita Ackerman kiállításon voltunk a Ludwigban, ahová kb. 1500 forint volt a belépő. Nehéz átlagot vonni. Havonta nagyjából olyan 10 ezer forintot költünk a pasimmal a kiállításokra, de ez még mindig jobb, mintha cigiznénk.” Ha átlagosan 2000 forintba kerül egy kiállítás, ahol eltöltünk minimum egy órát, akkor egy percnyi nézelődés 33,3 forintba kerül.

stockfresh 445418 night-club sizeM

Házibuli szűk baráti körben

Tamás néhány nappal ezelőtt tartotta lakásavató buliját, így megkértük, számolja össze, nagyjából mennyibe is fájt neki a dolog. „Házibulit tartani a saját lakásodban iszonyú nagy szívás, senkinek sem ajánlom. Egyrészt azért, mert nem igazán éri meg anyagilag, másrészt pedig ki a bánat szeret másnaposan takarítani? A buli amúgy jól sikerült. Összesen nyolcan voltunk. Mivel nem tudok főzni és sütni sem, ezért nem csináltam kaját, amire fel is hívtam a meghívottak figyelmét. Ennek ellenére azért vettem kb. 5 zacskó csipszet, kekszet, ropit. Mivel sajnos nem vagyok milliomos, ezért megkértem a többieket, hozzanak piát is, ne sokat, de azért hozzanak. A biztonság kedvéért vettem egy tálca sört, 6 üveg ásványvizet, egy üveg vodkát, egy üveg pálinkát, és 2-3 üveg kólát-fantát. Persze még cigit is, 3 dobozzal az éjszakára, ha valakinek elfogyna, akkor legalább meg tudjam kínálni. Így fizettem a kasszánál 18 ezer forintot. A többiek is hoztak piát, ső, kaptam egy ház alakú tortát is. Mondanom sem kell, hogy minden elfogyott, hajnali 5-kor takarodott el az utolsó barátom. A marcipán háztetőt másnap reggel találtam meg a kanapé alatt, félig belegyógyulva a szőnyegbe.” Azt már kapásból látjuk, hogy szervezőnek lenni nem nagyon éri meg. Ha a Tamás által mondott 18 ezerhez hozzáadjuk a fejenként átlag 2 ezer forintot (mert ugye a vendégek is hoztak piát/kaját/cigit), úgy a a buli fejenként 4000 forintba került, ami nem is olyan sok, ha egy átlagos pesti kocsmázást veszünk alapul. A buli este 10-kor kezdődött és hajnali 4-ig mindenki ott volt. Tehát egy perc házibulizás 11,1 forintra jön ki, ami nem is olyan rossz arány.

Laza kocsmázás baráti körben

Első pillanatra azt hihetjük, hogy ez a legdrágább szórakozási forma, nem is kell olyan nagyot csalódnunk. Megkértük Annát, Petrát és Dórit, jegyezzék fel, mennyit költöttek a hétvégén a baráti kocsmázás közben. Először Anna mesélt: „Már este 8-kor elkezdődött a kocsmázás. Beültem pár haverral a suli melletti kocsmába. Ott ittam 2 sört és egy kávét, 1500 forintot fizettem. Utána elmentünk az Ankerba, ahol összesen 5000 forintot (cigivel együtt) hagytam ott. Jöttek a barátok, muszáj volt felesezni. Az Anker után átmentem a Bár O-ba, ahol 3000 forintot hagytam ott, majd 1500-ért hazataxiztam hajnali 2-kor. Aznap este tehát 11 ezer forintot költöttem". Petra csak 2 helyen járt, összesen 4 órát töltött a városban, ennek ellenére 12 ezer forintot költött el. Dóri este 10-kor indult el találkozni a barátaival a 400-ba, ahol éjfélig 3000 forintot költött, majd a következő szórakozóhelyen szintén 3000-ot fizetett fogyasztásáért, hajnali kettőkor viszont már otthon volt. Annának 30,5 forintba került egy percnyi baráti kocsmázás, Petrának 50 forintjába, Dóri pedig 25 forintos percdíjjal működött az éjszaka. Átlagolva tehát egy perc laza kocsmázás baráti körben 35,1 forintba kerül.

Szex

Máté szerint a legolcsóbb szórakozás a szex, feltéve ha nem kell fizetni érte, ha nem lesz belőle gyerek, és ha nem szed össze az ember valamilyen betegséget. Egy 3 darabos óvszer azonban átlagosan 500 forintba kerül, tehát egy darab 166,6 forintba. Egy átlagos nemi aktus előjátékkal együtt maximum egy óráig tart, tehát egy percnyi szex így is belekerül 2,7 forintba. Annak azonban, akinél a partner hozza, a szórakozás ez a módja teljesen ingyenes. Amennyiben a nő fogalmzásgátlót szed, akkor természetesen megváltoznak a költségek. Egy doboz fogamzásgátló átlagosan 9000 forintba kerül, tehát naponta átlagosan 100 forintba kerül (hiszen egy dobozban 3 levél van, ami 3 hónapra elenedő gyógyszert tartalmaz). Amennyiben teljesen leegyszerűsítjük a dolgot, és napi 100 forinttal és egy szexuális együttléttel számolunk (ami az óvszer esetében is, így most is egy óra), akkor egy percnyi szex 1,66 fotrintra jön ki.

Összegzés: Igyekeztünk a felsorolt szórakozási lehetőségeknél csak a legminimálisabb, legalapvetőbb tételeket számításba venni. Egyik alkalommal sem számoltunk az áramfogyasztásról, a drogokról, vagy éppen a mozi esetében a tripla adag pattogatott kukoricával. Nem véletlenül, hiszen akkor ennek a cikknek sosem lenne vége.

Végezetül tehát megállapíthatjuk, hogy a felsoroltak közül a legdrágább szórakozási lehetőségek a koncert és a cirkusz, a legolcsóbb pedig a Playstation és a szex.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.03.20 20:03:02karosszékely

  Nono, egy koncerten általában van előzenekar is, akár kettő is, így már egyből van vagy 2-3 óra.

 • 2012.03.20 20:17:33parajos tank

  "Egyik alkalommal sem számoltunk az áramfogyasztásról, a drogokról..."
  Drogokról? Nem vagyok az alkalmi drogfogyasztás ellen, de basszus ma már semmit nem csinálunk drogok nélkül, és ezt ilyen cikkekben hangoztatjuk mindenfelé, vagy mi az isten van itt?

 • 2012.03.20 20:20:41Cryo

  Ez tetszett. :)
  Viszont az olvasás már nem számít szórakozásnak? Elkeserítő... :D

 • 2012.03.20 21:14:12Focew

  Olvasás ahogy Cryo említette. Egy 3000 Forintos könyvet ha 20 óra alatt olvas el valaki, akkor az 2.5 Ft percenként. Ha a családban többen is elolvassák akkor még kevesebb.
  Társasjáték kerül mondjuk 10e-be, 4en játszva, 2 órát és mondjuk 10 újrajátszást számolva 2.1 Ft percenként
  Mindigtv meg mint a reklámból tudjuk ingyen van.

 • 2012.03.20 21:17:03trolololol

  egyydül szecxelni meg ingyxen is lehet,csak nehz közben gépelnmi!%!

 • 2012.03.20 21:37:40A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél

  Vedd át a bal kezedbe, a jobbal a gépelés is jobban fog menni!

 • 2012.03.20 22:08:47ittisvagyok

  1 perc átlagos szex: 2,7 forint
  1 perc csodás szex azzal akit szeretsz: felbecsülhetetlen
  minden másra ott a mastercard, hehehe

 • 2012.03.21 02:18:43Grifter

  ...

  A PS3-hoz nem ártana egy TV, az min. egy 100-as, mert hát FullHD kéne ugye, meg 32", mert amúgy semmi értelme.
  A játékoknak pedig elenyésző hányadával lehet pár óránál többet játszani, nem hogy hetekig. Márpedig egy kezdő tuti belenyúl abba, ami vagy annyira rossz, hogy nem akarsz vele játszani, vagy annyira gyorsan kivégzed, hogy nincs 3 óra az egész.
  Jah, és ezek árammal működnek ám, bármennyire hihetetlen.

 • 2012.03.21 08:08:30laszlo_testver

  Szerintem egy helyen sántít az összehasonlítás. A PS-nél azzal kezdenek, hogy meg kell venni. Mozinál, színháznál, koncertnél, kiállításnál is az az első, hogy kell belépő, utána lehet már számolgatni, mennyibe is kerül 1 perc. A házibuli és a kocsmázás más tészta, ott nincs is értelme külön belépőről beszélni, mert általában nem szokott lenni, elég a fogyasztást számolni.
  Viszont a szexnél csak a "fogyasztás" van listára véve. Így azért elég olcsó. Pedig gyakran a "belépő" sem elhanyagolható összeg, sokba kerül, mire az ember eljut valakivel az ágyig... :-)
  (úgy már lehet, hogy nem is lenne olyan olcsó mulatság)

 • 2012.03.21 08:12:10okoshka

  Aha, persze.. És a meghívások, ajándékok és minden egyéb, amit nőre kell költeni? :)

 • 2012.03.21 08:24:15Ronald

  Nana, azért ne olcsójánoskodjuk el ennyire a szexet sem.
  Mert pl. ha egy szvingerklubba megy a szerelmespár - szexelési célokból - ott azért már benéznek egyéb extra-költségek is.
  Igaz, ott "egyet fizet-többet kap"... néha még olyat is, ami egy hét után derül csak ki :-)))
  .

 • 2012.03.21 10:06:24Szelid sunmalac-Elmeny designer

  Na akkor szamoljunk egy kicsit ferfikent es ne nokent.
  Alkalmi szex fizetos: minimum egy tizes 30 percre
  Akalmi szex nem fizetos: Belepo egy klubba 1500, egy ital magadnak, egy a nonek 2*1500. Vegyuk, hogy alkoholmenteset ittal, mert vezetsz, igy nem kell taxi. Ehhez jon a tobbi koltseg, amiket irtal, de ennyibol meg szex nem allt meg soha.
  Rendszeres szex: a kerested 70%-a, barmennyi is legyen az!

 • 2012.03.21 10:55:51niix

  László testvérnek total igazat kell hogy adjak..

  Ez a poszt is csupán a látogatottság hajhászásról és nem pedig a realitás talaján maradva, valami konkrét dologról. Ha már a szexelés lehetőségét, illetve körülményeit ennyire lehatároltad, akkor.. feltennék pár kérdést..
  1. A PS3 szettért nem kell fizetnem, mert ajándékba kapom,stb..
  2.A mozi, színház, cirkusz, blablabla szintén nem kell fizetnem ,mert repi jegy, belógok, egyebek..

  persze most sorolhatnám az egyéb lehetőségeket, de nem ez a célom. A gond azzal van, hogy ezt a cikket 1-5 -ös skálán én 1 ponttal jutalmazom. Azért nem -2-vel (bár szeretném) mert..
  Egyszerűen nem értem, hogy veheti a cikk írója a bátorságot, hogy ilyen elvek mértékében végezzen összehasonlítást. Ezt nem is tragikusnak, hanem sokkal inkább szánalmasnak tartom.

 • 2012.03.21 10:59:17niix

  ja..! és ezt mit is jelent pontosan?? "..fogalmzás.." :XD www.lagalja.hu :D

 • 2012.03.22 22:03:45Yeah You

  Ezek olyan szórakozási lehetőségek, amiket nem lehet összehasonlítani, kiszámolni meg főleg dilettáns ötlet.

  Egy átlagember (!) egy bp-i kocsmázós éjszakáján tényleg átlag (!) 11-12e-t költ? És lehet, hogy én vagyok a kivétel, de egy házibulira, ahol én vagyok a házigazda és kb. 10 ember hivatalos, eddig 8e volt a legtöbb, amit költöttem. És volt kaja (én főztem), pia, nem a gagyi fajtából.

  Szóval ez a cikk enyhén fura.

 • 2012.03.23 10:57:06reqcka

  A megközelítése a cikknek vicces, könnyed, nem egy disszertáció, nem is szólok be :D Sőt, tényleg a szex a legolcsóbb mulatság, ha ebből a szempontból nézzük. Bár nagyon nem mindegy, hol csináljuk, mert ezen is lehet fokozni:[link]

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta